Vi behöver inte elakhet!

Det är en fantastisk känsla att känna sig stark och fri, jag har blivit bättre nu och med bättre så menar jag på att inte acceptera att man behandlar varken mig eller andra människor respektlöst, att jag inte accepterar att man fryser ut andra människor, att man inte tar andras åsikter och känslor för givet. 


Vi vet bara säkert att vi lever en gång och varför ska vi beblanda oss med andra människor som inte har samma värderingar vad gäller samspel och relationer som oss själva? Varför ska vi för allt i världen passa in och anpassa oss efter den som äger den starkaste rösten? 

Jag har blivit tuffare nu, mycket tuffare och jag kan gott förstå varför jag inte mått helt okej de senaste åren, jag har låtit de personer som jag haft i vardagen burit sig illa åt, sagt saker som sårat och jag har tillåtit drama i mitt liv. Det är tråkigt och synd, jag har alltid respekterat alla oavsett om de personerna inte alltid varit särskilt snäll mot mig eller tyckt annorlunda, jag har tänkt att det inte ska få förstöra vår relation, att jag måste bara härdas. Men NEJ! Inte längre, inte mer! Mina känslor ska inte tryckas undan för att andra människor ska trampa på mig för att själv nå till något bättre, man gör inte så! 

Jag har massor med människor runt om i mitt liv, unga som gamla som betyder massor för mig och varför ska jag då behöva ha några till som hugger mig i ryggen när jag redan är svag och orkeslös? Jag behöver er som lyfter andra människor, som ser andra för dom de är och som finns i ur och skur med ett lyssnande öra och ett gott råd. Det är också bara er som jag finns för, det är er jag vill ge av min tid, för det är ni värda! 

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0