Cappuccino-dille!

Tack vare världens bästa Sara har jag fått DILLE på cappuccino! Innan har jag nämligen vägrat allt kaffe som det är mjölk i.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Välkommen hem till oss.

Jag tänkte faktiskt att det är på tiden att jag välkomnar er som inte varit här hem till oss. Det blir svårt att bjuda på en kopp kaffe såhär över en blogg, men jag ska göra mitt bästa med hjälp utav en bild på kaffemaskinen. 
 
Vi har totalt bott på tre olika ställen här i Forsbacka, det bästa ställe skulle jag vilja påstå är här. Jag och Jörgen har alltid älskat vår lilla etta vi hade på Elisabeth. Fin lägenhet med egenvalda (jävligt snygga) tapeter i köket och framför allt, nära till mina bästa vänner. Vi flyttade från ettan till en tvåa på Rosendahl ihopp om lugn och bra grannar. Så fan heller, sämsta ever. Vi blev kvar i några månader innan vi bestämde oss för att flytta till Norge för en stund. När vi flyttade gjorde vi oss nästan av med alla våra saker, bara ett fåtal prylar stod lite här och var hemma hos vänner/familj. När vi kom tillbaka efter några månader till Sverige igen började lägenhetsjakten i Forsbacka igen. Lite svårare att få lägenget var det ju eftersom vi förlorade alla poäng när vi flyttade. Men, vi hade tur och fick en nyrustad tvåa pga att vi var så kvicka med att hitta den på hyredvärdens hemsida. Vi ville inte bo i en sån lägenhet och inte på det området, men jag skulle börja jobba i Juni och det skulle passa perfekt, så visst tänkte vi. Vi tar den! Lycklig står jag här nu och kan säga att jag trivs som fisken i vattnet. Vi har bra grannar, stor lägenhet och nära till jobbet (Det tar mig 1 1/2 min i vanlig gångtakt från dörr till dörr). Vi flyttade in i Juni och jag tycker vi har kommit en lång bit med heminredningen med tanke på var vi stod när vi startade..  
 
Han som bodde här innan var mer vågad än oss vad det gäller val av tapeter (Han valde allt innan han flyttade). I vardagsrummet hade vi rosa tapeter med små hjärtan och en bård med större hjärtan och texten "älskar, älskar inte" på. Det skulle inte gå, så det blev till att sätta upp nya på direkten, det är tur man kan tapetsera!
 
I vår långa mörka hall har vi svart golv och skrikigt blåa tapeter som jag aldrig skulle ha valt själv. Vi har dock valt att ljusa upp hallen med vita möbler och är idag nöjd med att han valt de tapeterna åt oss. 
 
I köket är det också skrikiga tepeter, men denna gång i svartvit. Det gör inget, jag gillar dom men hade inte valt det själv. Är ändå som sagt glad över att han gjorde det, det är roligt. 
 
I sovrummer har vi inte hunnit tapetsera om ännu och de väggarna ser förjävliga ut, så dit får ni inte följa med förrän det är ordnat där.
 
Knack, Knack, då går vi väl in då! 
 
 
l
Välkommen då.. ;)
Den här bilden får representera badrummet. Helkaklat med en blå bård. Finns inte så mycket mer att visa känner jag. 
På vårbyrå i hallen är det alltid rörigt... Haha
Vardagsrummet i panorama. 
Tigertavlan som hänger på väggen i vår blåa hall.
Hyllan med vår samling av filmer i vardagsrummet. 

Teven. 
En del av soffan och brudkistan morfar gjort använder vi som soffbord. 
`Bordet" uppifrån.
Soffkuddarna & min mysfilt. 
Kaffehörnan i köket. 
Ena fönstret i köket. 
 
På vårt köksbord.
På vägghyllan i köket, mina favoritböcker.. ;)
Blomma i fönstret..
Vår blåa hall med vita möbler..
Vår gigantiska soffa på nästan 4 meter som vi köpte på trademax.se. Vi fick ett otroligt bra pris och gratis hemleverans, bättre kan det ju inte bli! Dessutom verkar den vara i riktigt bra kvallitet och vi är många som for plats. 
 
Och såklart en fjäril i köksfönstret..
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ensam hemma

Ensam hemma, perfekt. MIN MUSIK som gäller, hela vägen ut! Sånt gillar vi!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Gófika!

En av mina fyra läsare har lovat bidra med en slant för bilen (läs v40), det tackar och bockar vi för. Jag väntar nu bara på att resterande tre personer lämnar sitt bidrag.

För övrigt så spenderade jag idag 100:- på en kopp kaffe på stan istället för å lägga i "spara-till-bil-kontot". Det motsvarar alltså de intäkter jag skulle ha fått in för 50% av mina läsare... De váre värt känner jag. Ibland är det mysigt å sitta på ett mörkt café med enbart värmeljus som lyser upp när regner smattrar utanför (visst hör ni hur jag verkligen försöker intala mig själv och er att jag gjort ett bra val i min ekonomiska situation).

Nu blire senmiddag hos Johan! Hörs!

Förresten, kolla, gófikat ser ju tillomed gott ut!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Biljakten fortsätter!

Planerna med att köpa en bil för vinstpengarna i helgen gick åt skogen. Den enkla anledningen är att jag inte vann några pengar. Alltså får jag skjuta på på bilköpet till nästa helg då nya chanser till vinst kommer eller så får jag börja spara. Enklast är nog att hoppas på storvinsten men jag skulle vilja säga att spara är ett smartare alternativ! En V40 skall snart bli min, det är jag iallafall helt 100 på!

Om mina kära läsare (typ 4st..) känner att dom vill vara med å påverka så finns det ett enkelt sätt. Smsa ordet "köptorsk" till nr 072-3020943, alternativt stoppa 50:- i ett kuvert och skicka på posten/lägg i brevlådan.

Tack på förhand

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Köptorsken

Det är en ny bil jag vill ha, inte vilken bil som helst heller, en sprillans volvo v40 vill jag ha. Bränslesnål, vi pratar om 0,38l/mil blandad körning och framför är den klassad som världens säkraste bil. Jag vill ha den! 225.000 står det dock på prislappen.

En vacker dag ska den bli min. Jag har en plan och jag tänker vara smart å ha lite is i magen och en stor summa på sparkontot, då löser det sig!

En annan sak är ju om jag vinner på v75 i helgen! Då köper jag nog två!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Livet just nu

Det är lyxigt när man på jobbet ser på facebook att min bil är rentvättad och nyvaxad utav världens bästa Jörgen & Johan! Det är lycka det. Jag vet faktiskt inte hur bilen skulle överleva utan dom!

Som man förstått har detta alltså varit min jobbhelg, riktigt skönt faktiskt. Det enda minuset med att jobba är att min stora hobby ( läs sova ) blir satt lite åt sidan. Men vad gör det?! Att jobba är ju också en stor och viktig del av mitt, det är tur att jag tycker så mycket om den delen, annars hade det nog varit jobbigt.

Jag skulle vilja påstå att mycket händer i mitt privata liv just nu också. Jag har för första gången känt stabilitet och lugn i livet som vuxen, det är såhär jag vill ha det. Jag känner ro. Det är här jag vill bo, jobba, leva, finnas och det är såhär jag vill ha min vardag. Bara en sån sak att jag för första gången sedan jag flyttade hemifrån för 3 år sedan nu lever ett ekonomiskt och tryggt liv är ju helt ofattbart. Jag är stolt att jag och Jörgen tillsammans klarat den resan utan några som helst peoblem, vi har alltid kämpat tillsammans och gått igenom så mycket som ett team. Idag känner jag att vår kärlek är starkare än allt och jag kan inte tänka mig ett liv utan det vi har gemensamt. Det bästa som finns är att känna sig älskad och trygg, och just det gör jag. Jag är lycklig.

Jag är så lycklig som funnit såna fina vänner att dela all glädje tillsammans med också. Det värmer hjärtat att veta att det finns personer som finns i alla väder och tycker om mig som person. Det går inte en dag utan att jag tänker att jag är så lyckligt lottad och glad över allt jag har i livet!

God natt

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fobier

Jag har nog egentligen bara en riktig fobi, men den är så hemsk att den räcker och blir över. Jag är livrädd för sprutor. Egentligen är det väl inte själva sprutan jag är rädd för, utan vad som ska hända när man tagit den. Jag vet inte vad det är som gör att jag är så frutansvärt rädd för det egentligen, jag har ju tagit några i samband med skolan och svininfluensan och det har ju gått relativt bra. 
 
Det här problemet gör så att jag mår ganska dåligt emellanåt och därför har jag bestämt mig för att jag på något sätt måste försöka få hjälp. 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0