Trivs!

Måste bara få säga en gång till att jag trivs så otroligt bra på Konsum!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Blomma

Det finns inget bättre att komma hem när det är nystädat. Det är otroligt viktigt för mig att det är rent och snyggt när jag kommer hem för att jag ska vilja laga mat och fixa. Ser det ut som ett bombnedslag ger jag ofta upp direkt faktiskt. Igår var det kliniskt rent, levande ljus, rosor och mat på bordet. Man kan ju inte annat än att förstå varför man är så lycklig. 
 
Just igår, var det precis just det jag behövde. Just igår var det en tung dag och lång dag på jobbet. 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Onsdag

Onsdag. Ledig dag, snorig, torr i halsen, ja, det hade faktiskt kunnat varit bättre måste jag säga. 
 
Vår granne har kommit hem, han som alla pratar om. Helt otroligt vilket liv de fört på bara en morgon. Lyckligtvis har vi fått ännu en ny granne som inte alls är rädd för att riva i, det fick jag just bevittna ute på balkongen. Just nu hoppas jag bara på att dom blir vräkta så det kan bli lugnt och skönt ett tag. Men det lär dröja! Jag är glad att jag inte har sömnproblem. 
 
Idag tror jag nog att jag bara ska vara så slö som möjligt. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kör hårt

Nu kör vi.
Idag är jag ensam på kött och chark i butiken. Min kollega och vän är hemma sjuk. Jag ska styra skeppet så gott det går! 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Från och med imorgon

Alla vet att det inte funkar med "imorgon ska jag börja, men idag.....". Denna gång ska de fungera. Jag ska fan ta mig i kragen en gång på riktigt och sätta fart med träningen igen. Den har blivit lidande nu flera veckor av olika anledningar och det är inte okej! Så imorgon ska jag knyta på mig skorna och ta mig ut!
 
Men som sagt. Imorgon!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tuuut

De senaste dagarna har faktiskt varit ganska jobbiga måste jag medge. Jag biter ihop å kör vidare! De kommer ju alltid en nedförsbacke efter ett tag!

Tut tut!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Butiker.

Det är egentligen otroligt viktigt att det finns småbutiker här och där. Innan jag började jobba på Konsum brydde jag mig ärligt inte om att handla på vår lille butik, och de eftersom jag inte tänkt på de konsekvenser som blir om vår butik försvinner. Saken är faktiskt den att om butiken blir det för de första helt plötsligt jättesvårt att handla ett paket mjölk när man som mest behöver de, speciellt för de personer utan bil och körkort. Att ta sig till närmaste butik är ju trots allt en bit, framför allt för de gamla som bor i samhället. Var ska de handla den dagen vi kanske inte har någon butik? För att inte tala om värdet på de som äger hus i närheten, de borde egentligen verkligen vara rädda om den butik vi har, för utan butik kan jag ju inte direkt påstå att värdet på huset kommer att kvarstå som om vi har en. Men det är svårt, det är en trend att handla i stora butiker just nu. Jag själv dock, hatar att åka till en stor butik, kriga om parkeringsplatser, trängas bland folk som beter sig som gamar efter en limpa som kostar två kronor mindre än på närbutiken. Opersonligt, stressigt, långa köer, onödiga köp och knappt ett hej i kassan. 
 
Är jag kanske negativ nu? Men de är väl trots allt billigare, det är väl de man tänker när man väljer att handla på stora kedjor. Men är det billigare i slutet? När jag betalat min bensin dit både i pengar och miljö, när jag går in, köper massor av tre för två varor (som i vilket fall som helst slutar med att jag slänger minst ett paket), sen går jag till kassan och slösar tid på att stå i kö. I bästa fall tidsmässigt har jag tagit en scanner och på så sätt sett till att vi minskar jobben i framtiden och spar företaget massor av pengar i personalkostnader! 
 
Näe, alla väljer själv, så är det ju ändå. Man ska inte vara negativ, men jag känner bara att det är så otroligt viktigt att tänka till hur och var man handlar sina varor dagligen. Man kan i många fall både spara tid, pengar och miljö på att handla på närmaste butik! 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lunch

Hemma på lunch, idag igen. Det är så varje dag numera. Det är riktigt skönt att få ha förmånen att faktiskt ha en timme och en kvarts lunch på hemmaplan! Det är lite av lyx måste jag säga, perfekt för oss med hund.

För övrigt är det fredag och jag taggar som tusan till en myskväll hemma. De kommande helgerna är fullbokade, så nu lär jag passa på å ha tråkigt de här dagarna som är helt utan måsten.

Några dagar av mörkt och kallt har inte gjort susen, det känns av att mörka, ensamma hösten är här och alla är inte riktigt på topphumör, jag som är beroende av andra personer dras då ganska lätt ner i det här negativa, så den senaste tiden har det känts ganska motig. Men efter igår och förrgår känner jag nog att det bra nu!

Äsch, nu är det dags å dra sig tillbaka till världens, ja, världens bäste Konsum!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kusinträff

Min lediga onsdag spenderade jag hemma hos Helene och hennes familj i Sandviken. Helene är min kusin på mammas sida som jag dock aldrig vetat om/lärt känna. Men nu har vi tagit tag i det och jag hoppas vi kan bygga upp en fin relation! Det vore verkligen superkul. Igår var jag som sagt dit och hälsade på för första gången och det var verkligen jättekul å få träffa både Helene, Meja 5 månader och storebror Kalle såklart! Störtsköna alla tre! :)

Vi ses snart igen!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0