Bilbingodaag

Kycklingspetten blev jättegoda och vi hade superkul igår. Kvällen slutade ganska sent med en kaffe på altanen hemma hos Moa. Tack för en bra kväll.
 
Idag väntar en hel dags jobb, följt av bilbingo med Leyla.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hej

Idag är en såndär dag då jag tror solen försvunnit för gott. Det är tråkigt, men samtidigt är jag på jobbet, så lite regn kommer inte att förstöra min dag. Igår kväll lá jag in kycklingstrimlor i marinad, idag ska jag göra kycklingspett av dom, jag fick ett recept från en toppenkund på Konsum för någon dag sen. Dock hade jag inte just de kryddorna som skulle vara i och Konsum hade stängt, så jag har slängt ihop något eget och hoppas på det bästa, för ikväll ska vi nämligen ha middag här igen. Denna gång får vi besök av Johan & Moa. Det blir som sagt middag, men även filmkväll. 
 
Imorgon är det dags för månadsfinalen av bilbingon. Jag jobbar till 7 på konsum, men som tur är köper Leyla brickor till mig tidigare och såfort vi stängt springer jag dit som en galning och hoppar in i vinnarmicran och tar förhoppningsvis hem en seger. Förra veckan vann Leyla faktiskt! Vá kul vi hade där i bilen, hehe!
 
Nu ska jag slå mig ner i soffan de sista minutrarna av min lunch!
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

1 Vecka

En vecka på Konsum har nu gått. Otroligt bra har denna vecka varit, det är alltid trevligt att vara där och denna vecka har jag fått lite extra energi, massor av grattis till tjänsten har jag fått av våra kunder. Otroligt hur glad man kan bli över ett litet "välkommen". 
 
För övrigt har vi nu bott här i två veckor. Vi trivs otroligt bra och det känns verkligen som ett hem. Nästan varje dag i de här två veckorna har vi haft vänner här och det är så otroligt mysigt. Film, kaffe, middagar, promenader och midsommarfirande står senast på listan av akktiviteter vi hittat på. Tänk vilka fina vänner man kan ha. 
 
Efter helgens jobbande så känner jag nu för att bara sova, imorgon väntar Konsum igen, jippi! 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Löpband

Nu har jag beställt hem ett löpband. Visst är det roligt och jäkla skönt att vara ute och springa, men det finns dagar då myggorna hotar mig till livet och TV:n lockar mer än bilden av träd, vad är då bättre än att kunna ha möjligheten att slippa mygg, kunna se TV och springa samtidigt? Jag är inte en sån person som i vanliga fall unnar mig själv något speciellt såhär, men den här gången har jag gjort det, jag tycker jag själv är värd det efter att fått ett nytt hem och ett fast jobb. Nu är det bara vänta som gäller, tills dess så har jag skogen, hantlar, yogamatta och  gummiband hemma att träna med. 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Filmkväll

Vi har haft filmkväll tillsammans med Leyla och hennes syster. Riktigt mysigt har vi haft, det har vi ju alltid tillsammans, jag & Leyla. Vi har ju känt varandra ett "bra" tag nu, men sen vi flyttade till Sverige har vi umgåtts ganska flitigt vill jag påstå. Middagar, filmkvällar, bio & bilbingo är bara några saker vi hittat på den senaste tiden. 

 
Leyla på vår första bilbingo (ja, jag vet, bilden går inte att vrida på bloggen, konstigt..) : 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Midsommarstress

Det är stressigt att jobba i livsmedelsbutik såhär i midsommartider. Egentligen är det nog stressigt i vilken butik som helst faktiskt. Jag har haft en bra dag ändå, för jag gillar stress. Eller, jag gillar kontrollerad stress. Det enda som är tråkigt just nu är att jag jobbat min sista dag tillsammans med Bibbi. Efter 38 år på Konsum har hon nu gått i pension, vilket förmodligen kommer bli riktigt skönt för hennes del, men jag kan ju inte låta bli att tänka på mig själv lite i den här situationen och tänka att det kommer bli lite tråkigt att inte drygt fråga henne om hon har varmvatten hemma. Men hon bor inte många steg härifrån, så hon slipper inte undan mig!
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Trötter

Jag är trött som en gädda just nu känner jag. Även fast att jag sover otroligt bra i vår nya continentalsäng som vi köpte när vi flyttade in så somnade jag sent igår. Efter att ha jobbat från 8-19 nu på kvällen kan jag kalla mig själv trött, utan att överdriva. Vi har just vart iväg och käkat utemat tillsammans och nu är det soffmys ett tag, sen får vi se om jag tar mig ut på en liten runda ikväll också. 
 
Nu; kniven mot strupen. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Cramo

Om ni ser en svettig torsk med cramo-tröja i spåret så vet ni vem det är. 
Ikväll har jag spelat bilbingo och även tagit mig en runda i spåret nu på kvällen. 

Fan va skönt.
 

Tack alla för gratulationer på både Facebook, bloggen och verkliga livet! 
 
 
 
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag är fast anställd

Från och med nu hittar ni mig på Konsum. Det är nu officiellt och jag kan S.T.O.L.T meddela att jag är fast anställd. Med goda arbetskollegor vet jag redan nu att här kommer jag bli kvar, länge. 
Jag är lycklig just nu, livet går precis som det ska.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Mjukstart igen

På grund av flytt med allt vad det innebär har mina joggingrundor inte blivit av på mer (?) än en vecka tror jag, vilket kändes ganska väl när jag skulle ut och ge mig på ett varv i Forsbackas spår. 8km/h, vilket är liiiite sämre än vanligt, plus att det blev en sträcka på 2,7km, vilket också är en aning kortare än vanligt. Jag måste hitta mig någon annanstans att springa tror jag, dels beror det på att jag vill få en lite längre sträcka utan att springa flera varv och att underlaget inte är i topp på många ställen, i alla fall om man jämför med Kågbos fina skogsvägar. 
Jag vill ha grus/skogsväg, ca 4km, lite bilar och nära hemifrån. Jakten fortsätter ett tag till, annars får jag helt enkelt stå ut med 1 1/2 varv i spåret. 


Jag är otroligt nöjd med mjukstarten, nu kör vi!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag & köttdisken

Lunchrast, hemma. Skönt. Jag försöker varva ner lite samtidigt som jag funderar för fullt vad jag ska göra först när jag kommer tillbaka nu efter rasten. Det är första gången jag tar hand om köttet själv en vecka och jag måste medge att det är inte lätt. Jag vet inte riktigt hur jag ska strukturera mig bra för att få till det superduperbra. Som tur är har jag Bibbi vid min sida i en vecka till, vilket jag verkligen lär behöva. 

Aja, jag klarar det här. Det är ju otroligt kul! :)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jobba

Efter promenad och dusch är det nu dags att fp håret flätat och sen försöka somna. Imorgon är det dags för Konsumjobb. Äntligen.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Flyttmeddelande

Nu börjar vi få ordning här hemma i Forsbacka. Så otroligt skönt att köket är i full ordning och snart även vardagsrummet. Visst att jag kanske behöver lite blommor och andra saker som får vårt hem att verka hemtrevligt men det är absolut inte viktigt, inte nu. 

Igår hämtade vi vår bjässe till soffa, 120kg väger den. 2 kolli stod det att det skulle vara när vi hämtade ut den på DHL i Gävle, good tänkte vi, 60+60=120, det orkar man ju lätt bära på två man. HAHAHA, lurad! Det var 2 kolli, bara det att ena var en sketen soffkudde och resten var ja, resten.. Med hjälp från mamma, Olle och de på DHL så löste sig ändå problemet väldigt bra. 

Jag vill återigen passa på att tacka alla som hjäpt oss under och med flytt. Det har betytt otroligt mycket och jag är som sagt, verkligen otroligt tacksam. Tack!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Bilbingo

Ikväll tar jag Leyla med mig på bilbingo här i Forsbacka. Det är något jag varit sugen på länge nu men inte kunnat gjort av olika anledningar, men ikväll blir det av, jäklar va kul vi ska ha, det är ju inte helt fel med körkort ibland.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lunch

Sitter just på balkongen och dricker en stor kopp kaffe, sådär efter lunchen.

Nu är tapeterna uppe i vardagsrummet och möblerna/inredning i köket är på plats, så även sängen i sovrummet. Det vi väntar på nu är väl mega-stora-soffan egentligen, den kommer fylla en stor del av vardagsrummet! Sen väntar vi ju även på att vattenskadan som vart i hallen ska bli fixad så vi kan börja inreda den också.

Känner att det är glest mellan uppdateringar, det betyder precis som vanligt att jag har fullt upp!

Hörs

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Flytt

Vi är för tillfället i full gång med flytt och tapetsering.
Jag tackar Leyla för all hjälp som vi fått, du är guld fina du! <3 TACK TACK TACK!

Återkommer
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kågbos skogar

I skogarna i Kågbo är det otroligt vacker miljö, speciellt när man kommer till partier där skogen är helt orörd och det växer gräs på den lilla, krokiga vägen och solen tittar fram mellan träden. Där vill jag springa, där ska jag springa, det är en bit mot målet och det bästa är att jag tror att jag hittat någon som vill följa med mig runt. Jag & Jenny tog fyrhjulingen igår kväll och körde runt och mätte en sträcka som går mellan Kågbo och grannbyn Lövåsen. Det enda som är problemet är att det för stunden är jäkligt lerigt där efter allt regn som kommit ner den senaste veckan, plus att sträckan är 8km lång.

Men lite senare i sommar, ja, då är det förhoppningsvis torrare, samt att jag och Jenny tagit oss så pass långt i löpningen att vi klarar 8km! Åh, va kul, efter det så väntar tjejmilen i Stockholm nästa år, jag är taggad till hundratusenmiljoner.

Nu kör vi!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Träningsappar

Spotify är den app som jag använder mest på telefonen. Eftersom jag har en IPhonedocka så lyssnar jag ofta på musik ute i stugan, jag använder den även när jag är ute och springer.

Tillsammans med spotify så använder jag RunKeeper, en riktigt bra, gratis, träningsapp. Appen synkar aoutomatiskt med mitt konto på RunKeeper.com vilket också är toppen. Det är riktigt bra och skönt att hålla koll på hur länge man är ute och springer/går/cyklar, samtidigt som det är riktigt bra att veta på vilken tid man tar sig runt och att man får upp en karta där man sprungit/gått/cyklat. Ett till plus är att man kan om man vill, göra så att träningen läggs upp på facebook direkt man är färdig med den. Jag totalälskar RunKeepers app.

För några dagar sen hittade jag en annan typ av träningsapp på en blogg om löpning. Zomibies, Run! heter den. För 15:- kan man höra röster i hörlurarna om zombies som jagar dig osv. Det är som ett spel man spelar samtidigt som man är ute och springer, läskigt och effektivt skulle jag verkligen vilja säga. Det negativa från min sida är att det inte går att synka musiken från spotify, utan måste synka från musiken man har i telefonen. Jag har ingen musik i telefonen utan kör enbart spotify, så för mig blir det ingen musik om jag är ute. Det andra och sista som jag inte tycker är så kul är att det är på amerikanska. Kan inte någon göra en likadan app, på svenska, som går att synka med spotifys spellista?

ShapeUp är också en app jag använder i samband med träning, där kan jag skriva i vad jag äter, hur mycket och räkna ut hur mycket näring/proteiner osv jag får i mig i min kost. Jag kan även lägga till träning, vikt och mått i den appen. En riktigt bra, gratis (Den är gratis att ladda ner och använda, men vill man ha extrafunktioner så kostar det 49:-/mån) app som jag varmt kan rekomendera.

Det är nog alla träningsappar som jag använder just nu.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Uppehåll

Efter 4 dagars uppehåll med träningen var jag igår på fötter igen. Det är så jävla svagt att skylla på vädret, så jag tar tillbaka det. Numer kommer jag skylla på mensen..

Från att ha känt mig toppmotiverad vad gäller både träningoch kost till att hamna nere i diket. Jag har fuskat något så fruktansvärt med maten och träningen, vi pratar om pizza, kebab, taco, mums mums, pannkaka och massor av mer saker. Att någon häller hinkar med vatten ovanifrån har absolut inte gjort saken bättre.

Igår tvingade jag mig ut ändå, även fast det var sent. Det var tungt, jobbigt och omotiverat, men jag gjorde det, med en bra tid och kom hem nöjd och längade efter att få komma ut idag med. Idag har jag lagt upp mål på min RunKeeper-sida och har faktiskt redan vart ute på en joggingrunda!

Det gom gäller nu framöver är att ta mig ut på längre rundor, ska bara hitta ett bra ställe att springa på!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Skitregn..

Imorgon är det måndag. Ny vecka, nya tag! Helgen har visat mig hur det är att sitta inne och önska sig ut, samtidigt som hjärnan säger åt mig att jag inte ska gå ut i 30 min för att sedan komma tillbaka som en dränkt, iskall katt. Ja, jag skyller på vädret, man får det. Ibland.

Det var vädrets fel att jag köpte pizza idag också.

Jag har kommit fram till att regn är min största svaghet. Men imorgon tror jag nog att jag solen skiner, oavsett om det ser ut som regn ute. Imorgon är det nämligen dags för nya frächa tag med lite nya låtar på träningslåtlistan min;

Whistle - Flo Rida
Där jag hänger min hatt - Norlie & KKV
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Imorgon

Imorgon är det lyxdag, imorgon är det Konsumdag.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Dåligt

Fyfan, vilket jäkla väder.. Kan inte direkt påstå att jag har lust med ett jäkla dugg, förutom att kanske baka en sväng då.. Träningen ligger lite efter just nu med tanke på det dåliga vädret, men jag har tänkt att jag ska sätta mig på träningscykeln och trampa några km i allafall.

När det blir lite uppehåll på regnet tänkte jag om man kanske skulle ge mig ut och fota lite vattendroppar faktiskt. Känns som om det var riktigt längesen nu.

Jag delar med mig av två goa syskon så länge:

väder
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Färdigredigerat!

Alla bilder är nu redigerade och väntar på att bli levererade imorgon!
Jag delar bara med mig av två svartvita idag!


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0