Lika som bär!

Som en syster är hon, världens bästa Sara!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

På gymmet

I skrivande stund sitter jag faktiskt på en träningcykel mitt i Sandviken. Det gör det lite enklare att fortsätta och hålla motivationen upp med 25 min cykling om jag kört 35 min crosstrainer innan med att läsa lite på bloggar och sånt där, men nu har jag slut i min favoritlista, så jag tänkte dela med mig av ett eget inlägg istället. 

Mina dagarr fulla av planering för min älskade systers bröllop, jobb och träning. Träningen har nu blivit mer en vana än ett måste, vilket är så jäkla skönt! Jag älskar att träna! Det ger verkligen massor av energi!

Annars då? Iinte så mycket om jag ska vara helt ärlig, men vad gör väl det, så länge man är lycklig är det väl bra? :)

Kram på er!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

En tanke om livet!

Tänk dig att ha ett liv där du, helt utan att påverkas av andra kan gå din egen väg, helt och fullt ut. Tänk dig då vart du skulle stå idag, vem du skulle vara och hur mycket du skulle tro på dig själv. Tänk dig att ingen annan människa ska någonsin få sätta stopp för dina drömmar, inte heller för dina mål och absolut inte för din verklighet. Tänk dig ett liv där du står i ditt eget centrum, ingen annan människa äger makten över att såra dig, ingen annan människa kan pränta in i ditt huvud vad som ska gälla, eller kanske ännu viktigare, vad som inte ska gälla. 
 
För att växa som person och kanske framför allt som människa för omvärlden så krävs det att man får en chans att visa vem man är, vad man står för och hur man handlar. Alla människor är vi helt unika, vi är formade efter efter vår egen historia och vi har våra egna principer och värderingar. Om man alltid väljer att lita på sig själv i första hand, så kan man komma långt, men för att komma längre krävs det  också en tro på det man vill uppnå.
 
Den person som litar på sin tanke, som följer sig hjärta och handlar med förnuft, men samtidigt har en förmåga att ta in information och se andras människors kunskap är en person med ett stort hjärta och helt utan tvekan en omtyckt och respekterad person. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Myspys

 
Nu är hösten här, jag skiter i allt vad sensommar och en värme på 22 grader heter, i min värld är det höst. Man kan, om man kollar riktigt noga skymta att det är mycket mörkare ute på kvällarna, det är mer stjärnklart, det faller löv på backen, gräset är inte lika grönt som det är sommartid, det är fullt med barr på min bil och i mitt sovrumsfönster lyser det enbart av värmeljus. Jag älskar att kunna säga att det är höst nu, det är allvarligt hur mysigt som helst, speciellt när vi fått hem byrån och kan få det så fint med tända ljus, dra på sig stickade sockor och lyssna på bra musik i sovrummet. 
 
Livsglädje!
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Mix&Go

Jag har verkligen tagit vår blender Mix&Go på orden. Jag kan gott och väl tänka mig att de har roligt åt mig på jobbet när jag kommer inrusande med en hallonsmoothie i högsta hugg, nästan (jajamän, jag är inte alls klar i huvudet vid den tiden) redo för en arbetsdag. Jag tror inte "hon som jag går och pratar med" hurrar, hon har nämligen förklarat för mig vikten av att ta det lite lugnt och att jag måste dra ner på tempot, men jag ska vara ärlig här, det kommer aldrig bli bättre! Varför? -Jo, för att det verkar inte spela någon roll hur tidigt jag kliver upp, oavsett vad klockan visar så är det alltid för kort tid när det är dags för frukost och jag prioriterar verkligen allt annat framför en lugn frukoststund. Som tur är har jag i allafall sen flera veckor tillbaka fått in en vana att göra en enkel smoothie varje morgon, så att slänge ihop den går på 2minuter, när den är färdig drar jag på mig skorna och tar med min frukost på väg till jobbet. Galen! 
 
Recept på en snabb morgonsmoothie är i alla fall följande:
200G Kvarg
100G Lätt, vaniljyoghurt
100G Hallon (Här kan man ha i vad man vill för bär, blåbär, mango, jordgubbar etc..)
1 MSK Psylliumförskal (Bara om man hinner vill säga, oftast hoppas jag faktiskt över. 
Hoppar man över psylliumförskalen så ligger denna stadiga och mättande frukost på 218kcal (268kcal med psylliumfrön). 
 
Gör man som jag skrivit blir det en ganska tjock "massa", den går att dricka, men vill man ha mer flytande som går ännu lättare att dricka kan man ta mindre kvarg och mer yoghurt såklart, men, då minskar man proteinmängen och det är ju jättebra med protein om man vill behålla muskler och bli av med fett. 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

catering

 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

7 dagars vecka!

Senaste veckan har jag tränat varje dag, med det menar jag inte att jag varit på gymmet varje dag men att jag på något sätt unnat mig någon form av aktivitet. Jag har förutom gymmet såklart, varit på badhuset med Sara och simmat, samma dag tog jag och Jörgen en promenad (7km) på hälsans stig i Boulognerskogen med Kenna, dagen efter tog jag ett varv i spåret samt en promenad, totaltid på 40 min, men annars har det blivit gymmet. Att vara där en timme går riktigt fort numera, 35min på crosstrainern känns som en kvart ungefär, hittills har det aldrig blivit långtråkigt eller jobbigt att stä där, utan bara roliga och roligare. Jag känner verkligen att jag hittat någon form av balans, vad som känns bra och hur hårt jag kan köra utan för den skull ta död på mig själv. 
 
För övrigt har jag varit hem till mamma&pappa i Kågbo idag, jag och Jörgen beslutade oss i morse för att göra något vi tänkt väldigt länge nu, nämligen måla om köpmansdisken vi fått av mamma. Perfekt dag att stå ute och måla, solljus och lite vind gjorde att färgen torkade på fem röda sekunder! Ännu bättre vare egentligen att vi prick och precis fick in den i bilen så vi kunde få hem och ställa upp den i sovrummet. Blev jättenöjd, så nu är jag peppad till tusen att få bygga den där sänggaveln vi pratat om i ett års tid, för när det är gjort, ja, då är hela sovrummet färdigt! 
 
Imorgon väntar som alla andra måndagar en arbetsdag som startar vid 07.39-16.30, en precis som alla andra måndagar rolig dag med mycket att göra! Kram på er!
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

insta

 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Upp på löpbandet!

Jag har äntligen fått blivit lite sams med löpbandet på gymmet! Idag, efter att jag kört cross-trainer i 35 minuter tänkte jag att jag skulle prova mig på löpbandet och då inte bara Hill Climb (Man går i en uppförbacke som bara blir brantare och brantare, otroligt tungt) som jag annars kör om jag ens står på det. Och faktiskt! Jag sprang de 20 minutrarna som jag ställde in utan uppehåll, 20 minuter i 8km/h, jag är ju rörd över mig själv. Aldrig någonsin tror jag att jag sprungit mer än 5 minuter på ett löpband, det känns bara onaturligt, som om jag ska ramla, trampa snett, hamna för långt bak eller ramla och slå ihjäl mig, men idag försökte jag bara tänka att hålla samma längd på mina nedtramp och ha en bra hållning och vips, 20 minuter kändes som 10! Kanske kan jag till och med börja tycka om att springa på löpband? Kanske kan min första mil som jag någonsin springer bli på ett löpband? Det återstår att se!
 
Fullt ös medvetslös har det varit på jobbet, smörgåstårtor, baguetter, smörgåsmatsskivning och varuplock har jagat mig dessa två dagar den här veckan. Men, jag lyckades ändå sluta precis i tid idag, så jag är jättenöjd. Imorgon ska jag ta ut en välförtjänt sovmorgon!
 
God natt!
 
 
 
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Att vara en tjock-tv.

Jag är som en gammal TV (jag vet vad du tänker; "Aha, TJOCK-TV", men det var inte riktigt så jag menade....).
 
Det finns en on/off knapp, en volymknapp och en byta-kanal-knapp men inget stand by-läge. Oftast står TVn på, den bara tuggar och tuggar hela tiden, matar ut information, lite högre när det är reklam, men oftast i vanlig ljudnivå. Ibland är det drama, ibland komedi och kanske oftast en helt vanlig reality-serie som visas varje dag klocken 17.30 utan någon speciell handling, men den ändå så fruktansvärt sevärt, på senare tiden verkar sporten ha blivit en hit, nästan så det finns en egen sportkanal!
 
Anledningen till att jag poängterade att TVn vi pratar om är gammal är just det att det finns en on/off knapp men inget stand by-läge. Jag fungerar exakt likadant, antingen kör jag fullt ut, gör det jag ska och helst lite till på helst så kort tid som möjligt, eller så stänger jag av helt, det blir helt svart. Myrornas krig visas allt för sällan, det finns varken tid eller ork till det. Myrornas krig skulle annars kunna vara ett fint mellanläge, en tv som är på, som fungerar, visar två fäger men matar inte ur sig allt vad den har och förmår, men ändå inte är av. Lagom, precis som det ska vara. Landet lagom. Landet jante.
 
Ibland funderar jag om det kanske kan vara negativt att vara en on/off person med 95% on & 5%off eller om det kanske skulle vara bättre att vara 100% myrornas krig? Ofta leder tankarna till att det spelar ändå ingen roll, för jag har inte förmåga att ändra hela min personlighet och sätt att vara, men ibland tänker jag ändå steget längre och ger mig fan på att man har förmåga att ändra den man är, väldigt sällan tänker jag vidare här (men det händer) och ställer mig så fråga; "att är det värt att försöka?". Till 100% av dessa tillfällena tänker jag alltid att nej, jag är en glad och nöjd tjocktv i mina bästa år, just nu är det min tid att vara on till 95% med lite hög ljudnivå emellanåt och 5%off då och då. Om några år kanske det ändrar sig, platt-tvns tid kanske kommer till mig, myrornas krig kanske försvinner totalt, det kanske ersätts med en liten röd lampa som indikerar att stand by-läget är igång, helt tyst och svart blir det inte förrän det blir ett påtvingat strömavbrott och man inser då att Tvn, ja, den är aldrig riktigt av, men den surrar så där lugnt och skönt mest hela tiden, helt lagom, i samma ljudvolym, med lagom mängd av alla tv-program och så lite skrikande reklam som möjligt. 
 
Men just nu är det helt okej att vara en tjock-tv med en helt egen sportkanal!
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0