Hemma

Oh, idag är jag hemma. Jag har inget jobb att gå till, tråkigt. Än så länge måste antingen jag eller Jörgen vara hemma med hundarna eftersom Kenna är så liten. Nu har jag varit på konsum en hel månad och det är ju iaf något.. :) Nästa vecka så kommer jag förmodligen att få komma upp till custice och träffa alla där igen. Det var länge sen nu! Ska bli kul! :)

Jag fick äran att göra smörgåstårtan till styrelsemötet som konsum hade igår. Så jag slängde ihop denna (se bild) och jag tror den dugde, det lät så iaf! Själv är jag inget fan av smörgåstårtor. Eller jo, en kan jag inte sluta äta och det är varm smörgåstårta som Carro gjort. :) Mums! 


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kompishjärta

Jag har på elsas änglar köpt ett kompishjärta att dela till Wenja och Kenna. Idag har delarna kommit och jag är så överlycklig att de har en varsin del. Så mycket finare än bara en vanlig namnbricka. Mina hjärtan :)
På Wenjas del står det "W & K" och Wenja på baksidan. På Kennas del står det "K & W" och Kenna på baksidan. Så fint gjort.Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hej, är det här en rubrik?

Jag är på konsum, jag är hemma.:)
Egentligen har jag inget att säga, eller så har jag kanske mycket att säga. Men allt får man inte säga, för då är man idiot. Vissa saker måste man vara tyst om. Så är det bara, hur mycket man än vill skrika och hata.
Jag har det ganska bra ändå. Allt är helt okej och jag mår bra. Jag lägger inte längre tid i något som helt saknar mening.
Nu mumlar jag bara hör jag. hoppas jag skriver snart igen.
Visst ja, jag kan hurra åt oss, jag får 10.000 på skatten och hjärtapärsta får 12.500
JÄVLA GOOGLECHROME.. de går inte att hoppa rader på bloggen så det får duga utan styckeindelning.
Punkt
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tips

Ikväll är fullmånen större än vad den varit på 19 år! Så ikväll är det perfekt att fota fullmåne ;)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jäkla skitdag

Idag är e såndär jävla skitdag. Den dag som började igår fortsatte idag. Jag har ingen lust att inte göra ett skit och bara sitta hemma. Jag har ingen lust att titta på tv och sitta vid datorn. Jag vill vara med någon, prata och bara sitta. Men jag vill inte umgås med skittvn som bara visar repriser. Inte blir det bättre att solen jävlas med mig heller.. SKITDAG!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Skitdag

Jävla skitfredag.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hundarna

Har idag beställt hem ett hjärta från nätet som man delar. Kommer ni ihåg kompishjärtan som man bryter och de står best friends på? Ett sånt är det, detta ska dock vara lite större och jag fick skriva valfri text på varje varje hjärthalva. Jag har tänkt att hänga ett halvt hjärta i Wenjas halsband och ett i Kennas. På framsidan kommer det att stå W & K på Wenjas och på Kennas kommer det att stå K & W. På baksidan kommer deras namn att stå. Tyckte jag kom på en ganska bra idé att göra så istället för att ha en namnbricka bara. dessutom kommer det synas att Wenja och Kenna hör ihop :)

Kenna har för övrigt fått bada med mig i badkaret idag, haha. Var ganska lugn ändå tycker jag. Sen när hon fick komma upp blev de tokrus och tokbus. Jag tror nog att kanske så har jag fått en hund som kan tänkas gilla bada. Det kommer isåfall att bli hur kul som helst i sommar! Corgi flop!

Nu ska jag nog glo tv och mysa ner mig i soffan.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kycklingfilé med mozarella och och salami


(iphonebild)

Lagade nyss till något riktigt gott som jag hittade på nätet.
Jag tänkte dela med mig av receptet här:


Till 3 personer var detta recept
3 kycklingfiléer
Salt
Peppar
Ev . vitlökspulver
1 stor rund mozzarella
75-100 g salami
1½-2 dl mellangrädde
1-2 msk chilisås

Gör såhär:
Hacka mozzarellan och salamin i mindre bitar, blanda ihop.

Skär ett snitt i filéerna på långsidan, fyll med mozzarella/salami blandningen, fäst med tandpetare. Mozzarella blandningen som blir över ska användas sedan.

Bryn filéerna, salta, peppra och ev. pudra över lite vitlökpulver
låt eftersteka till dom är så gott som klara.

Häll grädden i en ungssäkerform, tillsätt chilisåsen, rör om. Flytta över filéerna till formen med grädd- och chilisåsen, strö över resterande mozzarella/salami blandningen.

Gratinera i ugnen tills rätten fått en fin färg i 200-225 grade,r mitt i ugnen.

Servera med klyftpotatis, råstekt potatis eller en härlig potatisgratäng och sallad.


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Johans småbarn Skurt & Teddy


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kenna

Sötnosen vår precis när hon kom :)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kenna

Ops, har jag två??
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Bildbomb Mc Kenna

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Huuuk

Skit alltså, jag är tung i huvudet och har ont i halsen. Detta kommer sluta i att jag förbrukat ett halv ton papper och inte orkar ett skit. Det måste gå över fort. Nu måste jag sova. . .

God lunch

PS,  jag tycker inte om vissa människor med andra hundar, speciellt inte såna som bara mååååste hälsa med sin schäfertik på Wenja genom gallret till rastgården fast att de morrar åt varandra. Sen kan man stå kvar i säkert tio minuter fast det är ett jävla liv på hundarna. Skithundägare. Jag tycker inte heller om såna som måste komma fram med sina hundar till lille Kenna utan att ens fråga om det är okej. Visst är det kul första 5 gångerna, men sen då.. Sen tycker jag inte heller att om någon har tre tikar tillsammans i en rastgård som skäller och härjar, behöver man kanske inte som okänd person komma in med sina hundar (tikar) utan att ens veta hur de andra hundarna reagerar. Oh..... Jävla Käppmongo..
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag hade fel!

Jag är absolut inte den hundmänniska jag trodde jag skulle vara, även fast jag i hela mitt liv haft hund. Nu, när jag i vuxen ålder har ett ansvar att uppfostra en liten valp är ansvaret stort och det jag gör nu bygger den framtid vi kommer dela tillsammans.

Innan Kenna kom trodde jag att jag skulle vara ganska hård som ägare, jag skulle låta henne få ganska mycket frihet (missförstå mig rätt) och jag skulle inte vara så feg. Jag trodde absolut att jag det första jag gjorde var att låta henne gå i trappor som hon ville. Inte heller skulle jag bära på henne, hon skulle få vara på golvet... Valpkurs var inte att räkna med och försäkring helt onödigt. Mat värderar jag inte heller särskilt, utan hon får äta det som Wenja äter. Jag trodde helt enkelt att jag skulle låta henne få vara hund och utvecklas själv, inte träna så hårt.

Efter att Kenna har varit här ett fåtal dagar är jag ganska säker att jag har haft helt fel om mig själv. Jag är supernoga med hennes mat, att hon äter fyra gånger om dagen och inte så mycket av vår mat på sidan. (Okej, jag erkänner, visst får hon en mumsbit då och då!!) Försäkring har hon självklart. Trappor neråt undviker jag då hon har lång rygg och kan skada både rygg och ben. Lek med andra hundar är begränsad och motion måste vara lagom. 3 ord jobbar vi mycket med. Nej är vårt negativa ord, bra vårt positiva och Kenna är ett ord/namn hon måste reagera på och söka ögonkontakt, berömet varierar från godis till lek och bus. Valpkurser letar jag fribilt efter då jag vill kunna jobba tillsammans med henne så mycket som möjligt och så smidigt som möjligt.

Kenna ska vara vår kompis i över tio och det jag gör nu kommer kunna bygga en bra framtid.

Wenja åker självklart på en släng uppfostran hon med nu efter att jag läst på som tusan. Wenja har aldrig haft tre ord, men nu kommer de för henne med och med lite jävlaranamma från mig kommer jag kunna ha henne lös. Jag har haft viljan, aldrig verktygen men nu så. Nu tror jag att jag vet hur jag kan lyckas, om jag kämpar tillsammans med Wenja och Kenna.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Noble star´s Mc Kenna

Oh vad jag älskar den lille, vårt lilla tillskott i familjen. Hon är precis det jag hade önskat och förväntat mig. Lugn, stabil, skarp och världens finaste, tillsammans med Wenja såklart!

Hon sover otroligt mycket nu så nog kommer hon växa och bli stor fort allt. 

Kenna har träffat många människor och fått lära känna personer som finns vardagligen runt mig och Jörgen, hon känner lätt igen dem vi träffat, de märker man på den lilla, lilla svansstumpen som går i 190km/h :)

Allt går bra just nu tycker jag. "Nej" är vårt negativa ord som används flitigt och som hittills har accepterats ganska bra, dock tror jag att snart så kommer hon tänja på våra gränser. Sina behov gör hon för det mesta ute, händer ibland småmissar från vår sida och då får vi torka golv. Hehe :)

Nu kommer snart Carro så jag ska runda av.
Kort och gott så är Kenna och Wenja världens underbaraste vänner.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

FinasteÄntligen säger jag bara! :)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag har fått diagnos nu

Jag har råkat ut för något som är riktigt förjävligt. Något som irriterar något så fruktansvärt. Det ska tydligen inte heller vara så himla lätt att bli av med dom har jag hört. Dom ställer till det för mig. Sabbar, ja riktigt sabbar faktiskt.
Jag tror att dom inte heller tycker om mig och jag undrar faktiskt varför, jag har aldrig irriterat, (bara två gånger, utom de är jag helt snäll) jag har bara gjort ett fejkat leende och stått ut.
Jag har råkat ut för skitgrannar, riktiga jävla SKITGRANNAR! Ingen människa skulle någonsin kunna tycka om mina jävla jävla jävla jävla GRANNAR!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jobba

Oh, idag jobbar jag till sju på konsum. De känns som om de kommer bli en lång dag, fast det gör ju inget, såklart. :)Bara det att jag är så fruktansvärt trött just nu, men det ordnar sig snart.
Imorgon hämtar vi lilla Kenna! Äntligen. :)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Bråka inte med mig, tack!

Mitt liv har blivit så enormt viktigt på senaste tiden, det handlar bara om en tillbakablick på kanske 3 månader eller så. Jag värderar saker i mitt liv på ett annorlunda sätt. Jag tänker att den tid jag har är otroligt begränsad och viktig för mig, därför värderar jag inte såna simpla saker som bråk. Diskussioner är dock en helt annan sak, det är ett verktyg för att utvecklas som människa och utveckla relationer.

För 3 månader sen kunde jag känna att det jag tyckte eller fick kritik för var värt att strida för. Påpekade någon att jag hade trampat den på tårna och jag inte alls höll med tog jag gärna en strid för att det jag tyckte var rätt, idag är min tid för viktig för det och jag har tänkt om. Jag anser istället att har någon sagt att jag trampat den på tårna så tycker förmodligen den personen det oavsett om jag tycker det eller inte, jag har sårat oavsett om det var mening eller ej. Så det är lika bra att be om ursäkt, säga förlåt, förklara varför man gjort som man gjort och fokusera på framtiden istället.

Vad kan göra att du känner att jag inte trampar på dina tår mer?
Hur kan jag förändra mig?
Hur ska vi tillsammans hitta ett sätt?

För att gnata i att det gjorde du och så gjorde du och de gjorde vi, blaha blaha blaha, det tar oss ju inte vidare. Vi spiller enbart viktig tid på att upprepa saker vi redan vet, istället för att fokusera på framtiden så den tid som vi kommer ha blir mer värdefull och rättvis.

Jag antar att jag skriver det här för att jag känner mig ganska ensam om att känna att detta är bra sätt att få den lilla tid vi har i livet att få mer kvallitet. För jag tror att för många och fler så är det vanligt att man bråkar om dåtid istället för att tänka framtid.

Jag skulle vilja säga att det är lätt att bråka med mig nu för tiden.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0