2010

Ohoj, tänk att 2010 är slut nu. Jag har hunnit med en hel del under året faktiskt. Jag började förra nyårsafton hemma hos Olle och Karin, vi åt gott, Wenja var med och jag och Karin gjorde någon form av nyårlöfte, fast mer som en stort papper som skulle ge oss pepp. Inga konkreta löften alltså, utan bara ett papper att sätta på kylen. På mitt papper hade jag med saker som: Ta körkort, träna mer, spara ut mina naglar, skaffa bil och skaffa mig systemkamera. Vissa saker har jag ju fixat, andra inte. Därför är det nog bra med många nyårslöften, för något litet borde ju i alla fall bli verklighet.

Mitt bloggår såg följande ut:

Januari var en såndär månad med mycket känslor, allt var upp och ner, fram och tillbaka. Mycket hade med körkortet att göra. Jag hade nämligen teoriprov den 21 och uppkörning den 22. Jag hade fått bytt från bästa körskoleläraren till den sämsta och kände att jag inte kunde klara det. Men det gjorde jag! Allt på första fösöket.
Jag var mycket med Linda, Linda och Andriette som jag för övrigt saknar till tusen. Jag tänker ofta på er, kan vi ses snart igen?:) Jag svor även på att jag skulle skaffa hund när vi flyttade till större lägenhet.

Feberuari var månaden jag fick en OS-mössa av mamma och började dela ut reklam i forsbacka. Jag fyllde år och fick massa fina presenter. Alexandra var en person jag var otroligt mycket med, hon fick dela min glada och arga sidor. Jag saknar Alexandra. Under februari månad tog jag en hel del många fikor med Sara i väntan på att Henry skulle komma ut. Det händer nog kanske inte igen, Sara har sagt att denna gång blir det inte mycket skräpmat/fika alls.

I mars delade jag fortfarande ut reklam, hur jag orkade vet jag inte? Jo då det vet jag, för nu hade jag börjat få med mig folk som hjälpte mig dela ut. Tilde satt i vagnen och Carro tog wenja! Jag delade med mig av recept på konstiga ansiktsmasker med laxermedel i som jag själv aldrig har testat. Henry kom till världen den lille sötnosen! :) Morgonkaffet kunde jag avnjuta framför datorn på uteplatsen. Värmen började komma sakta men säkert! Vi sålde våra skinnsoffor och köpte en divansoffa som är så jäkla otorligt skön.I april ville jag inget hellre än att bara flytta, jag ville bo större och kunna ha en till hund. Konsum kom att bli den arbetsplats jag alltid skulle vilja jobba på. Jag och Carro var otroligt mycket med varandra under denna månad. Vi delade så mycket tillsammans. Jag älskar dig Carro.
Jag fortsatte dela ut reklam i Forsbacka, samtidigt som jag städade en gång i veckan på ProInfo och hade praktik på konsum. I april började jag även cykla med Wenja. Det höll i sig i några veckor, men sen var det kört.

Den första maj fyllde mitt hjärta år. Det var även månaden som vi förändrade mest i vårt vardagsrum i lilla ettan. Dock hade vi bara en liten TV, så det såg lite futtigt ut om man säger så. Jag köpte studentklänning och började bli stressad inför studenten. På konsum fick jag börja göra mina första smörgåstårtor.
Min första tripp till Stockholm med Carro i Thomas bil för att hämta Nellie blev en ganska lärorik resa. Det var mycket trafik, men håller man sig till skyltar så funkar det bra!
I maj drog också världens bråk igång mellan mig och en vän. Tråkigt, men allt är löst och ur världen nu!I Juni fick jag min första systemkamera och jag tog studenten. Gissa om jag var lycklig! Äntligen var allt skit slut och jag fick börja sommarjobba på konsum. Mycket folk i butiken var det under midsommar. Allt flöt på i vanlig takt.I Juli köpte jag min fotoskrivare och började skriva ut bilder till tavlor. Jag gjorde även en kalender för augusti till Carro och Thomas. Jag och Carro tog vår första tripp med systemkamerorna en natt inne i Gävle. Vi blev nöjda med korten men rädda för det som fanns i mörkret. Jag intresserade mig för foto ännu mer och Leif var den som fick hjälpa mig!I Augusti började jag satsa på photoshop. Jag försökte lära mig så mycket som möjligt för att få till bra bilder. Jag insåg även att hos oss spökade det. Dörren öppnades och gick inte att låsa upp mellan varven. En natt var toadörren låst inifrån.... Jag köpte även ny telefon, en sony ericsson x10 mini pro, efter att den jag hade innan fick vattenskada. För första gången i mitt liv träffade jag min morbror, lika så var det för mamma. Vi hade myskväll på stranden med gitarr och sång.

september fick Henry börja känna på hur det var att ha faster som barnvakt på kontoret. Det gick superbra och vi började lära känna varandra på riktigt. Vi var hos Sara och Christer en helg och plockade massor med svamp. Mysigt hade vi allt! Jag tog mina första porträttbilder, vilka blev på Karin och även några på Carro. Photoshop blev min bästa vän eftersom jag fick en bok om hur man gör av min älskling.
Jag sydde en hundbädd till Wenja som nu ligger på vår balkong och blir till is.I Oktober tog jag och sara en heldag på stan med foto och handling. Vi åkte sedan hem till henne och jag sov över. Vi hade en supermysig helg. Jag och Carro började vika tapetpåsar och fota vatten. Superkul! Jag började lära mig redigering i photoshop på riktigt.
Jag ocg mamma åkte till Teo och lämnade svamp och fick massa god mat!
Wenja fick bli modell många gånger under mitt fotande.

November delade jag mycket med Henry. Var barnvakt ofta på kontoret och hade ibland med mig kameran så jag kunde ta lite kort och fixa med redigering på Saras dator. Jag och Henry tog många ganska långa promenader på stan i Sandviken. Första snön kom och jag och Carro tog kamerorna ner till vattnet för att fota. Vi flyttade in i vår nya lägenhet och jag testade jobba på coop extra. Det blev kaos och älskade Karin och Carro räddade mig med lite lips och dricka vilket gjorde jag att jag kräktes halva natten.I december blev jag med Iphone. Sen dess har den telefonen blivit en del av mitt liv. Haha! Vi firade jul i Stocksbo hos Sara och Christer och jag började jobba på kontoret med intervjuer. Olle, Evelina och Johan började hälsa på oss allt mer och vi hade superkul tillsammans. Evelina har jag ju inte sett på flera år och jag har verkligen saknat henne otroligt!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tråkigt

Hohoho, jag har tråkigt värre. Tråkgit va?

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Julgranskulor + besökEvelina och Olle har just åkt hem igen. Men vi sitter kvar och jag har även fotat julgranskulor idag. Sisådär gick ju det.... Tanken kanske var bättre, eller så borde jobbet med bilderna kanske få lite mer tid. Jag vet inte!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Smått och gott man fått

Ja, nu är julen över. Ett helt år är det kvar till nästa gång och fort kommer det gå. Så är det alltid. Vi har fått det vi önskade oss och jag är så himla glad och tacksam! Lampor till sängborden, lampa till expiditen, Saras egna kakfat, krans och betongtvålskål, tröja, strumpor, Saras mammas egengjorda grytvantar, en ny trasupphängare, ett nytt TP-spel, fjärrkontroller till lamporna är lite av det vi fått nu under julen! Bara bra saker!

Mamma fick en massagestol av pappa i julklapp som jag lade mycket tid på igår och i förrgår. Idag har jag nog blåmärken på ryggen, haha, jäklar vad ont det gör. Det är skönt i början, men sen så. Haha!

Nu kommer snart Evelina och Olle hit till Kågbo! det kommer bli roligt! :) 

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

God jul!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Dum

Fått en flaska I huvet, legat sövd på akuten.
Varit död I minuter, hela själen var bruten.
Blivit jagad av snuten, varit vilsen på djupet.
Jag har famlat I'mörker, men I dig såg jag ljuset.
Och för dig har jag låtsas, och dolt mina tårar.
Med dig blir jag mindre, som gubben I lådan.
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig.


Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.


Blivit lämnad I staden, medan du gick och blunda.
Fick en känga mot magen, tills jag smakade gatan.
Ändå gick jag tillbaka, och jag måste va galen.
Som nyss blivit bedragen, och som tänkte på laget.
För jag tänkte på jag-et, och jag såg alla tecken.
Men jag ville va bättre, men då blev allting sämre.
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Den eviga diskussionen..

Appel iphone, Sony Ericsson, Nokia eller varför inte HTC?
Det är en jäkla diskussion de för med sig och alla som har någon av sorterna är helt övertygad om att sin sort är bäst, så bra att man väljer att fightas om det. Aldrig har man varit så nöjd, och motsatt telefon är bara skit. Vad finns det att bråka om? Nu kan tänkas att jag också drivit ganska hårt för appels iphone 4, men riktigt så vill jag inte beskriva det.

Jag anser såhär: Jag har haft en Sony Ericsson x10 mini pro, en telefon med android som operativsystem.
Med telefonen var jag till en början nöjd, det ska jag erkänna. Den var liten, precis som jag ville, den hade en bra musikspelare och jag var fri att ta hem grejer på telefonen och lägga saker vart jag ville. Dock lagga den så fort jag drog igång spel, eller annat och batteritiden var inte att tala om. Så fort man drog i menyer lagga den sig fram och jag tyckte inte skärpan var okej. 

1,5 månader senare skaffade jag en Iphone 4 och helt plötsligt blev min gamla Sony Ericsson värdelös. Den är då den sämsta mobil jag varit med om. I förhållande till min iphone så kändes den plastig och jag tvivlar på att den skulle kunna hålla ett års tid. 

Jag kan bara säga så här i den eviga diskussionen som jag tänker säga mina sista ord i nu: Jag älskar min iphone, jag kan göra allt det som JAG vill göra med den. Jag vet inget annat än den Sony Ericsson jag hade och den tyckte jag inte alls var bra. Den var inte värd sina kronor. Jag vet inget om Samsung, jag vet inget om HTC, jag vet inget om Nokia. Men jag vet att jag kan rekommendera en Iphone, för jag vet att den är bra. Hur mycket jag än har igång strular den inte, jag kan känna mig säker när jag drar hem appar på den. Men jag tror, att om jag köpt en annan likartad telefon skulle jag vara lika nöjd med den. 

Jag tänker inte ingå i något läger här. Visst ör det töntigt att jag ens behöver skriva om det?! Jag tycker det är fjantigt.

UPDATE: Efter en intervju med IT-ansvarig på ett företag någonstans i Sverige kanske jag ska backa och ta tillbaka mina ord, han frågade nämligen om inte jag skulle bli säljare för Apple istället. Jag är helt ställt och fattar ingenting????!!!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hej

Hallåj, jag har landat hemma i Forsbacka igen!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Mat

Jag tror jag har levt för att äta idag. Hehe, vi började dagen med två cheesburgare på donken, kom hem och käka bacon/ost-korv med mos och mammas räksallad. Sen kom pappa hem med rådjursköttet och de åt jag på hårdmacka med gurka, satan va gott. efter det blev det pepparkakor med smör på. Nu på kvällen har vi ätit grillad kyckling och baugette. Toppen! Inte som hemma direkt, makaroner och korv varannan dag!

Tjingeling. nu ska jag soooova!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hos mamma & pappa!Sitter hemma hos mamma och pappa med förklädet på. Pappa har även vart och hämtat rökt rådjurskött hos en kompis till han. Annars blir mest att baka till jul hela dagen.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

+?%&!!!#¤¤%&

Jag är fortfarande arg och jävlar va förbannad jag också är. Min svärburk har svämmat över tror jag, men varför inte. Jag är fri att välja själv faktiskt. Jag har inga andra ord i mitt förråd just nu, så jag lämnar resten av raderna oskrivna.  

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Härmed säger jag upp mig

JÄVLA SKITC**P!!

Jag flyttade för en månad sen, eller mer t.o.m, det är vi alla överens om väl? Jag har inte eftersänt posten eftersom jag meddelat alla företag jag har att göra med att jag flyttat, t.o.m c**p, där jag jobbade i 6 dagar. Jag meddelade min arbetsgivare om detta och även mitt kontonummer. Igår skulle jag ha fått min löning, fick inte. Skickade 2 mejl till han, skitförbannad var jag! Idag ringer jag, då har lönekontoret skickat en löneavi till min gamla adress. Varav jag inte kan få den eftersom jag inte eftersänt posten. Jag ringer posten och frågar om brevet finns där, nej säger dom, för de måste ha skickats tillbaka till avsändaren. Jag ringer lönekontoret och säger att posten måste ha skickat tillbaka till dom eftersom de inte ligger där, men där finns ingen avi till mig. Dom påstår att sånt aldrig skickas tillbaka heller.

Jag fattar fan inte ett jävla skit, när jag jobbade där var jag inte instämplad i klockan, så jag kunde inte komma in med mitt passerkort, jag fick stå ute i kylan och ringa på morgonen tills någon kunde svara och släppa in mig. Jag som var i tid blev sen varje jävla skitdag där. Så jävla slarvigt. C**P har inte meddelat till lönekontoret att jag har flyttat och mitt kontonummer, trots att jag gett det. 

Ja, jag kanske borde ha eftersänt min post, MEN, ett JÄVLA STORT MEN, jag hade meddelat om ny adress till min arbetsgivare. Så i det här fallet har det ingen betydelse, för jag ska väl inte räkna med att min arbetsgivare skiter i det jag säger till han.

FYFAN VA PUTT JAG BLEV NU DÅ!!

Grejen är den att min lön är på vift och jag har ingen jävla aning om vart och ingen har någon jävla aning om vad jag ska göra åt det.

Nu går jag...

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Putt

Idag har Henry varit ganska putt måste jag medge. All sin vakna tid har han spenderat med mig och vid minsta tanke från min sida att ställa mig upp och gå iväg tre sekunder har han skrikit. Den tid han har sovit har han sovit otroligt lätt, inte alls så djupt och länge som vanligt. 
Orsak: Tänder, det bara måste vara så.

Nu ska vi röja här hemma, kanske till och med gå med sopberget på vår balkong. Jag har inte bestämt mig än!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Alive

Tjenare, jag lever!!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lunchblogg

Ja, jag vet nog inte riktigt vad jag ska skriva, mer än att jag har lunch och just har käkat pasta med en sås gjord av kantareller, bacon och kyckling. Riktigt gott faktiskt. Gjort själv. Igår.

Blahablaha.

Igår var det Karins dag, hon ville bli firad med gitarrspel av mig och Carro. Hur man kan vilja höra en tondöv otaktisk person spela gitarr är för mig helt obegripligt. Som tur var kom hennes kompis gitarr-Micke, så jag lämnade över gitarren till han. Jag är säker på att han och Carro gjorde ett mycket bättre jobb än vad jag någonsin hade kunnat gjort! Haha!

Jag lovade Johan att han kunde komma till oss och se film senare på kvällen och visst kom Johan, men vi alla tre snarkade nog i kör i soffan. Vi får nog skylla oss själva, eftersom vi spenderat hela helgen med att vara vaken nattetid och kolla på film och ta promenader.

Ikväll ska vi ha lussefika hos mamma och pappa!


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jobb

Sådär då, då åker jag och jobbar nu då!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag saknar dig

Jag vet att det är svårt min vän, för mig med. Du kan inte se den värdighet du har och jag har svårt att ge något du inte kan ta emot. Det är så svårt, hur ska du och jag kunna sammarbeta tillsammans? Även om det är svårt kommer jag aldrig att ge upp dig. Jag kommer alltid finnas här, jag kommer stå kvar.
 Hur ska du kunna älska någon annan om du inte vill älska dig själv? Jag önskar att jag kunde ge dig glädje, jag har försökt. Du tar inte emot, du ser inte, du hör inte, att vi älskar dig. Vi finns, vi säger och vi hör, men vi förstår inte.

 Det är svårt, men inte omöjligt. Du är värd tiden, även om det är för alltid. Jag älskar dig.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

?

Bör jag oroa mig?
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tråkigt

BOOOORING!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Same mistake

Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.
And maybe someday we will meet, and maybe talk and not just speak.
Don't buy the promises 'cause, there are no promises I keep.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Vända dygn på en dag

Det är sjukt, men jag vaknade nu faktiskt. Igår gick vi och la oss typ elva, men telefonen börjar plinga en halvtimme senare och vår favoritgranne Johan ville se film och dricka kaffe. Så då traskade vi vidare till honom och var hemma vid 4 efter en ganska lång promenad.

Då var mina dygn vända då! Lätt fixat!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Martello

Nu är den snart här, kapselmaskinen som ska göra min mornar något bättre. Jag har en stor passion för främst kaffe, men även te. Det mesta som finns när det gäller kaffe och te tycker jag är spännande.
Mitt fina hjärta har nu tagit sig iväg för att handla maskinen åt mig, efter mycket tanke från min sida då förstås. Än så länge fick det bli en liten maskin från OBH Nordica, men om jag älskar den så ska jag köpa mig en från Nescafé!

Åhh, nu är det Idol också!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tapetjul

Jag vill inte vara klar med alla julklappar ännu, men det är jag. Har haft en sån stor lust att bara pyssla idag.

Jag tänker varje år att jag ska slå in snygga och bra julklappar. I sista sekund står jag där i panik och släger ihop något halvdant. Pappret spricker och jag försöker laga med tejp, haha. I år är jag klar, för länge sen. I år har jag även lagt ner massor med tid på julklapparna. Gjort egna påsar av tapet och slagit in i. Superbra blev det, jag är så nöjd. Bilden ovanför är en julklapp till en hemlig familjemedlem.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Run this town

Life’s a game but it’s not fair

I break the rules so I don’t care

So I keep doing my own thing

Walking tall against the rain

 

Victory’s within the mile

Almost there, don’t give up now

Only thing that’s on my mind

Is who gon’ run this town tonight
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hej

Jag drar till Carro och dricker te. Hon har i julklapp fått en tekokare, så det ska bli intressant! :)

Det tog förresten ett tag innan jag somnade igår, men till slut så.

JAG VILL GÖRA NÅGOT!!!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Det är mitt tåg, dags för avgång

Jag hatar att somna för tidigt, även om det är riktigt skönt för stunden. Igår somnade vi kl 2, idag vaknade jag kvart i sju, så jag somnade kvart i åtta och vaknade nu. Det kommer säkert bli trubbel att somna nu igen.
Jag är tröttast, tråkigast och mest okej i hela världen.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Heheh..Allt är lugnt och fridfullt idag:)

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Nyktra klubben

Jag hittade en rolig bild på Carro, Karin & mig när vi hade lipskväll och drack några glas för mycket!
Men roligt hade vi.:)
Jag och finaste Carro i världen:)


Den bjuder jag fetmycket på!

Jag säger som min iphone: "Inget att ångra"

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Super!

Vad trevligt vi haft ikväll alltså. Okej har blivit jättebra! Tack för en bra kväll Johan, Evelina, Carro, Olle och Thomas. <3

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Helt okej ändå

Just nu är allt helt ok, varken bättre eller sämre. Allt fungerar och flyter på, lite sådär som det ska vara. Behöver en kick så jag kan säga att allt är skitbra. Jag vill det.

-Sluta alltid på topp.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

VinterSara har tagit denna fina bild! :) Jag älskar den.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Söndagsmys

 

 

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

App till iphone

Jag har vaknat så jäkla skönt de två senaste dagarna alltså. Istället för att köra på vanligt alarm på telefoen tog jag hem appen "Sleep Cycle". Jäklar vad bra den var alltså. Appen kostade 14 :- och man vaknar som en prinsessa varje dag! Man slår igång appen, ställer in klockan på den tid man senast vill vakna och lägger telefonen på sängen bredvid kudden. Telefonen kommer under natten att känna av hur djupt man sover och från en halvtimme innan man valt att vakna fram till den senaste tiden väcker telefonen dig när du är som mest vaken.  Jag kanske vill kliva upp halv sju, då ställer jag klockan på det, från och med klockan sex börjar den känna av hur vaken jag är, om jag är tillräckligt vaken väcker den mig med en lugn signal. Skulle jag sova som djupast under just denna halvtimme så väcker telefonen mig ändå på den tid jag bestämt.

När man sen vaknar kan man kolla hur man sovit under natten. Superbra! Det som är så bra är att man typ är vaken när man vaknar och känner sig verkligen utvilad. 14 :- för en bra dag, ja tack!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Bodum

Jag har alltid velat haft en riktigt bra take-away-mugg som jag kan använda när jag vill och hur jag vill. Idag införskaffade jag mig en från Bodum. Bodum är riktigt jäkla bra och gör även kaffepressar. Jag köpte en kombinerad kaffepress och take-away-mugg. Den kommer bli perfekt på kontoret nästa vecka!
På Cervera fick jag ge halva priset för den, vilket blev hela 99:-

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Vem är jag?

Jag har inte så mycket att dela med mig av känner jag. Samtidigt känner jag att fan vad mycket jag håller på med hela tiden. Jag har aldrig en lugn dag, trots att jag är arbetslös. Samtidigt springer jag mellan 3 jobb, haha! Jag har viljan att göra något med mitt liv, jag har drivkraften, men inte pekfingret på vad jag vill göra. Jag vill en sak en dag och en annan sak en annan dag. Jag är liksom i någon form av "vem är jag fas".  Jag tror att snart ordnar det upp sig och jag tvekar inte en sekund på vad jag egentligen vill, men några pusselbitar saknas bara!

Jag vill trots allt hålla mig aktiv med att jobba. Jag ska aldrig strunta i det och tappa vardagen. Det är superviktigt.

Nu ska jag se till att fixa massor här, det är viktigaste! 

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0