Söndag 29 Januari

Norge har för mig bara blivit bättre och bättre egentligen. Jag har för stunden en aning panik över att det bara är en vecka kvar här, jag är så jäkla splittrad just nu..

På söndagen fick jag mig verkligen en överraskning, vilket gjorde Norge yttligare en smula bättre. Bästa Erik på jobbet tog med mig och Kenna på en tur i skogen. Jag hade nog aldrig kunnat förstått hur vackert Norge egentligen är. Jag är så glad att jag fick den chansen, tack Erik.


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fotobok

Klockan är mycket, jag ska upp tidigt imorgon. Vad hjälper det när man blir fast vid datorn? Jag har nämligen gjort min alldeles egen fotobok. Nu ska jag fundera lite över om jag ska göra om den, lägga till något eller ta bort något innan jag köper den. Hur som helst kommer det att bli kul att ha mina bästa bilder i en inslagen bok. Kanske ska jag göra en ny för varje fotoår som går? Vi får helt enkelt se!

God natt!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

What's up with the upset face?

Ibland får jag för mig att andra kan läsa mig som en öppen bok. Som om mina tankar är tillgängliga för andra, framför allt när jag är lite nedstämd. Ibland blir jag lite rädd faktiskt.
Någon gång händer det att jag blir helt borta, håller mig undan ögonkontakt och bara ser ut i tomma intet. Jag tänker på absolut ingenting och mår absolut ingenting. För mig så vet jag att jag ibland är så, men jag gör allt för att inte vara så just i den stunden och framför allt i närheten av andra.

Andra märker det ändå, jag är en dålig skådespelare..
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Time

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

45 MINUTER

Jag fick bara vänta i 45min i kylan, sen kom räddningen.. Tur jag slapp vänta så länge (IRONI!!), vem vet, kanske hade tårna mina trillat av, eller kanske mina fingrar?

Aja, det slutade bra iaf, det blev taco till mat och jag har nyfärgat hår. Plus att jag fått min present av hjärta redan. En kaffemaskin från Tassimo. Så jag är ändå glad!

Nu ska vi tapetsera och sen hoppas jag på en lång sovmorgon imorgon.

Haha, visst ser det verkligen ut som att Kenna vill vara med på kort med mig??
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tidigt hemma

Jag skulle få sluta tidigare idag eftersom jag jobbat över några timmar tidigare i veckan. För första gången gick jag till tåget och det var ljust ute. Jag var överlycklig.. Nu däremot står jag i kylan utanför porten och väntar på att någon vänlig själ kan släppa in mig. Jag fryser fingrarna av mig och håller på att kissa ner mig. Jag ser helt klart u-båtar här i snödrivorna.. Dessutom börjar det ju faktiskt bli lite mörkt också. Skit!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Planering

Jag är inne i en fas i livet där jag planerar mycket. Jag tänker mer på framtiden än att leva just nu. Ingen konkret tidsplan, utan bara vad jag vill göra av livet mitt. Att åka till Sverige blir en nystart, mer än vad det var en nystart att åka till Norge. Nu känner mig mig själv lite bättre än tidigare och vet lite bättre vad jag vill och vad jag är kapabel till. Jag funderar och tänker mycket, vem vet, kanske det blir någt av mig också en dag. Jag måste bara våga chansa!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Snart så!!

Nu är det inte många jobbdagar jag har kvar faktiskt.. Nästa fredag är min sista. Det känns att det börjar närma sig och jag känner väl att jag prövar att släppa taget mer och mer. Det kommer bli bättre såhär. Jag har inte varit övertygad om det tidigare, men nu känner jag mig ganska säker. Jag har planer för framtiden och det kommer bli suuuuperbra!

Annars måste jag faktiskt få klaga på att jag är jäääääkligt trött. Men det hjälper inte, jag måste ändå snöra skorna och gå.

Passande bild på suuuperkenna!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fina vänner

Jag måste bara säga att jag är så otroligt tacksam för alla fina och helt underbaa vänner jag har! Ni är fantastiska!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Piroger

Idag har jag lagat hemmagjorda piroger! Mums

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hoppet

Känner nog att jag tappat lite hopp idag.. .. ..
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fyra på rad

Den ena jobbar på framgång och den andra för att stoppa den andras framgång.. Toppenspel.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Sovmorgon

Sovmorgon idag, känns underbart skönt! Älskling tar t.o.m ut hunden för att jag ska slippa kliva upp allt fär tidigt. Känns lyxigt. Nu är det frukost.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Bio

Nu drar vi på kino!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fiskedisk

En eller två gånger i veckan har jag fiskedisken. Det innebär att man har en trave med fisklådor (kasser) man packar upp varje morgon. Den första traven är den fisken som de på kvällen (Silje kväll igår) innan packat ner. När jag plockat ur de två första lådorna med fisk inser jag att Silje kan få vilken människa som helst glad, oavsett om man vaknat på fel sida och har världens morgonhumör. Silje; jeg er glad i deg å!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Halv sex

Jag gillar inte när klockan ringer halv sex på morgonen och jag vet att om två timmar sätter jag upp en manuell fiskdisk. Det känns som om jag gärna kunnat vänta med det i några till timmar en lördag. Vaken är jag i alla fall, så nu är ingen tvivel om att jag inte kan fixa det.

Ikväll blir det som sagt bio och imorgon funderar jag på att sova lite! Det blir toppen!

Här är en av mina uppläggningar fisk. För den som orkar bry sig!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Pizza

Precis som varje fredag är det hembakt pizza idag. Precis så som det ska vara. Det enda som är mitt problem i den frågan är jag får micra min pizza. Snälla arbetsgivaren min ger mig kvällvakter på fredagar, nu blir det tre veckor i rad. Jag börjar ana oråd och tror kanske att det är straffet för att jag sa upp mig. Det skulle faktiskt inte förvåna mig om hela min sista vecka består av kvällsvakter. Jag hoppas jag slipper undan. Men samtidigt så är det ju ganksa skönt med sovmorgon till elva.. Helt plötsligt blev jag i tvivel, jag vet inte vad jag ska tycka. Återkommer.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kino

Imorgon blir det bio igen med hjärta. Denna gång slår vi på med lite bättre biograf än sist..
Man lär sig väl av sina misstag antar jag! Hehe, förra biografen var svinkall att sitta i, stolarna kom säkert från andra världskriget och popcornen var inte goda..

Här blir det nog inga problem med det i vart fall;

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kolasås

Mmmm, gräddglass med hemgjord kååålasåååås och hemrostate mandlar i hemmagjorda glas på en hemmagjort bord med hemmagjorda vänner!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Quattro

En till bild på Quattro, bara för att han är så fin!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Storm

Jag går i vinterskor på hösten,

alltid förberedd för storm.

Jag kan tänka tills det knappt finns nått kvar,

jag har känslor utan uppehåll.

Jag har förlorat en tävling

men vunnit ett vad.

Har bestämt att stå helt utanför,

det där som jag blir ledsen av.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lämna

Jag klarar det egentligen inte, jag vet inte hur det ska gå? Min tid här är knapp och jag har nog aldrig varit i sån tvivel som jag är nu. Jag är ärligt talat ledsen över att lämna. Jag vill inte åka ifrån Therese och familj, inte heller vill jag åka ifrån jobbet mitt. Jag kan kort säga att jag hatar ordet lämna.

Jag tycker för mycket om er...

Som vanligt får ni en bild på mig. Jag har liksom inget bättre för mig när jag sitter på tåget!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Mat

Matlistan visade hemmagjord kebab idag. Jag måste säga att det helt klart var över förväntningarna. Nästa gång ska vi testa ta steget längre med kebaben. Fast egentligen? Varför ändra ett vinna koncept?

Till imorgon har jag kokat ihop en god kycklinggryta jag hittade ett recept på. För första gången i mitt liv har jag följt ett recept till punkt och pricka! Den ni!

God natt

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Liv Tone

Siljes barn Liv Tone, två år.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Quattro

Jag har blåst av dammet från kameran och åkt ut till Langhus för att att träffa Silje. Jag fotade Siljes barn och på samma gång passade jag på att boka in Siljes sambos brors hundar. Två stycken Border collies. Hur underbara och vackra hundar som helst. Med mycket energi och tålamod fick vi tillsammans till det. Än så länge har fyra bilder gått genom behandling. Än återstår en granskning av X antal stycken..

Här nere har vi fina Quattro i färg och svartvit.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

14

Eftersom kalendern visar 14 har dagen inneburit att jag och hjärta haft en supermysig dag.

Imorgon blir också en superdag. Hos Silje. Foto står på chemat!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Superfredag

Eller inte... Jag ville inget hellre än att bryta ihop när jag kom på jobbet. Inte för att jag inte trivs, utan mer för att jag visste att klockan skulle få bli halv tolv innan jag fått av mig skorna i hallen. Uscha, en kväll i veckan ska jag jobba kväll, just denna kväll passade bara inte mig.. Enkelt.

Jag har vart sur & grinig på jobbet, inte delat med mig av så många ord är nog rättare sagt. Trots det hann jag med mycket och kände när jag kom hem att dagen ändå inte varit helt jävlig. Bara inbillning alltså. Skit. Då har jag ju slösat flera timmar i tron att jag haft en dålig dag. Skit igen..

Imorgon väntar en bra dag. Jag och Jörgen har varit tillsammans i 5 år och 6 månader! Vi ska fira med god mat och norsk bio. Therese och Frode ska fira det genom att bjuda hem Frodes familj på middag samtidigt. Haha, fast det beror nog kanske inte på att jag vart tillsammans med jörgen så länge.. Fast vi kan säga att det är så.. Bara jag ar ett finger med i spelet är jag 100% nöjd!


Näeej, jag ska nu spendera närmsta tid på att dricka upp kaffet som förmodligen vart bryggt ungefär samtidigt som jag grillade kyckling på jobbet för fyra timmar sen.

Som vi säger på norsk; Hade!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lite ledsen

"Mellandagsrean" är bättre i Norge, det är inte lika urplockat och det finns MASSOR av butiker med bra rea och lite mindre folk. Jag har själv inte köpt mig något speciellt faktiskt, bara lite vanliga kläder, men Therese har hittat massor av fin-fina saker.
Jag mår lite dåligt över att min tid på Meny Greverud är så knapp. Jag vet nästan redan nu vem det är som tar över efter mig. Det är på ett vis svårt att se att jag kommer lämna detta bakom mig. Att fått lära känna framför allt Erik & Silje har varit stort för mig. Så stor respekt jag har för Erik som styckmästare finns nästan inte. Så otroligt jäkla duktig, 25 år på samma butik och massor av kunskap, en OTROLIGT bra lärare. Jag är rakt av ledsen över att lämna er.
Jag tänker just nu att jag ska ta mig en lång dusch och en god kopp te. 
Förresten, jag är hungrig.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

God morgon

Uscha, det känns som om de är en aning för tidigt för mig idag. Vill bara sova, inte jobba! Men nu är det dax att dra på sig en positiv attityd och gå ut! Hoppas på en fin dag.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kenna är hungrig

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Sängdax

Det är redan som natt för min del, jag ska upp tidigt imorgon och jobba. Uscha, egentligen vill jag nog bara vara hemma hos sova, halsen och huvudet mitt är eniga med mig. Men jag står på mig, ska bara kliva upp och jobba, de bästa med att jobba helg näst efter lönen är ju att man får chansen att jobba med dem som vanligtvis jobbar kvällsvakter. Eftersom jag inte jobbar tillsammans med dom så ofta är det alltid kul, de är så vana att jobba också, vilket gör dom så duktiga! De är nästan allid roligt att jobba på meny faktiskt.

Nu är det dax för en dusch, sen ska jag hälsa på kudden.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

I min mobil

Bland mina 1500 bilder i telefonen finns det en del góbitar. Här kommer några;

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kenna

Idag är det 3 januari och Kenna har levt ett helt år idag! Grattis!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

2 januari 2012

God morgon. Idag är en bättre morgon än vanligt. Jag är 20 minuter tidgare vaken än vanligt, vilket innebär att jag hinner kasta i mig två ägg innan jag drar på jobb. När vi talar on kobb vill jag passa på att påminna mig själv om att nu är det bara en månad kvar!

Nu ska jag pass på att njuta av en kopp te och sedab skynda till bussen för att sedan stressa på jobbet. Det är kul att vara mig! Ikväll blir det i vart fall en långpromenad och massa mys med hjärta.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Angels

Här hemma har Therese satt upp fina änglar i de storta fönstret i köket.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0