Frånvaro

Okej, vädret på årets semester har hittills varit klappkasst, det kan jag utan att ens fundera erkänna att jag tycker. Ändå har jag inte känt att det spelar så stor roll ännu, regnet öser ju ändå inte ner från himlen hela tiden och dessutom kan man göra andra saker än att ligga och glassa på en glödhet strand och bli ooootroligt trött av solsting.

Minigolf, nästan bättre när man inte svettas ihjäl faktiskt! Glassen på fiket efteråt hade givetvis varit en aning godare om solen visat sig lite mer än vad den gjorde.

Idag åkte vi till naturhistoriska riksmuseet i Stockholm med bror och hans familj, men mysig dag som vi avslutade med cosmonova och middag på Max i Uppsala.

Jag känner ändå för att bada, så lite tråkigt är det ändå att solen lyser med sin frånvaro (hehe) men tre veckor kvar har den på sig!

Nu är det dags för Mario Kart!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Relationer

Utan att skämmas tänker jag starta det här inlägget ganska hårt; Alla typer av relationer vi har till varandra är i grund och botten baserat på ens eget ego, en relation som inte ger mig något är ingen relation värd att bygga vidare på.

Jag menar att relationer både smakar och kostar, vissa är dyrare medan andra kanske inte har lika högt värde, det beror ju ändå på, precis som tidigare skrivit vad jag själv kan få ut av dom. Kalla mig gärna egoist, när du är färdig med det kan du fundera över dina egna relationer, helt ärligt kan du nog inte påstå att de är helt villkorslösa och att du inte är ute efter att plocka något gott från dem?

Hos alla människor finns det i regel två sidor, en bra och en dålig (den som skulle påstå sig bara ha en bra skulle förmodligen ha en skev verklighetsuppfattning eller bara skoja lite). I mina vänskapsrelationer tänker jag vad den andra personen kan bidra med för att göra mitt liv lite enklare att leva (nu menar jag inte materiellt.....) och vad jag kan bidra med för att göra det enklare för den personen att finnas. Alla gånger är det inte perfekt, det kan komma att kosta, väldigt dyrt kan det bli för den delen. Det jag då syftar på är att en person kan ge nå så otroligt mycket av just det jag behöver (glädje, skratt, allvar, you name it) men sen ha sidor som inte riktigt är vad jag behöver för stunden och det är det som jag menar är priset i den här frågan.

För mig är alla mina relationer jag har till andra människor väldigt viktiga, alla jag står nära är personer jag själv valt att ha runt om mig, som jag valt att lita på, att ställa upp på, att bry mig om, att lägga tid på och att göra mitt bästa för att vara en bra vän tillbaka.

Jag hoppas att jag själv är vald av mina vänner för att jag på något sätt ger mer än vad jag kostar, att jag kan bidra med något och vara nära tillhands. Jag hoppas att den personen som valt att vara min vän gjort det av egoistiska skäl, en bättre komplimang än så kan jag nog inte få.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Midsommarafton

Kvällen blev inte helt exakt som vi tänkt men ändå jättebra! God mat, monopol, kaffe, godis, läsk, film, tv-spel och asgarv.
Imorgon blir det förmodligen jordens sovmorgon och sen minigolf på det!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Spelkväll
Spelkväll med jordens kanske skönaste gäng ikväll! Både sällskapsspel och tv-spel har vi hunnit med, alltid lika roligt.

Tur hade vi också, Ylwa hade nämligen bakat morotskaka som Viktor & Simon hade med sig, tusen tack för den!

Nu är det sova som gäller, imorgon blir det en dag med favvisarna igen!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hundprylsgalen

Äntligen har jag tagit med mig Kenna till djuraffären för att köpa ett nytt halsband åt henne, när jag väl fick på henne sitt nya, fina så såg inte kopplet så jätteroligt ut och då gick det väldigt fort att greppa tag i ett nytt sånt också.

Igår spenderade jag och Kenna tid tillsammans med Johan och Trofé (hund) i boulognern medan Anna var på kurs med deras andra hund. Visserligen var jag själv lite trött och irriterad, men det kändes som om Kenna gjorde allt för att inte underlätta för oss, hon ville helst gå först, dra i kopplet och gnälla näe vi var stilla. idag är en ny dag, jag har mer ork och Kenna ville hellre samarbeta med en glad matte än en trött!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hönsen

Stocksofamiljen har skaffat sig höns och fixat färdigt loppisen i deras lada, givetvis var det dit jag åkte för att få lite energi igår. Kom hem sent på kvällen, men nog hade jag fått mer energi allt!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Googla symptom

Ett varmt bad, vita blomman, Mario Kart och en lång sovmorgon blev räddningen på den hemska huvudvärken. Jag känner mig lite som en vinnare över mig själv, dock gjorde jag det största misstaget man kan göra när man är sjuk; googla sina symptom.. Gör man det slutar det oftast med att man är döende i cancer, fast man egentligen bara har huvudvärk efter en jobbig förkylning. Jag tror inte jag är mer hypokondriker än någon annan egentligen, men det är ändå ett problem jag har, just nu känner jag oro över att jag möjligtvis kan ha hortons sjukdom, en mycket ovanlig sjukdom som gör sig tillkänna genom huvudvärk, oftast under en lång period men med huvudvärks-attacker, dessa attacker kommer plötsligt och varar från en kvart till några timmar, sen återkommer dom igen nästa dag vid samma tidpunkt.

Att just jag skulle vara drabbad av den sjukdomen är ju så gott som omöjligt men ändå förbereder jag mig på en huvudvärks-attack här vid fyra/fem-tiden.
Glassbåtar är något jag verkligen varit sugen på sen igår, så till brunch blev det en kopp svart kaffe och en glassbåt, bara för att jag kan, bara för att jag faktiskt har semester.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

semester

Måndag, inget jobb, ingen väckarklocka och inte heller några måsten. Jag har S E M E S T E R! Dock så är jag fortfarande inte riktigt frisk ännu, hostan väcker mig på nätterna och under eftermiddagen idag fick jag en kraftig huvudvärk på vänster sida, vid rörelse av huvudet eller vid en hostning gör det förbaskat ont. Alvedon kunde inte hjälpa mig med smärtan så att sova en stund tyckte jag var en bättre idé. Det gör inte lika ont nu, men det är mycket bättre.

Jag hann åtminstone köra Jörgen till jobbet och träffa Anna på hunddagiset innan värken kom.

Dags för promenad med hundarna, sen tänkte jag se en film.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kågbo

Paddlade kanot idag, med det vill jag säga att vädret varit kanon och jag mår bättre. Hostan är fortfarande jättejobbig men att kunna andas näst intill fritt genom näsan är viktigare för mig, så det känns ändå bra.

Kenna har badat, badat, badat, sprungit, sprungit, sprungit och lekt i massor, så nu är hon helt färdig, jag bar henne in från bilen, tror hon är jäkligt mör i kroppen nu. vila tills hon återhämtar sig står på schemat nu.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

tredje perioden

Jordens elakaste halsont kom och bytte av inflammationen i magen när den inte orkade stå ut med motståndet mer. Lagom till tredje perioden var det dags för ännu en ny spelare att byta av min alltför trötta hals, vi pratar nu om en spelare med mer kraft, pondus och driv än tidigare upplevt inom denna genre. Vi pratar om förkylningen från helvetet, om hostan som stjäl timmar på nätterna , vi pratar om en öm och röd näsa och om ögon lika som bär med en fors.

Min fundering i den här situationen är när jag ska ge upp hoppet om att få bli frisk och ta semester på riktigt. För stunden är tanken åtminstone att vakna imorgon med noll huvudvärk, inte ont i örat, lindrigare nästäppa och mer ork!

Vi kör vidare tycker jag! Så länge jag inte är totalt sängliggande är det ju bara bra!

Jag har en liiiiiten fantasi om att paddla kanot imorgon en sväng, hoppas vädret
och mitt mående tillåter mig det, är nämligen ute i Kågbo med min lilla familj och har även med finaste Tilden hit.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Det som håller mig vaken

Kraftig inflammation i magen sa sjuksköterskan när jag ringde i går (förrgår med tanke på att det är väl morgon vid den här tidpunkten). Allt började på onsdag morgon, lätt illamående, matlusten var absolut inget att hurra för, men det gick bra ändå. Mot kvällen skulle jag komma att få migrän så pass att jag kräktes morgonen efter, dessutom började illamåendet stegra upp allt mer, i övrigt kände jag mig ändå pigg efter omständigheterna. Försökte få i mig frukt och vatten, men det skulle inte resultera i annat än starten på kramper i magen som nu varat i tre dygn.

Här står jag nu, svårt att sova, ska dricka någon form av hemmakokt "te" med salt och socker i. Tre liter om dagen ska jag få i mig. Mitt favoritte med smak av blåa bär kommer förmodligen att ha en ganska negativ smakupplevelse när det här racet är över.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ett svartvitt jag

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0