Höstlängtan

Hösten kan gärna få komma på riktigt nu, sådär så att bladen börjar falla, det mörknar lite och det blir en sån pass kyla att halsduken kan åka på. Promenader i det läget är mina absoluta favoritpromenader, så jag antar
att rida kommer ju bli minst lika mysigt. Förhoppningsvis får vi kärran (rochard) färdig snart så vi kan ut och köra lite också, jag kan tänka mig att det kommer vara hur mysigt som helst nu när det blir lite kyligare ute.

Ikväll fick jag för första gången efter sommaren ta på mig både långärmat och träningensvästen när jag tog ut Kenna på promenaden genom elljusspåret. För henne är vädret just nu perfekt, det finns massor av lera att rulla sig i och temperaturen är perfekt för att orka, der har ju trots allt varit tråkigt på den fronten under senaste delen av sommaren, värmen har tagit för hårt på hundarna.

Té, tända ljus och film på svt, det låter ju ändå när jag sammanfattar hela alltihopa som om hösten redan är här. Välkommen!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Bebis genom kameralinsen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag fått äran att fotografera Livia, här är några bilder från dagen. Visst är hon väl alldeles för söt, man blir ju helt kär i henne! 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tid

Nu är det dags för mig att sätta stopp ett tag, att stanna upp och ta det lugnt men inte minst att säga nej.

Just nu har jag allt för mycket på gång, jag vill som vanligt mer än vad tiden rymmer och vad jag själv orkar med. Sen några veckor tillbaka har jag börjat ägnat stora delar av min lediga tid i stallet, jag älskar att vara där, jag prioriterar att vara där, jag vill vara där, även om det så blir sex timmar de dagar jag är där så är tiden så knapp att jag inte riktigt får nog ändå. Mest tror jag det beror på att det är just det här som jag behöver, för jag mår så otroligt bra just nu.

Den senaste tiden skulle jag kunna sammanfatta som en målning av en studsboll, det är så jag känt mig, flängt hit och dit, försökt att få in allt annat också, jag vill ju ändå någonstans att jag ska ha lika mycket tid till allt annat också, precis som innan jag började vara i stallet. Ärligt så finns det faktiskt inte tid till det längre, jag kommer i fortsättningen att prioritera det som får mig att må bra och det jag vill
göra. Jag vill rida, jag vill mocka skit, olja in sadlar, packa hösäckar och kramas med hästar, jag kommer lägga mer tid till det och mindre tid till annat.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Det som betyder något

För mig är det viktigt att att alltid försöka mitt bästa samt att inte ge upp, att varken lämna något åt slumpen eller sätta något utom säkerhet. Det gäller även frågor som rör mig själv och mitt eget liv. Aldrig någonsin skulle jag idag låta mig trampas på och inte heller skulle jag utsätta mig för något som kan komma att kosta mer än vad det smakat. Jag vet att jag är grunden till muren av människor jag byggt upp runt om mig och den muren har en grund byggd av respekt gentemot mig själv och tillit till andra.

När jag haft såna dagar att livet känns helt underbart och att jag har verkligen fina människor runt om mig tänker jag många gånger att det kanske beror på att jag i mitt liv valt att ha de bästa med mig på resan.

Jag skulle i dagens läge faktiskt inte utsätta mig för att sitta i samma båt som någon med en dålig bild av mig. Man blir som dom man umgås med har jag hört och visst påverkas man allt av andras tankar, råkar de vara negativa så råkar du oftast också hamna i en negativ tankebana, tråkigt men något jag kan styrka då jag själv påverkas otroligt lätt av hur andra människor tänker och agerar (glöm inte att påverka har absolut inte samma innebörd som att hålla med...). LP

För att må bra och tänka bra om både sig själv och andra är det alltså viktigt att sätta sig själv i första hand, att se till att få sina behov i en relation tillgodosedda.. När jag själv är glad och lycklig är jag förmodligen en bättre vän!Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Crusingen

Ikväll är det dags igen och jag undrar om det verkligen var ett år sen sist för just idag känns det som om det inte alls var längesen. Forsbacka crusing, jag och Anne kommer stå utanför Konsum och sälja våra agenbredda raggarmackor, något vi lagt ner mycket kärlek och tid i så vi hoppas att våra kunder kommer bli lika glada och nöjda i år som de blev förra året. Jag hoppas ju såklart att jag får se många välkända ansikten runt om där bland folket och kanske få en kram! :)

Nu ska jag förbereda det sista innan jag lämnar hemmet och lunchtiden, nästa gång jag kommer hem är inatt, så nu är det köra hårt som gäller!

Ses ikväll!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kaffepaus

Just tagit en paus ute på balkongen, givetvis har jag en kopp svart kaffe i näven och några riskakor att äta. Dagens stora utmaning tänkte jag skulle bli att tvätta alla fönster här hemma, det är något jag gör alldeles för sällan men uppskattar så mycket när det är gjort, lite som att rensa i garderoben, om jag ska jämföra med något menar jag! ;)

Imorgon är det dags igen, stallet och hästarna! Jag har längtat hela veckan som gått och varit lycklig som ett litet barn varje gång jag fått berätta för någon att jag faktiskt börjat rida, för första gången i mitt liv. Det ger ett lugn att vara tillsammans med hästarna där på gården, det känns som min egen fristad, som om det är mitt ställe att få vila, att vara ifred och glömma vardagen. Det är känslan av att åka och göra något som är bara för mig själv och ingen annan, egoistisk och något så otroligt skönt, jag trivs och det gör mig lugnare i vardagen att få koppla av och samla energi där.

Kaffet vart just slut och jag antar att jag lär spara några riskakor till senare ikväll, så det är väl bara att bita ihop och fortsätta med att städa nu när fönstren faktiskt är färdiga!
(Är lite stolt över min fina orkidé, jag har verkligen lyckats, 13 fina blommor har nu slagit ut!)


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0