Lyxdag

Fullproppad dag idag känner jag. Hur skönt som helst, först träffat Sara & Milda på stan, käkat lunch, pratat och myst. Sen har jag pch Leyla vart i Sandviken och kollat in ett gym vi kommer dr igång och träna på, vi tog oss en runda på Ica och bara pratade om allt och ingenting! Nu sitter vi hos Johan i Forsbacka och har precis ätit god mat och sett tv.

Nu är det kaffe och umgås som gäller. Tack för idag fina ni!

Idag har motion och hälsa fått vilat, jag har varit nog aktiv och nyttig de senaste dagarna att jag är väl värd det. Är så stolt över mig själv, promenader, joggingturer, styrketräning, etc är numera en stor, viktig del av mitt liv. Jag kommer aldrig sätta det åt sidan.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Redigeringsdags

Jag har verkligen fått superbra respons på några av bilderna från fotograferingen idag. Det tackar jag otroligt mycket för, det känns så roligt att göra något som andra tycker är fint/bra/peppande, you name it.
Nu ska jag sitta lite till av kvällen med redigering innan jag kramar kudden.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Dagens löprunda

Träningsvärken i magen har under dagen släppt helt och hållet, dock körde jag ju på ganska hårt igår med benböj, utfall och lite sånt igår, vilket gör att jag har träningsvärk till tusen i låren idag istället, haha! Jag har alltid sagt att jag älskar träningsvärk, just för att det är som ett kvitto på en bra träning. Hur som helst så tog jag mig ändå ut på en runda ikväll, i sista sekund kan man säga, klockan var ändå strax efter tio när jag kom hem. Jag ökade mitt tempo något, jag tror det beror på att jag för första gången inte tog någon hund med mig, vilket gör att jag bara kan kötta på utan att ta hänsyn till någon annan.

Just nu spelas "Dansa Pausa" med Panetoz konstant i mina öron under löprundorna. Jag totalälskar att springa till den låten, ett litet tips sådär på kvällen!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Puss, syster

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Barnfotografering

Det är något med barnfotograferingar som är så speciellt, antagligen så är det för att dom är full av energi, lek & bus. Det är alltid så otroligt roligt att få vara med om en barnfotogrfering. Idag har jag fotat två lekfulla barn på 4år, jag tänkte dela av mig av några bilder från dagen;



Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Pepp

Jag har en peppapp på min telefon, den har helt ärligt hjälpt mig ut många gånger men nu tror jag att jag behöver lite mer pepp (snanare inspiration). Jag har precis lagt till några träningsbloggar på mina favoriter och vad som är gemensam nämnare för dom är att det dyker upp inlägg lite här och var med peppande texter, jag tänkte dela med mig av några jag läst idag.

"Den enkla känslan av att bara få sätta den ena foten framför den andra och bara upprepa. Lycklig" - Träning-hälsa


"Today I do what others wont, so tomorrow I can do what others cant´t." -Rara-Sara


"When you think about qiutting, think about why you started." -Rara-Sara


"The voice in your head that says that can´t do this, is a liar" -Rara-Sara
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Barnfotografering idag

Idag vankas det fotografering runt om i byarna här, riktigt spännande och roligt ska det bli. Alla fotograferingar ger mig fortfarande så mycket, jag lär mig otroligt mycket på alla dessa tillfällen jag får. Vad gäller den tekniska biten måste jag bli hårdare på att välja ett bra ljus att ha min modell i, men även att bakgrunden bakom ska vara jämn i ljus och toner. Det kommer bli så kul!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Äppelträd

Jag tycker verkligen att blommorna på äppelträdet är så himla vackra, så jag var bara tvungen att ge mig ut och fota en till med mitt 50mm objektiv idag.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Dagens löprunda

Redan tidigt imorse bestämde jag mig för att jag skulle ta en joggingrunda idag och det trots att jag har träningsvärk till tusen. Jag förbättrade min tid en aning om man jämför med de senaste gångerna vilket var helt fantastiskt. Jag trodde inte det med tanke på att musiken bara helt plötsligt slutade efter två låtar, vilket aldrig tidigare har hänt. Aja, det blev bara till att springa och lyssna på andningen och känna hur tärningsvärken i magen släppte allt eftersom. 3,5km tog jag hem på en medeltid strax över 8km/h (joggingtempot var dock på 9km/h, eftersom jag alltid går den första 1/2km:ern)..

Jag avslutade med styrketräning hemma på gården, dock inga situps eller liknande, då skulle jag ha dött! Jag gjorde armhävningar, benböj, utfall, rygglyft, knästående benpress etc.

Vad gäller mat så har jag fuskat lite med småsaker nu de senaste dagarna, så som glass och en limpskiva igår, men det gör absolut inte att jag trillat av banan på något sätt. Det känns så jäkla skönt att kunna "fuska" med gott samvete och veta att man klarar sig ändå, utan att falla tillbaka!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hejdå 55-250!

Objektivet är nu sålt. När det går fort att sälja saker blir man lite orolig att man kanske tagit ett för lågt pris, men
jag tycker nog ändå att jag fick bra betalt för det, 400:- under nypris. Innan jag sålde det hann jag gå ut och ta 4 sista bilder med det. Rent spontana bilder på det första jag såg och jag måste bara säga att det är ett riktigt bra objektiv! Visst, det är lite tungt och klumpigt i jämförelse med 50mm som jag annars tar, men bildstabilisatorn väger upp det otroligt bra, och skärpan i bilderna blir superbra. Det är också enklare att fota och få bra bilder med det här objektivet än 50mm.

Alla bilder är alltså tagna med objektivet Canon EF-S 55-250/4,0-5,6 IS



Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Objektiv till salu

Vad har hänt egentligen, nu har jag inget att skylla på längre, ändå ligger kameran enbart på hyllan.. Det är ju helt hopplöst. Har jag tappat lusten eller fantasin? Imorgon ska jag fota min kusins barn i grannbyn, det kommer bli supermysigt, jag är dock lite spänd. Då får jag liksom se om det är någon gnista som tänds för att börja fota flitigt igen.

Nu ryker snart ett av mina objektiv också. Igår kväll satt jag ut mitt zoomobjektiv (55-250 IS) på blocket. Jag har ingen användning för det och kommer aldrig att få det heller, "den fotograferingen" är inget jag sysslar med och mitt älskade 50mm sitter konstant på och kommer förmodligen aldrig att bli utbytt.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tassimo

Titta vilken fin gåva jag fick från tassimo hem i brevlådan idag! Närmare bestämt två latteglas. Tack!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Styrka

Sitter just med en stor kopp kaffe i handen och försöker samtidigt hitta massa träningstips på styrketräning man kan göra hemma. Det finns massor av tips där ute och jag har tänkt jag sätta ihop ett litet "program" jag kan köra varje gång jag vart ute och sprungit. Det ska inte behöva vara så mycket och så länge, utan bara ett avslut på en bra joggingrunda.

På tal om joggingrunda och styrka så var jag som sagt ut igår kväll och tog mig en runda. Jag brukar alltid ha Kenna med mig, men har nu på slutet trott att det blir lite för ofta och för snabbt för hennes små korta ben, så jag har beslutat att ge gammelWenja en chans till och kanske köra varannan gång. Wenja har börjat tycka det är roligt tror jag, så när jag och Kenna stod på bron färdig att dra tittade Wenja på mig som om jag vorde världens största svikare. Då insåg jag att om jag inte tog henne med skulle jag få springa med dåligt samvete och det skulle inte gå bra, så jag tog henne med också. Riktigt jobbig runda blev det, varmt och kvavt till att börja med, det verkade Wenja också tycka med tanke på att jag i princip släpade henne runt hela varvet. Jag kom ändå hem glad och lycklig, för jag hade lite bättre tid än vanligt!
Jag avslutade då joggingpasset med lite armhävningar och andra styrkeövningar, så idag har jag faktiskt lite träningsvärk, SKÖNT!
(Edit: Min jakt på sidor är nu slut, jag har hittat den absolut bästa, kolla in: http://gymglam.se/.

-9,5
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Helgen

Tiden går fort när man har roligt, tänk att ännu en helg har passerat. Jag har haft det hur mysigt som helst och är så tacksam för att jag har så fina vänner att umgås och skratta tillsammans med. God mat, träning, solbränna, skratt, melodifestivalen, sena kvällar och lycka, det är vad den här helgen bestått av framför allt. Jag vet att jag låter sådär tramsig nu, men jag är verkligen lyckligt lottad!
Det som avslutar min helg blir en löprunda med Kenna i skogen och lite styrkeövningar efter det.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Joggingrunda

Jag har just kommit hem från en av årets skönaste joggingrundor. Jag lämnade en trött Kenna hemma som såg på mig med rådjursögon när jag försökte ropa ut henne, istället fick Wenja följa med, hon klarade det galant idag faktiskt. Jag tror att mycket av det har att göra med att jag fått upp min kontidtion så pass mycket att jag orkar anpassa min fart efter vad hon orkar, samt peppa och prata med henne. Ja, en riktigt bra joggingrunda alltså!!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Just idag mår jag bra

Jäklar vilken varm och skön dag det har varit idag, det är så skönt att få ha lite semester såhär innan allt jobb drar igång, sen blir jag upptagen, med världens bästa jobb och vardag, för resten av mitt liv!

Jag måste bara säga att jag är så lycklig just nu. Har fått så fina vänner som verkligen finns där och stöttar till 110%. Jag känner att jag också finns och stöttar tillbaka, minst lika mycket. Tack fina ni, ni guld värda!

Nog om det, tillbaka till just idag: Jag och Jörgen har åkt till Gävle i sommarvärmen, ätit en lyxlunch tillsammans i stan, åkt hem, vart med hundarna nere vid vattnet (jag älskar att för en stund kunna ha möjligheten att ge dom det absolut bästa livet en hund kan få; utan koppel, på landet!), målat våra vilostolar vit/grå ute i solskenet, åkt och handlat för att kunna grilla, gjort grillspett och egen tzatziki, ätit ute, sittandes på de nymålade stolarna. Jag kan verkligen påstå att idag kunde inte ha blivit en bättre dag. Jag tänker avsluta den med en joggingrunda i Kågbos vackra skogar!

Med risk för att låta sådär (fånga dagen, bla bla bla livet är underbart) jobbig så säger jag ändå tack för en av världens bästa dagar!!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Vårruset

Igår gjorde jag det, sprang vårruset. 37 mintuer joggade jag ett varv på, vilket också blev bättre än förra årets 40min. Jag är riktigt nöjd med min insats och jag måste bara säga; jävlar vilket lag vi har, toppenkul, alla är så jäkla duktiga och har förbättrat sina resultat från förra året. Riktigt kul hade vi!

Utan träningsvärk och ont har jag idag tagit en timmes riktigt lyxig promenad med Jörgen och hundarna i skogen, vi avslutade med att släppa hundarn nere vid sjön, vilken lycka, vad glada dom blev. Även Kenna hoppade frivilligt i efter pinnar och sånt denna gång, kanske det har blivit en riktig badhund av förra årets badkruka?

Ikväll blir det personalmöte på bästa Konsum, nu däremot är det dags för lax i ugn, fylld med philadelphia och lite andra hemligheter, sallad till det.

Åh vad jag är lycklig just idag!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Låtlistan till träning

Sådär, jag har varit nere på land allt för länge, nu är jag uppe på toppen. Imorgon är det dags, vårruset 2012! Jag är mer taggat än någonsin, en låtlista på spotify är fixad, imorgon går jag all in.

Här är de låtar som kommer följa med mej;
Titanium - David Guetta, Sia
Levels - Avacii
We are young - Fun.
Mr. Jones - Counting crows
Naked - DEV, Enrique Iglesias
You Da One - Rihanna
She Dosen´t Mind - Sean Paul
Big In Japan - Martin Solveig, dragonette
Throw your hands up - Qwote, Pitbull, Lucenzo
First of the year - Skrillex
När jag går ner - Norlie & KKV
Magic feat. Rivers Cyomo - B.O.B
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kära dagbok

Ikväll är en såndär kväll som är jobbig. Jag är besviken och missnöjd över mig själv, bara negativa tankar har bosatt sig i mitt huvud sen imorse. Idag är en såndär dag som jag är svag, idag är en sån där dag som jag behöver få en kram.

Ikväll är en sån där kväll då jag hoppas att sömnen ska göra mig starkare.

God natt...

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Me, Myself & I

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Älg i sikte

Jag kan fortfarande känna hur hårt hjärtat mitt slår i panik. Jag var tre meter från att köra på en älg som sprang rätt ut i vägen. Det är min absolut största rädsla i trafiken.. Jag tycker att nu har trafiksverige utsatt mig för många saker i trafiken. Nu räcker det, jag vill inte bevisa fler gånger att en Nissan Micra klarar allt.. Jag tycker att jag redan har bevisat det. Glöm aldrig bort förresten att Nissan Micra vad årets bil -93.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Inte överens....

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hockey

Ligger i soffan och tittar på hockey, har inget annat att göra. Jävligt tråkigt men mysigt på samma gång.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Onepiece

Jag har fått ett nytt hem, en mörkblå onepiece. Det här känns så rätt, här ska jag bo.
Massor av tack till fina Sara Sara & Christer!
Tack Tack Tack!
image description
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fiberhusk

När man äter LCHF måste man ju självklart utesluta mjöl, vilket inte är så roligt alla gånger. Två gånger har vi prövat att laga mat med fiberhusk och ägg i fast det egentligen ska vara mjöl, pizza & tacobröd. Pizzan tyckte jag var helt okej just då, men nu så har jag ångrat mig (?!), jag kommer aldrig mer göra om det. Jag hittade ett enkelt recept på tacobröd igår också, testade det idag. Inte för att vara negativ nu, men tänk er att ni rullar in er tacofyllning i en pannkaka med lite paprikakrydda i, MUUUUMS. NOT! Sladdrig, tjock och jävlig blev den, sur blev jag. Det blir inte bra att byta ut mjöl, olja och vatten mot ägg, grädde och en mks fiberhusk. Nu har jag försökt två gånger och jag gör det inte igen.

Ni som däremot tyckte att det lät gott kan ju testa laga dessa tacobröd:
2ägg, vispas rejält medans pannan blir het.
Sänk tempraturen på spisen rejält (Jag hade 3 av 9)
Häll i 3 msk grädde
1 msk fiberhusk och
1/2 tsk paprikapulver eller annan valfri krydda.
Stek ca 3-4 min på var sida med lite smör i pannan. Ät.
Detta var ett recept på ett tacobröd, vill man göra flera är det tydligen bäst att vispa ett itaget.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag & Milda

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Felia

Jag sitter i ett modernt hus, dock nästan ute i skogen men ändå inte skulle jag vilja säga, det verkar inte spela någon roll. Att TV:n varit ur funktion i en vecka har jag ändå vetat om och förberett mig på, jag gav då mitt sista hopp till internet och web-tv och det har fungerar prima fram till nu. Telia ringde just och sa att de stänger ner internet ett tag, tacka gud för telefonen, men vad spelar det för roll när jag har ett sträck som mest här inne i huset?!

Tack telia, här kan jag lyssna på tystnaden och titta in i väggen. Mysigt. Tur Milda är vaken ännu så vi kan umgås, det är sånt man gör i dessa svåra tider. ;)

Med vänlig hälsning en Hanna som letar en gnutta mottagning med telefonen i fönstret.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Barnvakt

Idag är jag barnvakt åt världens sötaste lilla Milda. Just nu sover hon, men senare har jag tänkt att vi ska åka och hälsa på mamma Sara i Storvik, hon är nämligen där och säljer lyktor, lampor och andra saker hon gjort själv. Otroligt fina saker.

Nu: kaffe & Facebook.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

En vecka kvar

Exakt en vecka kvar till vårruset. Nu är det bara att ligga i med träningen alltså, nej då. Hur det än slutar är jag nöjd, men jag ska inte sticka under stolen med att jag gärna förbättrar förra årets resultat en aning. Förra året tog jag mig runt (5km är spåret) på 40min. Av nutidens löprundor att döma så borde jag asolut klara det utan bekymmer, om jag ska se till min egen del alltså. Det enda som kan stå i min väg är att de gamla tanterna som anmält sig i grupp (6st) ställt sig helt fel i startfältet och går på rad bredvid varandra så man inte kommer förbi som löpande. En liten note bara till alla som G.Å.R Vårruset: gående placerar sig så de startar sist, inte först. Enkelt.

Åh vad jag längtar, jag hoppas på toppenväder och ett toppenhumör.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ny kategori, träning & hälsa

En ny kategori har kommit till världen. Träning och hälsa tror jag att jag döpte den till. Här kommer jag att fylla ut många hittills tomma sidor med allt som rör träning och mat. Eftersom träning och mat är en otroligt stor del av min vardag nu och jag skriver om det så pass ofta så tänkte jag att en egen kategori skulle sitta fint.

För att sammanfatta vad träning och hälsa innebär för mig tänkte jag skriva av mig lite kortfattat;

Vad gäller kost så har jag (vi, jag och Jörgen) gått från att äta utemat väldigt ofta, då pratar vi inte om en mager sallad eller två, utan snarare om pizza och Mcdonalds. Under vår tid i Norge tappade jag några kilo på några månader för att sedan komma hem till Sverige och bara lyxa med massor av uteluncher i samband med att vara i stan och träffa vänner. Alla kilona som jag hade gått ner kom tillbaka, det tog två månader för mig att gå upp 7kg. Nu är det stopp på det sen tre veckor tillbaka. Vi äter idag strikt LCHF-kost (lågt kaloriintag och mycket fett), vilket innebär under 20 kolhydrater/dag. Hittills har jag gått ner strax över 8kg på de tre veckorna och känner att jag är på god väg åt rätt håll. Jag kommer att dela med mig av recept, tips och trix jag lärt mig på vägen om kost i denna kategori.

Vad gäller träning så är mitt mål att ha en hälsosam relation till träning. Idag försöker jag springa en kortare (4km) runda varje dag ute i skogen. Att äta LCHF och träna är ingen hit, då kroppen förbränner kolhydrater vid träning i första hand (jag äter under 20/dag. ett normalt intag på kolhydrater är på strax under 300/dag). I början gick det superbra, jag hade vila under två helgdagar och körde i veckorna. Nu på senare tid så har vädret och motivationen varit sämre. Jag tror dock på en positiv förändring nu efter dagens runda. I framtiden skulle jag vilja springa runt 2-3 gånger/vecka och då lite längre rundor, i slutet av sommaren vill jag istället köpa ett träningskort på Friskis & Svettis i Gävle. Där vill jag som läget ser ut nu träna 2-3ggr/vecka. Jag hoppas kunna motivera andra till att gå ut och röra på sig med mina inlägg om träning i denna kategori.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Corgisar till tusen

Jag måste ju säga att det som är tråkigt för mig dagar som denna är att jag vill fånga alla tillfällen jag får med kameran, vilket gör att att autoläget är på den mesta tiden, allt för att slippa hålla på med inställningar på de bästa tillfällena. Dock så har jag iaf fått alla hundar på bild.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fantastisk dag

Idag har vi haft en toppendag, igen! Kenna har klippt sig, badat och lekt i massor med sina syskon och mamma sin. Vi tackar för en rolig dag med (förmodligen) massa fästingar. Nu är det bara att gå igenom alla bilder och sätta sig vid photoshop. Men här kommer i alla fall ett smakprov på Kennas nya frisyr.


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Syskonträff

Vi har haft en supermysig fredag och lördag, jag och Jörgen. Imorgon väntar ännu en toppendag, vi ska nämligen två timmar ner i landet för att träffa Kennas syskon, en syskonträff kan man väl säga. Det ska bli riktigt spännande och se hur de andra valparna utvecklades men jag är ändå ledsen för de andras skull att världens finaste Kenna är vår hund. Sorry. Jag kommer packa med mig kameran med ett helt tomt minneskort, så får vi hoppas jag kan få till några fina bilder, trots förhoppningsvis allt för pigga hundar som leker.

Fotograf och redigering: Jörgen Jonsson
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tack för idag

Nu är snart fredagen över. Det har verkligen vart en supertoppendag! Tack för idag Christer & Sara.

Nu äre dags å sova!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fredagsmys

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Nöjdast

Åh, jag är verkligen supernöjd med min nya design. Känner att det var på tiden faktiskt. Efter att ha suttit hela dagen och testat mig fram med olika saker känner jag äntligen att jag har hittat rätt. Jag har en headerbild som verkligen representerar mig fullt ut och en vit fin blogg. Tänk vad man kan göra med lite Photoshop..

Ni som inte kan se designen uppdaterar er webläsare så kommer den fram!

Bjuder också på en bild från arkivet, Februari 2012 fick dela med sig av finaste Kenna.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ny design?

Idag har det varit en sån där bra dag igen. Vi har hunnit träffa Sara på lunch i Sandviken och vart på Media Markt. I bilen med oss hem hade vi både en ny badrumsvåg och en digital köksvåg.

Just nu sitter jag i photoshop med en ny bloggdesign faktiskt. Efter att ha hållt på lite med Saras blogg och även tittat runt lite tror jag faktiskt att jag ska sadla om helt och skaffa mig en vit design. Det är nämligen så att jag har haft svart design från den dag jag startade bloggen år 2007 och jag känner att det kanske är en lite deppig färg, dock tycker jag att bilder framhävs bättre med svart bakgrund, så jag är lite kluven i frågan. Jag återkommer med svar i form av en ny design.

-8, helt otroligt!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Motljus

Jag hittade en till favoritbild som Sara tagit.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Stocksbo

Jag och Jörgen har haft en heldag hemma hos familjen Skogsberg/Eriksson. Toppen, det är hur mysigt som helst att få komma dit och hälsa på. Måste säga att det är riktigt svårt att slita sig och åka hem.

Nu ikväll hann jag faktiskt ta mig en joggingrunda ute i skogen också, men jäääklar va precis det var. När jag kom hem var det mörkt ute. Skönt att få ha det gjort iaf!

Dags att sova nu tror jag minsann.
Hörs
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jogging

Idag är första gången det faktiskt tog emot lite innan jag gick ut och joggade. Jag ville inte riktigt, ändå förbättrade jag min tid ganska rejält.

Igår så var jag så peppad på att gå ut och jogga, så jag gjorde som alltid, jag startade runkeeper. Jag går alltid 1/2km innan jag börjar springa och precis när jag skulle börja jogga står det ett gäng grannar och pratar. Naturligtvis blir de intresserade i Kenna och började ställa frågor om henne, vad hon är för ras osv. Där gick det bort några mintuer, riktigt störande. Jag ville ju ändå jogga i 30 mintuer, så jag tog i lite för mycket och nästan sprang för att hinna ikapp tiden, vilket resulterade i att jag inte orkade springa hela rundan som var kvar, vilket jag annars gör, trots det så klarade jag ändå tiden men blev helt slut. Jag tror nog att det gjorde att jag inte kände för att gå ut idag. Men nu däremot är jag riktigt glad att jag tog mig ut, det gick ju strålande! Ökade tempot från ca 8km/h till nästan 9km/h. Nu börjar det verkligen likna något!!

Jag BJUDER verkligen på den här bilden, helt svettig var jag, plus att den såklart är omgjord,hahahha!:

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tassimo

Man kan tro att jag gör reklam för Tassimo och Gevalia när man ser alla bilder med kaffe jag publicerar på både bloggen och facebook. Riktigt så är det inte, utan det är snarare så att Jörgen har köpt en schablon med en Tassimologga på till mig. Även fast att det inte är reklam jag prövar att göra så måste säga att Tassimokaffe är riktigt jäkla gott. Just nu sitter jag här med en dubbel espresso. Nam nam..

Lägger man den på kaffekoppen och strör över lite kakao så blir resultatet såhär:
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Mysdag

Vilken fin dag vi har idag folket! Jag ska absolut inte klaga, vi har nämligen packat fyrhjulingen med en filt och lite lunch. Vi åkte ut i skogen och fikade, fotade och åkte lite med fyrhjulingen.

Här är en bild som Jörgen tog idag. Tröjan har han fått i present och den är så otroligt skön så jag brukar tjata om att jag ska få låna den av han. Motvilligt är det, men jag brukar faktiskt få låna någon gång när vi ska ut och åka!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jäklar vad hon springer!

Naturligtvis så fuskade jag liiiite med träning å så i helgen. Haha, man kan inte annat när det är 40-årsfest och det vräker ner snöblandat! Det som annars är vardag känns nu så otroligt lyxigt, alltså, att få unna sig! Idag har jag unnat mig igen, men inte på ett onyttigt sätt, utan en grillad köttbit med en god sallad. Efter maten tog vi en fyrhjulingstur och efter det tog jag min absolut bästa löprunda för detta år. Allt kändes så lätt helt plötsligt. "Jäklar vad hon springer" ropade grannen efter mig precis innan jag kommer in på gården, och ja, jo jävlar tog jag i allt!!
Jag kan stolt kalla mig nöjd!

Här kommer förresten en till bild på mig från Saras och min fotografering;
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Döden knackar på..

Nu är vi hemma från Hudik, tur det, ett tag kändes det som om döden knackade mig på axeln... Strax efter Söderhamn på e4:an är det nämligen sån där varannan dubbelfils-väg, eller vad jag ska kalla det. Jag hatar den typen av motorväg..

Precis när man kommer in där det bara finns en fil så ligger det antingen en lastbil, släp eller husvagn före, vilket gör att farten går från 110 ner till 80. Det hände mig idag, precis som alla andra gånger jag åker där, bara det att idag så körde han med husvagnen sakta med (o)säkert in i räcket. Som tur var så hade jag ett bra avstånd och fick BARA en massa delar av hans husvagn på bilen. Hade han tagit i lite mer hade det gått värre och det STORA bmw:n som låg i arlset på mig hade helt plötsligt suttit i mitt framsäte. Han med husvagnen, eller ja, numera utan husvagen kanske är bättre att säga har också en sprillans ny volvo mindre. Han hade nog tänkt att ta sig liiite längre ner i landet.

Eftersom han talade "grov" norrländska är min teori att han kört ett bra tag och började väl bli lite trött.

Att ta med sig vidare här i livet är: 1. Håll riktigt bra avstånd, ÄVEN när det är enfiligt på motorvägen. 2. Är man trött, stannar man på en rastplats och sover i 15-20 mintuer, det är allt kroppen behöver för att bli pigg och vaken. 3. En nissan micra klarar allt!

Näe, nu ska jag njuta av livet med en espresso, man vet aldrig när det slutar...

-5



Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Nyhetsmorgon

Åh, nyhetsmorgon. Jag tycker det är supermysigt att sitta och titta på det såhär på morgonen, gärna med en kopp kaffe i handen.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Pizzakväll

Vi är för tillfället i Hudiksvall och tittar på hockey och äter pizza, men inte vilken pizza som helst, utan lchf-pizza. Alltså en pizzabotten lagad på ägg, grädde, vällagrad ost och fiberhusk. Över förväntan måste jag säga, det blev nästan som riktig pizza, bara det att botten blev lite mjukare, liksom inte lika knaprig som det annars blir när jag gär pizza hemma.

Imorgon ska vi vara barnvakt åt Jörgens systers barn, så då antar jag att det blir full rulle hela dagen. Jörgens syster fyller nämligen 40 år och då vankas det fest på kvällen.

Än så länge är det bara kaffet som håller mig vaken. Så fort det är slut är det slumra som gäller.

-5

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hanna Skogsberg

Jag och Sara dammade av min kamera igår vilket resulterade i massor av bilder på minneskortet. Riktigt roligt faktiskt. Kameran har inte lockat mig de senaste veckorna, men igår var det faktiskt en riktig höjdare att få fota lite igen. Här en en bild på mig som R I K T I G T duktiga Sara har fotograferat.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Henrybus

Han är bara för gó, fasters sötnos!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag ger upp nu

Jag är slut. Helt slut. Inte ens kraften att sova finns inom mig, då är det kört. Helt kört. Nej då, om tio minuter slumrar jag nog till ska ni se.

Jag vet inte helt vad jag har att berätta riktigt. Det liksom ekar tomt i huvudet på mig. Fast det kan ändå vara rätt skönt ibland när det blir så. Vilket är rätt ofta.

Näej, jag ger upp här.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jobb & träning

Idag har jag jobbat. Har varit riktigt roligt och skönt att få göra det. Efter jobbet tog jag en sväng med Carolina i spåret i Forsbacka. Strax under 3km lyckades vi få ihop plus att jag tog mig ut på en cyckeltur med Jörgen på 40 minuter sen när jag kom hem.

Nu känner jag mig nöjd, idag igen!

-4

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Träning och hälsa

Jag måste krypa till korset och erkänna att jag slöat och fuskat i helgen med träning och mat. Även fast det var så, så var det inte så vidare värst farligt. Det kändes lyxigt att få unna sig och ta det lugnt. Igår tog vi en långpromenad på kvällen, strax över en timme blev det i solnedgången med hundarna.

Idag är allt som vanligt igen. Jag tog min läprunda på 4km. Plus så la jag till 1.1 mils cykling ute med Jörgen.

Just nu känner jag mig stolt över mig själv. Jag är så jäkla duktig!


-4

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jörgens dag

Idag är det Jörgens dag. Han har hittills haft 23 helt egna dagar, varav jag bara haft 21. Eftersom jag är för rättvisa så tänker jag plocka ut två extradagar detta år som bara är mina. Så ni vet.

Nej då, haha. Det är en fin dag idag, årets hittills finaste tror jag nog, så vi ska passa på att tända grillen och göra en somrig tårta med maräng och jordgubbar. För mig och hjärta blir det dock bara grädde med jordgubbar, men det är ju minst lika gott så jag tänker då minsann inte klaga!


-4
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0