Lovikkavante

Nu är det inte alls länge innan vi åker hem till Sverige igen på dop. Tänka sig, vi har redan vart här i två månader! Skulle ju ljuga om jag sa att jag inte längtar hem.

Igår tog Therese, jag och Frode en promenad i Oslo, hittade en liten marknad med hemmagjorda saker. Jag hittade lovikkavantar jag ville köpa, men gjorde det inte. Jag har ju egna hemma.. Haha, bara det att dom är för storta. Jag har hört man kan tvätta dom aå jag slog på en maskin på 60grader, inget hände. Då tog jag nästa steg på 90 grader.. Haha, mina vantar är ganska små nu må jag säga! Tror nog mathilda kan ha dom.. Vi har dragit och sträckt i dom så nu passar dom precis!
Goood!

Nu är det daga för jobb!

Hade!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Blomster

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fredag

Jag börjar vara med på banan igen. Stressen inom mig har på något sätt lagt sig, så nu är jag inte helt färdig när jag kommer hem. Första två veckorna på jobbet så jagades jag av en enorm huvudvärk, riktigt sån där anstträngninghuvudvärk, rörde jag på huvudet så kändes det som om det skulle explodera. Det är i vart fall över nu!

jag tycker så mycket om alla som jobbar där. Så vänliga, bryr sig. Så var de inte på på min tidigare arbetsplats i här Norge, man märkte inte ens om någon av oss var borta. Helt sinnessjukt. Jag är glad att jag jobbar på meny.

Äntligen är det fredag och jag har helgledigt, det hurrar vi för! Ikväll blir det hemlagad pizza och en springtur. Senare i helgen kanske vi går på lite visiningar av lägenheter.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Akkurat nå

Trött & färdig AB. Måste göra något drastiskt...
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lösnaglar

Plastic is fantastic! Hårförlängningen åkte ur, på kom lösnaglar av gele! Va blir nästa grej tro?

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jobb jobb jobb...

Allt är helt okej här hemma. Jag jobbar och sliter hela tiden känns det som och är inte ledig förrän på söndag. Jag behöver dock lite vila nu snart känner jag! :)

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Meny Greverud

Meny äter upp mina dagar, men jag klagar inte, absolut inte. Jag trivs bra och ser fram emot att jobba. Nu har jag just gått färdigt två kurser, en i ost, den handlar främst om alla ostfamiljerna och olika viktiga saker kring det, men även hur viktigt det är med hantering av ost. Nu är jag mästare på ämnet! Den andra kursen var en kurs i kvallitetschecking av fisk. Jag kunde inte fått en bättre kurs någon annanstans med tanke på att Norge är världens ledande land vad det gäller fisk. Denna kunskap kommer jag också långt med.
Nu är jobbet igång på riktigt och jag har börjat tagit tag i mina områden. ost och delikatessen. Ännu bara finner jag mig i allt som det är, men när jag är varm i kläderna ska jag se till att ändra lite och göra lite som jag själv tycker är bra. Det kommer bli otroligt roligt och spännande.
Yesbox, nu blir det kaffe och sen lite sömn. Imorgon känner jag nog för att jobba över!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ur arkivet, aprilHanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fotografering Mathilda


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jobbdax

Nu är det dags att gå på jobb, när jag kommer hem igen är mamma och Martin här. Det blir kul.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Yeah

Har just sprungit med Therese, 6.5 km lyckades vi iaf få ihop. Kan stolt kalla mig nöjd ändå.
Nu är det Pizzatime :)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Som vanligt...

Precis som vanligt så beror dålig uppdatering på lite tid, vilket i sig är ganska bra kan jag tycka. Ett positivt tecken liksom.

Jag har nu snart jobbat en vecka på Meny, vilket är en liten butik i storlek med med Coop Konsum eller Ica Kvantum. Man satsar mycket på att ha menuell färskvarudisk med färsk fisk, kött, delikatesser och ostar. Mitt ansvar ligger på ost och delikatess och det är med det jag kommer att jobba med på fulltid. Under denna vecka är uppläring på allt, så jag vet allt med rutiner och sånt. Gissa om jag är trött när jag kommer hem alltså, det är helt sjukt! Jag har koncentrationen på högsta nivå, allt för att lära mig. Tittar hela tiden hur andra gör, försöker hålla översikt på alla de avdelningar jag kan tänkas behöva och ha en bra kundkontakt. Jag tycker jag lyckas ganska bra faktiskt.

Något som är en stor skillnad från Sverige är att om jag börjat jobba 8 på morgonen så går jag hem 8 (7,5timmar betalt, 30 min rast) timmar  efter, inget snack om den saken. Skulle det bli längre har man bra betalt för övertid, så händer knappt. Samma är det per vecka, 40 timmar, punkt slut, annars är det också betalt mer för övertid. I Sverige är det vanligt att man på butik kan bli tvungen att jobba de långa passen, från sju på morgonen och sen kanske fortsätta till sex på kvällen. Du är alltid fri på söndagar här, eftersom nästan allt har stängt då och lönen är ju såklart bättre här. För mig är det ett plus, för det är inte samma lön att jobba med färskvaror som att jobba i kassan. Avtalen ser helt annorlunda ut. En sak som dock är sämre är OB-tilläggen, i Sverige så ger de mer % på lönen, det är inte mycket, men i alla fall en skillnad.

Eftersom jag inte är hemma så mycket så blir det inte så mycket att vara ute i Oslo för min del. Jag kommer hem, äter, pratar och somnar. Haha, det är inte lätt. Men idag är jag ledig och kommer se till att ta mig ut på stan tillsammans med Jörgen och kolla runt lite. Det blir mysigt.

Något som också är lidande är min kamera, den samlar damm just nu. Det är mörkt innan jobb och när jag kommit hem och käkat så är det snart mörkt ute igen. Så lite foton som det är i mappen för "September 2011" har jag nog aldrig haft i någon mapp, det är inte ens hälften så mycket som i de andra. Men idag var Mathilda så fin i kläderna sina, så hemme kommer jag att fota när hon kommer hem tänkte jag.

Det går superbra att bo tillsammans med Therese, Frode, Mathilda & Gabrielle. Det är inte många timmar vi hinner ses på dygnet, vi alla jobbat ju lite olika. Så vi tär liksom inte på varandra, tycker jag då... Hehe, man vet ju aldrig hur dom känner.. På helgerna när alla är ledig så brukar vi ta oss ut på äventur, gå långa turer och hitta på saker utomhus, det gör ju också att det blir lättare att bo så många.

Naturligtvis kollar vi efter alternativa boenden, men först måste allt rulla igång med jobb och lön riktigt känner jag. Sen trivs jag faktiskt bra att bo såhär tillsammans. Det funkar bra, det kan hända att vi tillsammans kommer kollapå ett stort hus att bo i, med varsit kök och badrum och sånt. Sånt märker vi med tiden känner jag.

Yesbåx, vart en liten saga här alltså.. Undra om jag någonsin skrivit så långt?!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Första dagen

Vilken konstig känsla det är, att gå och jobba och veta att det är heltid och att det är fast jobb. Efter att ha varit där en dag kan jag säga att jag trivs väldigt bra hittills. Det kommer gå bra det här! :)

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Stuprör

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0