Tidig morgon

Jajamän. Bussarna går ju tydligen inte, så jag tänkte att jag kunde lika väl kliva upp tidigt och köra iväg Jörgen imorse! Nu är jag jättetrött, men det är ändå skönt att ha klivit upp och hoppas inte jag blir trött något nu under dagen, för då finns chansen att jag kan gå och lägga mig tidigare ikväll och förhoppningsvis vända tillbaka dygnet igen! Tänk att jag redan dag ett skulle vända dynget, inte helt, men lite iallafall! Jag går numer och lägger mig två, vaknar runt 12 på morgonen (ja, lunch!). 
 
Igår var det full rulle, till IKEA för å handla belysning, till coop för att handla kabellister, in till Gävle för att käka lunch, hem, städa, göra ordning i vardagsrummet, tvätta, iväg till gymmet en timme som vanligt, hem, städa vidare och sen sova. Det var så mycket full rulle att jag inte hann skriva något på bloggen.
 
Tråkigt väder är det i alla fall, me det gör inget. Det går bra ändå! 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Negativa rubriker?

Tänk att negativa rubriker ger flera läsare än när jag skriver något som är uppmuntrande/glatt (you name it). Det säger en hel del om oss människor, vi är mer intresserade av att veta om när det går dåligt för andra än när det går bra. Så är min tolkning av det iallafall. Men, det dåliga igår har blivit bra och det känns jätteskönt faktiskt!
 
Min ac är förresten också lagad, äntligen en kall bil! Äntligen ett bekymmersfritt bilägande. Nu är det nog säkert bara att tuta och köra i min lilla, stora, fina bil! jag tycker verkligen jättemycket om den!
 
Idag då? -Minigolf (förlust för mig, men det var helt klart en värdig vinnare som tog hem vinsten), bad, sol, fixat med bil, besiktiga pappas audi, släpat hem en jättestor fatboy från Konsum, försökt somna om på förmiddagen utan resultat, vaknat vid halv sju på morgonen, ätit jättegott Wienerbröd med hallon & vit choklad, ätit vår specialsallad till middag på vår lokala pizzeria, ja, haft fullt upp hela dagen!
 
Dagen i bilder kommer här:
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Sämsta dagen hittills.

När man känner att saker och ting inte fungerar smärtfritt fast det borde, då är det inte kul. Jag har haft en sån jäkla tuff eftermiddag och jag hoppas att allt ordnar sig. Just nu känner jag mig lite splittrad faktiskt. Kanske är dumt att inte skriva ut vad det handlar om när jag väl börjat skriva om det. Men jag känner att det inte riktigt går just nu. Går allt åt skogen kan jag tänka mig att dela med mig av det, går det bra låter jag det bara vara. 
 
I allafall, ny vecka. Inne på semestervecka två, dag 8. helt sjukt. Det finns inte mycket annat att säga faktiskt. Kört hårt på gymmet idag har jag gjort i alla fall, en timme blev det, 30 min cross trainer, 20 min hill climb på löpbandet och 10 min basic styrka. Kunde öka lite även idag med, det är ju helt otroligt med tanke på att energin var otroligt låg när jag åkte dit och de första fem minutrarna var jättelånga, men sen vände det. 
 
Ingen tennis blev det heller, det var upptaget på banan. 
Inte heller har jag några bilder från dagen. Usch, min energi är bortblåst!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

4 mil på cykel!

Jag har gjort det igen! Fast att det var mycket motvind och lite regn så förbättrade jag tiden och hade mer ork i de tyngasta och längsta backarna än tidigare. DET ÄR SÅ JÄKLA SKÖNT! Jisses vad jag har lyckats redan nu! Jag är så lycklig att jag kunnat öka massor på gymmet i vikter och ha jobbigare program på löpbandet också. Igår provade jag något som förmodligen kommer bli en ny hit, "bergsklättring", körde på i strax över en kvart och löpbandet bara ökade och ökade på branten. Har nog aldrig svettats så mycket som då, Jörgen var helt säker på att jag sköljt ansiktet med vatten utan att torka av det, men ikke!
 
Idag har jag haft en vecka semester, alltså är det dag sju. 3 hela veckor återstår! Jag längtar massor efter Konsum och brukar titt som tätt kika in bara för att handla lite kvarg eller bär till smoothies, trots att vi har flera påsar i frysen och några burkar i kylen. Svårt att släppa? -Ja!
 
Grillat hos mamma & pappa idag, jättegott! Men, nu blir det inge mer grillat på ett tag, jag måste skärpa mig, det är inte jättenyttigt med bea, smör på majskolven och vitlöksdressing, det måste liksom få vara stopp nu för ett tag, annars känns det inte helt 100 att träna faktiskt. 
 
Jag glömde skriva igår att jag gjorde en riktig klassiker! Jag lade nämligen min plånbok på biltaket och åkte sedan iväg. Jag ser i backspegeln hur det flyger en mobiltelefon, samt bankkort ur den. Allt klarade sig, alltså ingen skada skedd, trots att mobilen låg en bit ut på asfalten! Jag har gjort det misstaget förr, men då hade jag ingen supersnabb bil, utan min lilla micra, och hade då turen att en kvinna blinkade å hade sig bakom mig mitt i Sandviken, jag blev så jävla irriterad, fattade inte vad jag gjorde för fel, körde jag för sakta eller vad var det frågan om? Men nej då, väl framme vid rödljuset kliver hon ur bilen sin och springer fram till mig, sträcker sig efter plånboken på taket och ger genom rutan. Det finns så många fina människor där ute, det gäller att ta vara dem! Jag är henne evigt tacksam, det sparade mig massor av pengar och framför allt tid!
 
Väder idag: Sol, moln, blåst & Regn. En riktigt varm dag.
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Semesterdag 6

Det blev sovmorgon idag ändå. Ingen som väckte mig och Jörgen sov nästan lika länge för ovanligheten skull. Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket som jag kanske har velat, men har haft dåligt med ork och lite energi, ni vet när man blir så trött så man skrattar åt sig själv för man säger så korkade & dumma saker, haha!
 
Men, trots att jag inte trodde att det skulle gå så släpade jag mig iväg till gymmet tillsammans med Jörgen, körde en halvtimme crosstrainer, 15+min löpning/gång med lutning och ca 20 min styrka. Det trodde jag aldrig, varenda liten cell i kroppen sa åt mig att stanna hemma och slöa på soffan idag. Jag är så jäkla glad att jag åkte, för det är precis som jag skrivit tidigare, för att få energi så måste man göra av med den massa. Var förresten helt ensamma ikväll, men vad annat kan man räkna med en lördag kväll mitt i sommaren?
 
Väder idag: Grått och tråkigt, blåsigt!
 
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Go hard or go home!

Istället för att räkna till fem när jag gör övningar på gymmet brukar jag upprepa den meningen (Go hard or go home) för mig själv, det ger lite mer energi och en mening känns kortare än att räkna upp/ned till fem. Ett litet tips sådär på vägen bara!
 
Förresten, semesterdag 5 idag. Jag kan inte fatta att dagarna bara flyger iväg? Inte en enda dag har gått till spillo hittills, de har bara varit fyllda med bra energi, tålamod och balans, precis vad jag behöver. Min läkare blev jätteglad när han ringde och kollade läget sist, jag märkte att han hörde direkt att jag var betydligt mycket bättre än sist vi hördes av och jag kan glatt meddela att det stämmer! Idag har jag tagit, äh, stopp, jag behöver inte skriva det, ni vet ju redan men okej, SOVMORGON, men imorgon blir det andra bullar, då vi har folk här! Jörgens pappa och bror är här på besök, vi har firat midsommar tillsammans idag, grillat, sett film och bara tagit det lugnt, sen när dom skulle sova så passade vi på att dra till gymmet en vända, en halvtimme tidigare än igår och samma killar var där ikväll igen. Det är dom & vi!
 
Nu är det läsa lite som gäller, sen sova!
 
 
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Semesterdag 4

Sovmorgon, precis som vanligt. Men nu har det börjat gå för långt, mina dygn börjar vända sig helt känner jag. Klockan är nämligen i skrivande stund 02.00 på natten och vi har precis kommit innanför dörren här hemma, har spenderat en del av natten på gymmet, men tro det eller ej, vi var inte ensamma där! Två andra glada, entusiastiska träningsmänniskor var också där. Jag har ingen aning om när dom gick, men när vi lämnade lokalen så var vi i alla fall ensamma. Det är skönt, som ett bevis på något sätt, ett bevis på att man slutat bry sig i andra, att man slutat vara rädd att andra ska kolla på en, att man slutat bry sig om andra än sig själv helt enkelt. Det gick jättebra idag, kunde öka på både vikter och ha lite tyngre inställning på maskinerna än tidigare, jag tror helt enkelt det lönar sig att ta ut en vilodag då och då! 
 
Förresten, det var nu över ett helt år sen jag hade ledigt i 4 dagar i rad, det är ju helt ofattbart, men så skönt. Jag är verligen en sann semesterfirare, njuter och tar dagarna lite som dom kommer och missbrukar min rätt till semester till 100%. Jobbet försöker jag koppla bort, jag till och med lät bli att fronta i charkhyllorna när jag gick in idag, det är nästan värt en liten stjärna i kanten för det! Den ni!
 
Här hemma är det ommöblering som gäller i vardagsrummet, expedithyllan ska ut, in ska en billyhylla (vi tyckte expediten var för djup och rörig), vi ska även göra ett skrivbord av en enkel bänkskina och sätta en tavellist över med någon form av ljus riktat nedåt, kanske ledlist eller någon form av spotar. Dock får det vänta, IKEA har ju stängt i två dagar! Trök-IKEA.. 
 
Carro drar till hälsingland över helgen, så jag passade på å kika över mitt i packningen, blev bjuden på glass (med ett hemodlat smultron på) och gókaffe! Mums!
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Semesterdag 3

 
Idag har jag som vanligt tagit en välförtjänt sovmorgon, ätit Konsums godaste macka (kycklingbaguette) till frukost, hälsat på Johans farmor på en gófika, ätit min & Jörgens specialsallad på vår lokala pizzeria samt städat. Jag önskar jag kunde skriva att jag har tränat på något sätt, men tyvärr, Jörgen har alla mina träningskläder i tvättstugan för tillfället. Det var ett tag sen vi var där nere, så det var verkligen dags! Men, vad gäller träningen så är det ju alltid bra med någon vilodag här och då, men ändå känner man sig så lat och onyttig när det blir så här. 
 
Men, imorgon är det nya tag och det är inte helt omöjligt att det blir en vända till gymmet på kvällen, samt en promenad/joggingtur på dan beroede på vädret. 
 
Förresten! Fick ännu en semesterpresent att Jörgen idag! En till "träningspresent" eller vad jag ska kalla det. Nämligen en ny våg, som är direktkopplad till telefonen, vilket innebär att varje gång man ställer sig på den så uppdaterar den direkt till telefonen. Den känner även av helt av sig själv vem som står på vågen av mig och Jörgen (upp till 8 användare per våg), och därefter lägger den automatiskt in alla data i vår telefon och dator. Jätteenkel att använda! Den mäter vikt, kroppsfett, puls, temperatur & luftkvalitet, vi har en jättebra våg sedan tidigare, vilken mäter vikt och kroppsfett, men det är ju alltid roligt med lite nytt!
 
 
Väder: Sol, jättevarmt, lätt vind. Inte helt skönt att min ac i bilen är trasig, tur den blir lagad om en vecka! Jag kan bara säga en sak, hellre en bil utan ac än en bil med trasig ac... 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Canon

 
 
 
 
Spontanbilder under lördagen!
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kör hårt nu vänner!

Semesterdag två.
 
Sovmorgon till tolv som vanligt, frisk hallon/ordgubb-smoothie till frukost, rask promenad på 40min, fika med en fin vän (som jag träffar alldeles för sällan) i Sandviken, till biltema för att handla in "i-värsta-fall" cykelgrejdoningar att hänga på cyklarna, grillat igen, spelat bilbingo och gymmat i en timme. Nu: Svettig, trött och otroligt stolt över mig själv som har sån pondus och ett sånt driv. Är ännu mer stolt över Jörgen, är så glad att vi fungerar så bra som ett team, att vi älskar varandra, peppar varandra och respekterar den andras förmåga och ork, då är det jättekul att träna tillsammans! 
 
Väder idag: Kvavt på morgonen, varmt och perfekt för myggorna i skogen. klarnade upp senare in mot dagen och det blev jättevarmt att stå ute i solen och grilla. 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Semesterdag 1

Jag har haft sovorgon, ätit glass till frukost, shoppat fina kuddar, tvättat bilen, grillat supergod mat, legat på stranden, tagit ett kallt kvällsdopp, cyklat till Gävle tur och retur och på så sätt gjort av med ca 1600kcal. Nu är jag trött, nöjd och sliten, men det känns skönt. Fick ju förresten prova pulsbandet på riktigt för första gången idag, tillsammans med RunKeeper och det gick riktigt bra. Jag har ställt in så RunKeeper berättar var 4 kilometer vilken tid och så jag ligger på, men så fort jag tog på mig pulsbandet så fick jag även veta vilken puls jag låg på i snitt, samt i vilken pulszon jag för tillfället låg i. Jätteglad över att det fungerar så bra! 
 
Väder: Sol, lite moln, lite blådigt emellanåt under dan, dock fritt från blåst under cykelturen.
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kaloriräknare

Ja vi räknar kalorier och nej, det har inte gått till överkurs. Anledningen är ganska simpel egentligen, man lär sig skilja på mat som man bara kan äta jättelite av och ändå täcker det inte behovet av näringsvärden man behöver. För mig är det ett sätt att få insikt i vad som innehåller mycket energi och vad som innehåller lite. Innan så förstod jag att en cheesburgare inte var så bra, numer förstår jag att det tar ca 45min på gymmet att träna bort enbart den. Så varje gång jag blir sugen på något onyttigt ställer jag mig frågan; "Är det gott för 300kcal eller 45min på gymmet?" Ofta blir svaret nej. Det är exakt samma effekt som när jag vill handla något; "Är det tillräckligt värt att köpa en foundation 450:- är jag vet att den jag köpte tidigare för 139:- är jättebra?" Ofta blir svaret nej, förutom  sist jag var på kicks, då gick jag in i fällan och det gör jag nog inte om. En ren minusaffär från min sida. Men, det tar vi en annan gång!
 
Tillbaka till ämnet jag spårade ur ifrån; 
Läste till exempel på vår förpackning ris vi har hemma, det är uncle bens, 10 minuter. Den innehåller, per 100g 344kcal. Enligt vad jag fick lära mig när jag studerade till vad jag nu är idag så är en portion ris 200g. Det innebär att bara ris till måltiden vill bli 688kcal, medans en sallad med samma vikt vill hamna på under 50kcal. Att tänka på nu är att en kvinna som rör på sig normalt ska äta ca 2000kcal om dagen för att hålla en jämn vikt och må bra i långa loppet. Om då 688kcal är på en portion (restaurangsportion) ris som du kanske äter till middag, hur kommer då resten av dagen att se ut? Du äter ju frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och sedan middag. 
 
Jag vet inte varför jag känner att jag måste försvara mig egentligen, det känns som om personer runt mig tycker det gått lite för långt när jag säger nej till en glass, fast jag resonerar bara att jag inte är tillräckligt sugen för att det ska vara värt över 300kcal för en glass (eller ja, ca 40-50min på gymmet, för bara det!) Ibland känner jag att det är värt det, så det är inte så att jag är stenhård och aldrig unnar mig något ifall man fick för sig det. 
 
Det bästa av allt är att det ger resultat, jag har lärt mig massor! Ett tips om någon annan skulle vara intresserad är appen ShapUp. gratis att ladda ner, men kostar från 20:-/månaden om man vill ha alla funktioner i den. Det är gratis med basfunktionerna. Men där är det superenkelt att föra dagbok på både mat och träning! Man kan enkelt bara scanna en vara man ätit på streckkoden och sedan kommer alla uppgifter (Fett, protein, vitaminer, osv) upp automatiskt.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Instagram

 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

S E M E S T E R !

Nu är den här, S E M E S T E R N! Äntligen, fast ändå inte. Ni anar inte hur läskigt det känns för mig att ta ut 4 veckor när jag jobbat varenda sommar sen jag fyllde 16 år. Men, jag ska passa på att ta det lugnt och bara vara, inte planera så mycket utan göra det som faller mig in. Däremot ska jag försöka träna massor, jisses, jag hade glömt hur lycklig jag blir av det såhär i efterhand, hur bra det känns och hur mycket energi jag faktiskt får. Det är så otroligt skönt att ta nattpromenader, cykla tillsammans med Jörgen, springa en kortrunda eller ta bilen/cykeln till gymmet för att köra slut på mig själv. 
 
Idag när jag kom hem stod det en liten "semesterpresent" på bänken i köket. Det var ett pulsband som används till RunKeeper. Vi har en pulsklocka här hemma, men den använder mest Jörgen, och eftersom det enbart finns "en användare" så fick han ha den för sig själv. Jag har vart på jakt efter en liknande, egen, som kan det hans kan, men inte ser exakt likadan ut och får kosta runt 1000-1500, men det har varit svårt. Jag har gett upp otaliga gånger, men nu äntligen. Att den var till telefon/RunKeeper var bara bättre, för jag kommer i vilket fall som helst alltid att ha telefonen med mig, jag lyssnar ju alltid på musik, och RunKeeper är jordens bästa app, gratis t.om, helt sjukt! Blev verkligen jätteglad!
 
I helgen har det varit lugna dagar, jag passade på att ta två dagars vila från träning och istället njuta av lugnet. Och lugnt, ja, det var det fram till igår! Pia fyllde 30 år och vi firade henne i parken, efter det drog vi hem till en otroligt trevlig och vänlig familj, där dracks det öl, pratades i timmar och massor av bastande. Det var så otroligt trevligt och det kändes absolut inte som om det var första gången vi var där, jättemysiga människor! 
 
Vi började semestern med att grilla idag! För första gången vi grillat här för i sommar, defenitivt inte sista! 
 
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Varvar ner

Jag sover vanligtvis massor av timmar per natt, men nu har det vänt en aning. Jag känner inte riktigt samma behov av sömn, det känns inte jätteviktigt. Jag tänker mig att under den ljusa tiden på året så räcker nog sex timmar, men jag sover gärna upp till åtta. MEN.. Jag slarvar aldrig med mina timmar, är väldigt noga med att sova minst sex timmar per natt. 
 
Jag sover bättre nu när jag går ut och går varje dag, jag får mer ro på kvällarna och sover lite djupare än vanligtvis. Jag drömmer inte massa konstigt, samtidigt som jag är mycket piggare på dagarna. Massor av mer energi helt enkelt! Vem önskar sig inte det?
 
Nu är det dags, god natt!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Insta

 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Smoothie

När jag tog fram min gamla blender från skåpet här för några dagar sen (gjorde en ananasslush, jättegott var det!) insåg jag varför den stått där så länge utan att jag använt den, ungefär lite som när man hittar ett klädesplagg som man alltid använde förr, men inte kan förstå varför det ligger längst in i garderoben, tills man tar på sig det och inser att det är ett litet irriterande hål någonstans, eller att en knapp fattas. Lite så var det som sagt med min blender, den är hel, men mixar bara det som är längst ned i kannan, vilket resulterat i att man måste ta bort hela kannan, skaka, vända upp och ner och sedan köra i gång igen, flera gånger. Den liksom orkar inte, inte jag heller.
 
Jag och Jörgen köpte idag alltså en ny blender. Egentligen ville jag ha en stavmixer eftersom jag fått lite avsmak för blenders efter den där ananastjofräsen. Men, Jörgen ville verkligen ha en ändå eftersom den vi hittade var så cool och händig. Så vi köpte den, jättebra var den, perfekt för oss som är två. Man mixar nämligen direkt ner i en (det ingår två stycken!!) made to go-mugg mugg med tillhörande lock. PERFEKT! 
 
Idag gjorde vi en varsin smoothie, yoghurt, kvarg, blåbär, hallon och psylliumfrön hade jag i min, Jörgen hade även i mango i sin! Både två var jättegoda. 
 
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

BBQ & chipotle-slungad kycklingfilé

Här hemma har vi börjat blivit seriösa igen med maten. Vi har skrivit matlista och handlat efter den, samt att vi har planerat in mat som är lite nyttigare, det kommer verkligen behövas efter flera veckor av slarv, orkeslöshet och pizzeriabesök. Det är tur att vi har varandra, allt blir så mycket enklare då, när vi är två om en och samma vilja!
 
Idag började allvaret på stort med maten, träningen har pågått i några dagar. Inga regler egentligen, utan bara äta sånt som är nyttigt, gott och inte drar iväg allt för långt i hänsyn till kalorier. 
 
Idag till middag blev jag otroligt sugen på kyckling, så jag slängde ihop BBQ & Chipotle-slungad kycklingfilé på en ljummen grönsaksbädd (Tänk vad fint jag kan formulera det va? ;). Tänkte faktiskt vara lite snäll och dela med mig, ifall någon annan vill testa. 1 portion är ca 500-600kcal
 
Grönsallad:
Valfri sallad (isberg, crispsallad eller kanske salladshuvud)
gurka
körsbärstomater
rödlök
paprika
champinjoner
(mängd får man välja själv)
 
Vinegrett:
3msk olivolja
2msk balsamvinäger
ett gnutta vitvinsvinäger
en vitlöksklyfta
1/2 msk honung
salt & peppar
 
Kyckling:
Kycklingfilé (ca 150-200g färdigstekt/person)
salt, peppar & paprikakrydda
BBQ & Chipotle-sås från COOP.
 
Såhär gjorde jag:
Skär upp salladen i önskad mängd, stek champinjonerna i smör, salta och peppra. 
Gör ordning vinegretten till salladen medan du steker du den skivade svampen, den gör du genom att blanda olivolja, balsamvinäger, honung & vitvinsvinäger, pressa i vitlöksklyftan och salta och peppra.
När vinegretten är färdig så blandade jag i önskad mängd i salladen, sedan hade jag på de varma champinjonerna och blandade om.
 
Kycklingfilén skar jag i "grytbitar", sen gned jag in salt, peppar och paprikakrydda i dem. Stekpannan skall vara riktigt het när kycklingen läggs i (tänk på att inte lägga i för mycker i stekpannan direkt, då svalnar stekpannan och kyckling blir kokt eftersom det vattnet (ja, kyckling består oftast här i Sverige av 20% vatten) som är tillsatt i den sipprar ut.).Stek färdigt kycklingfilén och lägg den sedan i någon form av skål. Ha i önskad mängd med BBQ & Chipotle-sås från coop och rör om så det blir sås på alla bitar kyckling. 
 
Lägg upp salladen på tallrik och strö sedan över ca 150-200g BBQ & Chipotle-slungad kycklingfilé. 
Färdigt! Gick snabbare att göra än att skriva ned här ska jag passa på att säga!
 
 
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Senaste på Instagram

Svettigt efter säsongens första joggingrunda. 3,7km på 30 mintuer. jag är så glad över att jag kan och orkar!
 
Dagens smörgåstårta på Konsum, det var ett tag sen jag gjorde en sist nu, har mest varit festbrickor på senare tid, så det var kul å få pyssla lite!
 
Carolina & Jennifer i stans skönaste grönaste bubbla på väg från en dag på stranden i Årsunda. Lite färg och två dopp i vattnet så var den dagen räddad! :)
 
Insåg att mina färger på träningskläderna matcha varandra när jag tog en cykeltur på 2 mil tillsammans med Jörgen igår kväll! Premiärturen!
 
Bio, kvällen innan. Baksmällan tre, jag tror jag smäller av så bra den är! Jag älskar alla baksmällanfilmerna, men jag tror nog denna var bäst av dom alla! Rekomenderar starkt. (Sara, jag vet att du läser, ta med dig C och gå på den en kväll så tar jag hand om ungarna! ;)
 
Mina egna, fina svart/lila pärla! Gick jättefint på vägen. 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Vart tog ångesten vägen?

Ja, ni som känner mig vet ju att jag i januari gick in i väggen mentalt (tänk, det är ett halvår sen nu?!?). Jag har ju inte nämnt så mycket om det nu, dels för att jag ibland känner att det skulle vara fel på mig för att vissa situationer, stunder eller dagar är jobbiga och ledsamma. Men det som gör att jag är stark i det här är att jag vet innerst inne att det spelar ingen roll, jag är inte svag, jag ska inte känna att jag inte duger bara för att det är så. Jag har gång på gång bevisat mig vara stark och den personen jag hela tiden trott att jag är.
 
I Januari tappade jag hoppet, jag såg mig själv förändras, men jag förstod inte hur jag skulle kunna vara stark nog att klara av att kliva ur sängen när jag väl kunde få igen ögonlocken sent in på natten. Dagarna bestod av oro och kvällar/nätterna/mornarna av ångest. 
 
Idag står jag här, visserligen med en gnutta hjälp, men mestadels själv. Jag är lycklig, mår bra och känner mig okej. Jag kan kontrollera ångest och oro på ett bättre sätt. Oroskänslor får jag fortfarande, samt panik, och i de tillfällena är man inte särskilt tuff längre. Men det går över, faktiskt har det gått över varenda gång och det är det som gör att man tar sig upp och orkar till slut, man inser att man är så mycket starkare än vad man trott. Man inser att oavsett vad så lever jag, jag gör det jag kan och det jag mår bra av. 
 
Det som är för mig, det är att jag är en person full av energi och idéer, ofta kallad för en väldigt driven person. Jag har lätt att hamna där, i träsket. Det beror på att jag kör för hårt med mig själv och ställer höga krav på allt jag gör. Ibland räcker inte tiden till för de krav jag ställt och det har jag väldigt svårt att acceptera och mår bra av. 
 
Jag går och pratar med en person nu regelbundet, hon ska vara min inspiration eller vad man ska säga, för "fixa" åt mig, det kan hon inte, det är bara jag som kan de. Senast vi pratade ville hon att jag skulle ta det mer lugnt, att jag skulle andas, gå lugnt istället för snabbt, att jag skulle stunta i mina krav och bara slappna av. Men vet ni vad? Det är som att ändra hela min livsstil, det är inget som kommer att hända. Enbart för att jag inte vill det! Jag älskar att vara såhär, jag tycker det är skitkul så länge det håller, jag vill vara såhär, ja, jag bara är såhär!
 
Däremot, vill jag lära mig att hantera jobbiga situationer, stunder eller dagar. Jag tror det hade vart bättre för mig. Jag ska faktiskt ta upp det med hon som jag pratar med nästa gång jag är där. I övrigt så är hon jättegullig och en väldigt "jordnära" person, jag är tacksam att det finns personer som henne. 
 
Men som läget ser ut nu så känns allt okej i det stora hela. Jag är lycklig och accepterar det, samtidigt som jag även skulle accpetera att vara ledsen känna oro. 
 
Punkt, tror jag!
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Insta

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0