hjärtklappning

Flera dagar med hjärtklappning under kvällstid, eller snarare när jag släpper allt och bara slappnar av. Det finns en skillnad på att vara fysiskt sjuk och att vara psykiskt sjuk. Vid fysisk sjukdom påverkas du mer negativt vid rörelse, vid psykisk är det vid stillsamhet och lugn de värsta symtomen tar vid. 

Jag är extremt känslig, trots att det är svårt att se det ibland. Alla känslor jag tar in väger jag på en guldvåg, gränsen mellan mina egna känslor är en skör lina, ena sekunden så otroligt stark och självsäker, nästa är jag full av förtvivlan och jag känner mig splittrad vid ett annars så enkelt val. 

Jag känner mig själv vid det här laget, jag vet vad det gör med mig att ta ett tufft beslut, men kämpa är och har länge vart min starka sida och därför äger jag alltid kraften att ta mig ur den värsta tiden av psykisk påfrestning. 

Känslorna jag har nu är tuffa, jag tappar bort mig själv ibland och jag kan börja tvivla på mig själv utan någon egentlig anledning. Panikattackerna har jag hittills inte behövt ta en strid med, jag hoppas jag är stark nog att hålla tillbaka känslorna och ta vid ytterligare lugn för att undvika att hamna så långt nere, den tiden är sen länge förbi!

Jag förstår att det är så här mitt liv kommer vara, ibland kommer jag bli tvungen att göra val som kanske inte är bekvämt kortsiktigt men bäst för mig själv långsiktigt och det kommer ta en stor del av min ork och kraft till allt annat. I någon annans fall hade förmodligen inte det behövt bli som för mig, men då jag är skör och värdesätter allt jag får och har i livet blir det lätt lite för tufft. 

Just nu kan jag inte påstå att jag svävar på de rosa molnen och inte heller ligger jag och krälar på botten, jag är någonstans mitt emellan och det är ganska okej, i alla fall sålänge vägen jag har framför mig är någorlunda fin att gå längs. Den biten jag ser framför mig är slät och rak, solen skiner och det är bara att börja gå! 

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

tuffa beslut

Ibland behöver man fatta beslut som är extremt jobbiga men bra för sig själv. Människan är egoist och det gäller även mig, jag måste göra det jag mår bra av och ta avstånd från det som kan tänkas bli jobbigt i framtiden. 

Jag ser mig som en ärlig person med ett stort hjärta samt ett tufft temperament. Blir jag accepterad för den jag är och omtyckt för det jag gör och står för blir jag glad. Om jag däremot blir trampad på eller anklagad saker som inte stämmer rasar världen för mig, jag tappar min kontroll helt och det är rent utsagt skitsvårt för mig att hantera.

Den finaste komplimangen man kan ge mig är sin tillit, jag tycker att jag är värd den faktiskt, är man genuin och ärlig mot mig kan man räkna med att jag är lika tillbaka. Däremot är brist på tillit till mig det som sårar mig allra mest, jag tänker att hur mycket kan jag vara värd om jag inte går att lita på? 

Jag älskar människor, jag älskar dess olikheter och jag tror att jag kan lita på alla, till den stunden de faktiskt visar motsatsen, då har jag en chans att välja bort, men aldrig innan. 

Vem vet, kanske jag kräver för mycket av andra, kanske inte alla är som mig, kanske är min tanke fel, kanske jag är för naiv, kanske jag är för ärlig. 

Alla kansken kan lätt bli för många, så jag tror ändå att jag ska köra mitt race hela vägen, jag måste tro på det jag sagt och hålla mig till vad som är viktigt för mig själv, även om det gör så förbannat ont ibland. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

negativt

Jag kan ibland fundera om människor föds negativa och tråkiga? Livet är fullt av risker och äventyr, det handlar om att våga möta och utamana dem inte att trycka undan med sin taskiga tro om att livet finns till för att jävlas med oss. 

Om vi vänder oss om, ser oss omkring,behandlar människor med respekt, djur och natur med kärlek så kommer vi märka att det finns mer än vad vi faktiskt någonsin kunnat drömt om.

Du som är negativ, du som tycker att människor oftast är dumma i huvudet och livet är allmänt orättvist, glöm aldrig att du faktiskt fått det du förtjänat. Det du ger andra får du tillbaka och din syn på världen är en stor spegelbild av dig själv. Din negativa bild på andra är sanningen om dig själv! 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

I mitt hjärta

Att välja hur man ser på saker är en styrka, att vända något negativt till positivt och att aldrig sluta kämpa för det man tror på är att vara driven. Under en tid har jag slitit med att rädda livet på en häst som varit hotad om slakt sen en tid tillbaka. Jag blev fort till ett vi och tillsammans har vi sett till att hästen får ett liv nere i Skåne. Vi har samlat in pengar till en frakt som kostar tusenlappar, vi har hittat ett hem fullt med kärlek och vi har hittat en person som både hämtat och kommer köra hästen vidare till skåne imorgon. Är det inte underbart? Att det finns människor som ställer upp, som kämpar och som inte ger upp, oavsett om det krävs både pengar och att ta ledigt från jobbet. 

Det känns så stort, att vara en del av att rädda någon, att se vad som händer med människor när en insats verkligen behövs och att veta vilken makt ett tillsammans kan innebära. 

Jag är otroligt glad! Tack alla som bidragit med en slant! Tack till dig som tar dig an hästen och tack till dig som hämtat, har henne hos dig över natten för att sen köra virade till skåne efter natten. Ni är guld värda!Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0