2012

2011, ett år med stort innehåll och många förändringar. Kanske det året som kommer vara ett av mina viktigaste med tanke på den personliga resan jag genomgått. Men nu är det 2012 vi siktar på. Jag vill utveckla det jag påbörjat 2011, vill bli bättre på allt som har med foto att göra, framför allt pratar vi om att fota andra människor. Jag har redan förberett mig, hört mig för vilka som vill bli fotade i februari och fram till sommaren och nog har jag fått in många intressenter allt. Det kommer bli både spännande och nyttigt. En dag kanske kameran kan ta mig långt, än så länge vågar jag faktiskt hoppas men kan fortsatt inte säga om jag har vad som krävs för att konkurera på marknaden med alla superduktiga fotografer.

Jag ska komma längre med träningen av Kenna. Tillsammans ska vi ta oss långt, en dag kanske vi kan tävla tillsammans, jag och nosan min. Jag vill lära mig rita bättre, kunna photoshop mer,vara en bättre vän som tar sig tid och lyssnar fullt ut, lära mig förstå andra bätrre och bli en bättre ledare, jag ska också bli bättre på att uttrycka hur tacksam jag är för allt som händer. Helt och hållet vill jag slipa på de kunskaper jag redan har och faktiskt bli BÄTTRE.

Jag hoppas att jag kan sitta här vid nästa årsskift och säga att jag har kämpat och lyckats! L

Ledordet för 2012 är "bättre"
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Nyår

Nyår och hela den biten! Ha en fin kväll då folkens! :)

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Studio

I Februari ska jag få testa mig på studiofotografering! Jag är överlycklig!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Skapa

Nu är det abstinensen som talar. Det kliar i mina fotofingrar. Vill fota människor, djur, natur, allt och lite till. Jag vill skaka något. Inte blev det bättre heller när jag fick hem första numret av Shoot, Emelie Ohlssons nya fototidning. Jag blev fast med den i någon timme och efter att ha läst varenda mening som står i tidningen känner jag att kameran har legat på vänt alldeles för länge, nu är det dags.

I februari kommer ju jag hem igen, då ska jag boka in foto med några nära och kära tänkte jag. Innan dess ska jag hitta roliga teman/ställen att fota. Jag ska satsa på att fota så mycket jag kan nu. Det som är tråkigt för mig just NU är att jag jobbar all ljus tid på dagen, därför är ju kameran lidande, men det finns ju saker att fota inomhus och vem har sagt att lite brus måste vara till en nackdel?

Nu ska jag hitta inspiration på flera fotobloggar! Yeeeaaaaah, jag är lycklig. :)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

M & G

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ljus

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag har sagt upp mig

Jag kan egentligen inte med ord besrkiva hur jag känner mig, men splittrad är nog det närmsta jag kommer. För att gå rakt på sak så har jag sagt upp mig från jobbet. Jag har sagt upp mig från en vardag tillsammans med fina människor, en livsstil, ett mål. Det som dock är, är att jag har allt det där hemma också, fast på ett helt annat sätt. Jag vet att alla val jag gör i livet är på ett vis rätt, jag är ju formad utifrån mina val.
De är fina de månaderna jag haft på Meny, jag har lärt mig otroligt mycket, fått vart med om otroligt mycket och träffat personer som alltid kommer hänga med, även i Sverige! Men det som ändå kommer bli tråkigast är att lämna syster med familj här, har ju vart så mysigt att dela vardagen tillsammans med dom. Yeaah (kände att jag var tvungen att trycka in ett oseriöst ord i denna allt för seriösa stämning, för det är typ liksom lite mig)!
Nu väntar kalla Sverige, vänner och roligt jobb på Konsum!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Sömn

Imorgon rullar bussen tillbaka till Oslo. Sverige är dock inte långt borta och vi ses snart igen. Nu väntar några timmars sömn, sen upp och kolla hur vi ska hitta rätt i Uppsala och sen är det bara att sitta stilla.

Konstigt, men sist fick jag faktiskt en liten aning träningsvärk av att ha suttit i bussen, i vart fall kändes det som det dagen efter. Kan ju bara att man sitter i samma ställning i 7 timmar som gör det. Hoppas på en trevlig resa imorgon, tills vidare säger jag god natt!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Många känslor

Yeah! Dagen igår bestod av många känslor. Det var skönt att få sova ut, trist att få krångla med buss först och sen tåg hem, irriterande när tåget plötsligt blir strämlöst och vi blir två timmar sen, besviken att inte hinna köpa tvn, roligt att få träffa Carro, tacksamt för fina presenten och goda kaffet, besviket för att inte få träffa en vän, chockad att hitta en lös hund utan halsband, slitsamt att ordna med det och sist men inte minst, tacksamt för att denna dag vart något helt speciellt!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Din jävel

Dagmar o jag är inte goda vänner, faktum är att jag skulle vilja träffa Dagmar personligen och berätta hur mycket jag har lust att döda Dagmar, långsamt faktiskt. Dagmar, om du har internet och kan läsa det här kan du gott dra åt Helvete! Hejdå!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Rivigt kaffe

För första gången på flera månader har jag vaknat upp och det är bara jag och Jörgen i huset. Det är en ovanlig känsla, även om det känns otroligt ensamt så är det också skönt. Det är helt tyst här och man märker att det var ett tag sen jag var själv, det har nämligen blivit svårt att dosera kaffe till en kopp. Idag blev det riktigt rivigt kaffe!

Nu ska vi njuta av solsken innan vi drar till bockstaden igen!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

25

Dagen efter julafton spenderar vi mer tid på att resa, idag går tåget till Hudiksvall, till Jörgens föräldrar!

Jag har köpt med mig kaffe och kanelbulle, så mig kommer det inte gå någon nöd på deb närmsta timmen! Däremot har vi en hund som inte verkar tycka det är fullt lika roligt!

Vi ses i den glada staden folkens!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Julafton

Absolut en helt perfekt dag! Massa SVENSK julmat, julmust och fina paket från tomten. Jag är otroligt glad för allt, Eva & Lefis goda lax, mammas och pappas goda jansson, christer och saras goda revbensspjäll, olle och pias goda köttbullar, martins goda prinskorvar och mina och Jörgens inte fullt så fina med helt delikata norska ägg med majonääääs!

Jag måste också säga att jag är tacksam för allt stöd jag får av alla nära och kära runt mig. Ni är alla fantastiska!

Jag är fortfarande och kommer alltid att vara tacksam för att Leif tagit sig tiden till att lära mig allt jag idag kan om kamerainställningar! Det är mycket tack vare Leif jag faktiskt kan vara nöjd med de bilderna jag tar idag, tack Leif!

God jul och ett gott nytt år alla!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lille julafton

Dagen före dagen. Det kommer bli så mysigt imorgon! Det blir toppen!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

11 timmar

Efter att ha jobbat 11 timmar kan jag stolt kalla mig HELT SLUT som människa! Julen är här, jippi!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

JULSTRESS

Det märks att det drar ihop sig till jul. Folk är helt galna, snart tror jag nästan att vi måste ha väktare som står utanför dörrarna och stoppar upp folk, precis som man har på Ullared för att det inte ska bli heeelt tjockt med folk inne i butiken. Jag är helt färdig om dagarna, att jobba över sliter något så fruktansvärt, men jag är fortfarande typen som älskar att jobba, så det är egentligen inget problem.
Nu kör jag fullt ös fram till onsdag, övetid alla dagar, sen kommer det sitta skönt med en busstur hem till (förhoppningsvis) kalla Sverige. Snö står högst upp på min önskelista i jul!
Uscha, nu längtar jag som tusan till jul.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Saluki

Jag börjar redan känna in rutinerna här i Norge. Speciellt de dagar jag börjar klockan 9. Varje morgon är det en ung kvinna som åker med sin hund på tåget, eller ja, det är säkert flera men jag minns henne så väl eftersom hon och hunden ser exakt likadana ut. Hunden är av rasen saluki, vilket är en vinthund. Salukin har långa ben, smal som en sticka, korthårig kropp och lång fin päls på öron och svans. Du ser direkt på hunden att det är en tik, mer kvinlig hund får man leta efter.

Kvinnan i sin tur har långa smala ben, lång smal överkropp, bär någon typ av kappa, skarpa linjerade glasögon och hår ner till axlarna med spikrak lugg.

Varje dag går de ner till plattformen, hunden går exakt samma tempo som kvinnan, de stannar, hunden ser på henne, till svar får hon en godisbit. Då menar jag verkligen varje dag, samma procedur.

Igår var första gången jag faktiskt hälsade på hunden. Det visade sig att hon, precis som jag trodde (visste) var en tik. Hon är 13 år och har förmodligen inte många dagar kvar i livet sa kvinnan.

På något sätt så var hon sä otroligt speciell, jag tänker ofta på dom.

Men nu måste jag rusa till tåget, där möter jag nog säkert kvinnan och hunden igen.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hem till Sverige

Om en vecka är vi hemma i Sverige. Wiiihoooooo!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Canon 70-200 1:4L

Nu snackar vi inte om ett dåligt objektiv som jag har köpt alltså, utan ett av Canons bästa. Ser man en röd ring på ett canonobjektiv vet man att man har kommit rätt!


Jag skojar bara, jag har köpt ett objektiv, inte ett riktigt dock, utan en termomugg som Canon gjort. Rolig och smart idé!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hannabanana

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Silje

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ritplatta

Jag har fått en ritplatta av hjärta i julklapp. Lite tidig, men det är bara för att jag är så snäll säger han. Vilken tur man har!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ett försök till

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Photoshopguiden

Jag köpte Photoshop guiden för ett tag sen. Jag älskar att hålla på och testa mig fram, men ibland behövs inspiration. På mittuppslaget fanns en bild med ljusslingor, jag tänkte jag skulle göra något liknande och misslyckades. Resultatet:


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hanna på jobb

Jobba jobba jobba! Jag älskar att jobba! :)

Som jag sa skulle Christian aldrig satt en röd "glaspenna" i mina händer!

 


 

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

..

Tänk att ett sånt beslut kan bränna så hemskt i hjärtat, det trodde jag aldrig..
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hobby

Jag har 1300 bilder i min telefon, hälften På mig sjlv faktiskt. Inte så att jag har världens bästa självförtroende, utan mer att jag har så pissigt tråkigt när kag åker till jobbet. Man kan säga att det har blivit en av mina alla hobbys!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kylling

Idag Gock vi tom för kycklingvingar! Jag känner mig stolt som lyckats sälja runt 200kg!

Men jag måste ju säga att jag gick in med allt ad kag hade! Christian (butikschef) skulle aldrig ha gett mig en röd glaspenna, jag har skrivit överallt!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kyllingvinger

Hej kom och hjälp mig vad jag sålde kycklingvingar igår. Är ganska nöjd med mig själv måste jag säga!

Idag har jag fått äran att laga breiflabb/ulke, vilket jag tror är marulk på svenska. Fisken kostade 650:- så man kan ju hoppas på resultat! Heja heja..
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Timbuktu & Sånt

Jag sitter själv på rummet, lyssnar på musik, surfar runt på internet, kollar facebook, ringer och terroriserar Carolina på FaceTime, fast hon svarar inte och sist men inte minst så slöar jag. Jag har det bra här inne.
Gissa om jag längtar hem, biljetterna till Sverige är beställda och den 21 spenderar vi en natt på bussen, på morgnen är vi framme i Uppsala för att sen ta oss hem till Gävle. Jag längtar hem, jag längtar till jul. Nu är planerna till jul spikade och jag känner att julen kommer återigen bli en bra jul.
Nu ska jag kika runt på lite viktigheter här på internet, vi höres och synes!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Silje!

Jag kan gott säga att jag fick en chock när Silje kom till jobbet med julmust idag! Jag tror aldrig jag mött någon som henne alltså, så snäll och fin människa! Du är guld Silje!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Saknar

Julmust är bara en liten del av det jag saknar just nu.. Julmust finns inte i Norge. Inte det andra jag saknar heller.

Här är en del av mitt jobb iaf, min manuella ostdisk som jag fyllt inför helgen! En stor och viktig del av jobbet! Jag tycker om mitt jobb måste jag säga! Jag trivs.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0