För tre månader sen

För tre månader sen hade jag inte en aning om hur mycket jag tycker om mina vänner, hur mycket jag skulle sakna dom idag. Jag visste inte helt att jag skulle vara saknad.

För tre månader sen så visste jag att jag skulle lämna världens bästa jobb för något som förmodligen inte skulle vara lika bra, men på något vis skulle duga. Jag visste att någon gång återvänder jag säkerligen, men en fråga om när var egentligen inte något jag ville tänka på.

För tre månader sen visste jag inte att det skulle betyda att Wenja inte skulle få vara med på resan, jag visste inte att det skulle innebära den smärtan att lämna henne för att sen få träffa henne igen.

För tre månader sen anade jag inte hur människor på olika platser kan vara helt olika, trots att det inte handlar om halva världsklotet. Här talar vi om ärliga och vänliga människor i de flesta fall, tror att vi är i en storstad.

För tre månader sen trodde jag inte att jag skulle förstå norksa språket. Jag vägrar fortfarande akkurat, jag tycker det ordet inte passar att heta precis. I övrigt tycker jag nog att norska språker är lättare att prata en svenskan. Det mesta är rundare ord istället för svenskan kantiga ord. Ex: Kylling istället för kyCKling.

På tre månader har mina värderingar och mitt tankesätt förändrats tror jag. Det visste jag defenitivt inte för tre månader sen.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Snällt år

Tomten var snabb i år! Tänka sej att jag hr vart så snäll att boken redan är på väg! Yeaah!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hannas Önskelista

Min första och sista sak på önskelistan jag skickar till tomten är Bingo Rimers bok "Snapshots - Bingos bästa bilder".
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Min första GIF

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Promenad

Konstigt nog är den här helgen den första helgen på länge som jag haft energi till att göra annat än att sova och se på tv och då är jag ändå fortsatt sjuk. Nässpray och alvedon gör mig sällskap, men de gör inget, jag mår bra ändå!

Idag tog vi en tur med ungarna och Kenna ner till parken. Kameran fick följa med, så jag ska lägga min kväll på att gå igenom bilder. Den kommer bli kul, kameran har ju i princip legat död en hel månad.

Wenja verkar ha det bra ute i Kågbos skogar att döma av mammas kommentar till inlägget här under. Hon jagar älgar och sover vart hon vill, det blir toppen för henne!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Sjuk

Det här med lägenhet är lite svårt måste jag säga. Vi tävlar nämligen med hundratals andra om lägenheterna runt om i Oslo, många fördelar har vi, eftersom vi varken röker eller festar som galningar. En nackdel för oss, eller inte en nackdel, men det gör det svårare är Kenna. Hund. Inte många kan tänka sig att hyra ut till någon med hund. Sen spelar tiden en stor roll också, hur länge vill vi hyra? Aja, tiden löser väl allt antar jag.

Jag gick och blev sjuk igår å! Det firade ag med alvedon, nässpray och whisky. Jag måste medge att jag känner mig en gnutta bättre idag faktiskt.

Wenja är förresten kvar hemma i Sverige. Oslo är inget för henne, thats it.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lägenhet

Vi har just vart på visning på en lägenhet! Så imorgon väntar en spännande dag! Vi hoppas såklart på det bästa!

Måste ju förresten visa de där med nya trenden med bilbälte till hund, yeaah!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Helt naturligt

Jag längtar hem till Sverige. Att komma hem till vänner och familj, gjorde ju inte direkt saken bättre.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

På svensk mark

Yeeeah! Nu är Hanna Banana glad!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tidsinställt från 18novemeber 2010

För precis ett år sen skrev jag det här inlägget, sittandes barnvakt åt Henry. Tänk va konstigt, kanske har jag ens inte min blogg kvar då? Slutat skriva? Har barn? Bor någon annastans? Eller barn kommer jag inte ha, det är säkert, för att då måste jag snart se till att bli på tjocken. HAHA!

Kul att testa på, hoppas jag glömmer bort detta inlägg, de vore toppen!
Vi hörs snart igen! ;)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Nuläge

Jag uppdaterar enbart från telefonen nu för tiden faktiskt, även fast jag egentligen inte är något jättefan av bloggappen och så är det mest för att man inte kan lägga telefon ner för att skriva. Hur som helst så är nästan allt bra här borta, jag sliter på jobbet och tar det lugnt med en kopp kaffe när jag kommer hem, precis som det ska vara antar jag.

Som vanligt har jag något att störa mig på, ett litet irritationsmoment liksom, men det klarar jag mig med än så länge! Tiden får utvisa hur jag löser mitt problem.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag

Hej å hå! Äntligen en ledig dag!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Glögg och sånt

Glögg, pepparkakor, kaffe, frukt, juice, boller, goda ostar, ja allt fick våra kunder smaka på igår! De vart en fullspäckad dag må jag säga!

Idag jobbar jag också, har vart ledig två gelger på rad så nog kunde det sitta fint att jobba denna.

Yeabox, nu ska jag dra! Byebye

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

11/11-11

Jäklar alltså, idag är de ju 111111, de betyder att vår butik kommer vara fullpackad! Shit alltså! Nu kör vi så det ryker!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Reaktionsförmåga

Idag har jag fått ont. Jag klämde mig ganska rejält faktiskt.

Det som sker när jag gör mig illa på något vis på jobbet så brukar jag bara strunta i det och fortsätta jobba, allt för att inte fokusera på smärtan. Ett vanligt exempel är om jag går in i något med tån, istället för att stanna upp, muttra och känna efter så bara går jag vidare, går fortare och tar hårdare steg, då vet jag att smärtan snart är borta. (Jag tvingar mig själv att inte känna.) Ibland, som idag så fungerar det inte med försöka fly smärtan, då måste jag bara härda den.

En stor tung rulle med platssäckar (i vart fall 10kg) ramlade ner på en av mina fingrar, så det blev tryckt mot en vass kant på en hylla. Min första tanke var: jävlar, det gör skitont, men jag bara måste försöka jobba vidare så kommer jag inte känna smärtan. Under tiden den tanken passerat i mitt huvud har redan min hand blivit full av blod. FAAN, nu kommer då alltså min största rädsla, att känna efter.. Jag såg på fingret och hela rummet började snurra. Spola kallt vatten, få en ispåse av Per Arne, nästan börja grina, tro jag ska dö, massa frågor vad som händer och jag i vild panik som bara måste ut och andas. Ute på varemottagningen sitter världens bäste Silje, som fick offra sig att ta hand om en förmodligen likblek Hanna. Tur var det, hade jag suttit där i min ensamhet och fått fundera lite till över hur djupt såret hade gått hade jag nog svimmat.

Under denna tid på 15 minuter fick jag tid till att fundera över hur jag tänker när kroppen varnar mig. Jag känner inte riktigt mig själv så bra och kan inte avgöra om det jag känner är på riktigt eller om jag inbillar mig att det är värre än vad det är. Jag måste således välja om jag ska ha ont eller inte ont. Jag måste välja om jag ska våga känna efter. Jag vet att jag gör fel val nu, men jag kan verkligen inte känna efter, jag bara måste köra på.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Sova tack!

Trött som en... Ja, vadå egentligen? Jättetrött i vart fall. I förrgår vaknade jag 12.30, i går sju o idag sex. Jag känner att detta inte är på väg åt rätt riktining. Jag håller på att somna stående alltså. Ge mig en säng och tre timmars ledighet tack!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Stressad

Jobbig dag idag på jobbet, jag har en känsla av att om jag inte tar det lite lugnare nu och slutar stressar kommer det kunna gå illa. Allt är i dagens läge relaterat till stress, så kan vi inte ha det nå mer.

Nu blir det en kopp med gott te och Irene Huss!

Imorgon väntar en bra dag, en dag närmare besöket till Sverige.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Brunlock

Om två veckor säger vi hej till Sverige över helg. Jag längtar! Anledningen är att lille fina Milda ska döpas. Jag och Therese är i full gång med att bestämma vad vi ska ha på oss på dopet. Frisyren är också ett test, yeaah! Hanna goes lockar!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Alvedon

Helt färdig idag, är hemma från jobbet. Men det verkar gå bättre med dagens gång så imorgon ska jag vara tillbaka igen. Två till alvedon så är nog problemet löst! Jag älskar ju trots allt att jobba.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Stenmur

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hemlängtan

Vissa dagar känns värre än andra, de dagarna hatar jag.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hejhej

Drillidill drillidoll.. Jag har inte så mycket att dela med mej av faktiskt. Så jag låter de fem sista raderna stå tomma.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Svammel från storstan

Yesbox, uppe med tuppen idag igen då (kan inte hjälpa det men jag hatar det uttrycket). Idag förväntar jag mig mindre stress än igår, förväntar mig också att hinna få tid till en löprunda. Det ska nog få bra. Vad gäller träning och hälsa så har det vart lite uppehåll nu förra veckan men nu ska vi vara på banan igen!

Jobbdax!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0