Noll koll

Lagom i slutet av de köriga månaderna börjar jag känna att nu har jag tappat fotfästet en aning. Det som så tidigt var så noga blir lätt bortglömt, det som annars är en solklar grej blir lätt helt oförstålig och det som jag nyligen rört vid blir lätt borttappat. 
 
Mina lediga dagar som kommer nu framöver ska förbli mina, jag måste tänkte på mig själv och mitt liv hemma nu. Jag har just fått känna på hur det är att vilja ha dubbelt så långa dagar eller eventuellt vara på två ställen samtidigt. Eftersom båda delarna är omöjliga så väljer jag det viktigaste, mig själv.
 
Nu är det sova, imorgon är det jobba som gäller. På söndag är jag ledig. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

...

Idag har jag vaknat på fel sida. Jag hoppas det går över.. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag måste springa nu

  JAG MÅSTE SPRINGA nu. Jag måste springa ikväll. Jag måste springa under lunchen. Jag måste springa innan jobbet. Jag måste springa!
  Är det inte precis så vi säger, vi löpare? Vi är så passionerade över vår idrott och motion. Och vi är så passionerade över att förbättra oss. Eller så är vi bara passionerade över vår passion. Längtan efter rörelse. Behovet av ett motstånd. 
  Behov och längtan kan skapa krav. Krav blir till måsten. Och då kan gränsen börja bli suddiga mellan det som livet, tillvaron och samhället kräver av oss och det som våra personliga drivkrafter dikterar att vi ska göra. Det är skillnad mellan det vi gör för att vara lydiga, duktiga och ansvarstagande och det vi gör för att vara lyckliga. Men det är inte alltid motsatsförhållande mellan det strävsamma och plikttrogna och det lustfyllda frivilliga. I en tid och i en värld där agendor tecknas fulla och där lutherska piskor av plikt viner över axlarna, kan det dock vara svårt att veta skillnaden. 
  Livet består av en massa val och vi viljer att välja. Men i de valen finns det en underförstådd skyldighet att faktiskt leva upp till vissa normer. Det är därför som jag måste betala räkningar. Jag måste betala min skatt. Jag måste bisiktiga min bil. Jag måste gå ut med hundarna. Jag måste sköta mitt arbete. Jag måste handla mat. Jag måste plocka disken ur diskmaskinen. Jag måste tvätta mina kläder. Jag måste borsta tänderna. Jag måste städa hemma. Jag måste gå på möten. Jag måste svara på e-mail. Jag måste svara i telefonen. Jag måste inte springa! Jag kan springa. Jag väljer att springa. Och jag VILL springa!
 
Text tagen ur magasinet "Runner´s world" Augusti 2012. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

10 liter

10 liter blådär blev våra i söndags. Nu håller jag dock sakta men säkert på att frysa ner dom så vi kan göra något roligt med dom sen. Än så länge har vi bakat muffins och en blåbärspaj. Mums
 

 

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hjärtetrollen

 

 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Dåligt samvete..

Ibland är det verkligen jobbigt att inte ha någon energi över till det som annars är så viktiga saker. I skrivande stund har jag inte tränat på 1 1/2 vecka. Mitt dåliga samvete äter upp mig inifrån, men samtidigt så känner jag att jag måste ta det lugnt också. Jag har jobbat så pass mycket att lite lugn är ett måste nu. Det som ändå på ett vis är jobbigt är att en löprunda ger mig mer energi att orka mer. Just ikväll stannar jag hemma. Just ikväll lägger jag mig redan nu för att sova och hoppas på att just imorgon blir en såndär dag då jag orkar. För det vet jag att jag gör, för jag känner mig själv!
 
Men ändå, jäklar va bra jag är. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Time

 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Nu kör vi!

Idag är en ny dag. En dag med nya mål och förväntningar. 
Jag fokuserar på mig själv, mitt liv och kör vidare!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Leyla & Kenna

 
Slängde ihop en bild i bilen påväg till affär´n. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

I charken

Nu är vi inne på slutspurten på Konsum för den här sommaren. Den här veckan återstår, sen är det jag, tillsammans med Lennart som ska styra i charken. Även fast det blivit långa och ibland väldigt stressiga dagar nu under sommartiderna har jag haft det väldigt bra. Tillsammans med Marina & Suss kan man ha hur kul som helst när man jobbar. Vi har klarat oss galant tillsammans.
 
Jag har nog ännu inte riktigt fattat att jag faktiskt jobbar på Konsum nu. Inte på sommaren eller bara någon timme ibland, utan alltid. Det är helt sjukt när jag tänker på det. Jag är glad som tagit mig så här långt och lyckats. 
 
Under sommaren har jag haft ansvaret i hela kött&chark-avdelningen, vilket jag själv tycker har gått bra faktiskt. Jag var så jäkla orolig i början att det var ett för stort ansvar att bära och att jag kanske inte skulle klara det, men hittills har jag rott hem det tillsammans med Marina & Suss, och jäklar vad vi är bra!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Avund

Jag blir så ledsen när jag ser avundsjuka människor klanka på andra, jag blir besviken och arg, men fortfarande mest ledsen. Avund tar ingen människa längre, glöm aldrig det. 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kaffeguiden

Kaffe är gott, dock har jag under den senaste tiden försökt att dra ner på kaffe, det sägs ju nämligen inte vara så hälsosamt att dricka för mycket. Detta har resulterat till att jag inte dricker kaffe på jobbet, hemma måste man ju när man har en Tassimo-maskin! Men nu har jag kanske ändrat mig....
 

Som tidigare skrivit så köpte jag mig en träningstidning igår och där kunde man läsa om just kaffe, mest i samband med träning och kost men även andra roliga fakta. Jag tänkte dela med mig lite om denna artikel;
 

Norsk (hör och häpna) forskning, med stöd från flera amerikanska studier visar att dricker man 1-3 koppar kaffe om dagen minskar risken att dö i hjärt-kärlsjukdomar med hela 24%, det sägs även i dessa studier att risken är mindre att få problem med hjärtat.
 

Koffein stimulerar det centrala nervsystemet och stärker korttidsminnet. Kaffe höjer i vissa fall självförtroende en aning, samt bidrar till ett bättre humör. 
 

Risken för cancer minskar om man dricker kaffe, det påstås vara främst tarmcancer det gäller. 
 

Vanligt bryggkaffe utan tillsatt mjölk och socker innehåller inga kalorier och är superbra vid träning. Svart kaffe, samt espresso hjälper kroppen att förbränna fett snabbare. Byter man ut en daglig latte mot en kaffe utan socker kan man lätt gå ner ett halv kilo på tre veckor. En kopp/glas Caffé latte (utan socker) innehåller många gånger 200 kalorier, byter man dock ut mjölken till lättmjölk kan man komma ner i 70 kalorier/kopp. 
Snabbkaffe innehåller inga kalorier, men sägs kunna öka kolesterolvärdet i kroppen vid för stort intag. Snabbkaffe innehåller mindre koffein än vanligt kaffe och kroppen behöver alltså ett större intag för att få samma effekt. Frappè-iskaffe-freddo - you name it, är en blandning av kallt kaffe, mjölk, krossad is, grädde, socker, samt sirap och är en dryck som innehåller ca 400 kalorier/glas.
Koffeinfritt kaffe sägs kunna minska risken (precis som vanligt kaffe) för typ 2-diabete, dock sägs skyddet vara bättre i det koffeinfria kaffet. 
 

Det tar 30 min för koffeinet i kaffet att upptas av kroppen och dess effekt kan vara i upp till 15 timmar.
 

Sådär, om ni känner för att snöa in er på ämnet kaffe tänkte jag.. ;)
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Träningsvärk

Aj aj aj, fyfan för träningsvärk. Det är så fruktansvärt illa just nu att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till! :o

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Run Run Run

Svettbandet och mina strumpor har blivit mina två av mina bästa vänner vad gäller träningen. Att kunna springa utan att de rinner svett i ögonen känns helt underbart och att ha bra strumpor som inte korvar sig är också toppen.

 
Mitt träningsschema kommer också långt upp på listan. Det är ju helt toppen att ha det och kunna bocka av slutförda aktiviteter med gott samvete. Imorgon har jag följt mitt träningsschema i en veckas tid. Jag tror faktiskt att det har påverkat mig possitivt. Innan så har jag varit ganska skeptisk till att göra sånt, för jag är inte direkt den personen som sätter konkreta mål i det jag gör, jag kör tills att jag tycker att nu är jag nöjd, sen hur lång tid det tar att nå dit eller hur det går på vägen skiter jag egentligen i. Men den här gången så är jag så sjukt taggad på att bara bocka av allt jag ska ha gjort på min lista. 
 

Idag stod det 25min löpning + 15min prom på listan. Jag skippade promenaden och drog till mamma & pappa och bar ved i några timmar istället men löpningen kunde jag bara inte låta bli efter att ha blivit så inspirerad av en träningstidning, så klockan elva ikväll tog jag mig ut på en kvällsrunda runt om i Forsbackas bostadsområden i 25min. 
 

Imorgon väntar ännu en runda på 25min tror jag. Det längtar vi till!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Att vara jag

Att vara jag innebär otroligt mycket, bland annat att bli insnöad på saker. Det är typiskt mig. Så fort jag blir insnöad på något så kan jag näst intill allt om ämnet i fråga. Ganska störande ibland faktiskt. Jag menar, är det inte bättre att kunna lite om allt istället för välidigt mycket om väldigt lite?
 

Att vara jag innebär också att fundera väldigt mycket, att vara rädd för att såra och göra andra människor besvikna. Att inte riktigt räcka till, eller att tro att andra människor ska "komma på mig" med att jag inte är så duktig eller bra som jag verkat vara från början. Att vara osäker på min kunskap helt enkelt. 
 

Att vara jag innebär till stor del att brinna för det jag gör och gå helhjärtat in i det. Antingen gör jag något riktigt, riktigt bra eller så inte alls. Jag ser mig själv som en driven person. Att något ska vara lagom finns inte i min värld. Helst ska saker göras som jag tänkt/brukar göra, för jag tror mig veta att ofta är det det bästa sättet. 
 

Att vara jag innebär att ha många fina personer runt om mig som stöttar, pushar och bara finns där. Otroligt fina och betydelsefulla vänner.
 

Att vara jag innebär att ha ett otroligt bra liv som jag utformat precis som JAG vill ha det. Min förmåga att snöa in mig på saker har gett mig kunskap i mina intressen, samtidigt som min rädsla för okunskap gör mig ännu mer villig att lära mig mer och bli bättre. Det är då drivet i mig finns där, att gå in helhjärtat, även att vilja vinna. Att sedan ha fina vänner längs vägen är helt oslagbart. 
 

Ähh.. Nog med djupa kvällsfunderingar över jaget. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Säljare

Visst, köttdisken blev väl okej, det enda problemet som är nu är att vår korvdisk, samt ostdisk är helt paj. Reparatör kommer imorgon. Än så länge får vi gräva i backar i kylen efter varor till kundern, men vad gör väl det, vi har bra kunder, det är värt allt besvär. Idag var jag inne i valbo på en klädaffär och stod å kollade bland plaggen, rätt som det är kommer en kvinna fram å frågar om vi har några helt valiga släta toppar. Genast börjar jag fundera, har jag sett några under tiden jag var inne? -näej, de har jag inte, för jag har inte kollat efter såna. Hmm.. Säger jag och kollar mig omkring efter toppar men säger till slut, det är nog bäst att du frågar hon i kassan och kastar en blick till den upptagna kassörskan, hon är nog mer haj på det som jobbar här, men vad var de för toppar mer exakt du letade efter? Svarta eller färgade? Ja, hmm, bärjar hon, helt vanliga i olika färger. Hon i kassan blir färdig med tidigare kund och rycker då in och hjälper till som tur är. Jag kunde dock gå därifrån med några goda ord från kunden om att jag var en riktig säljare. Jag är butikssäljare, sa jag, fast inte här. God natt!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0