Brev till Merlin

Igår firade vi jul med hela stora familjen, det är din första jul Merlin och du fick träffa alla som står dig närmast från din mammas sida, du fick julklappar och du blev buren av pussad på av dom alla. 


En dag kommer du själv växa upp, kanske får du egna barn och då kommer du förstå vilken kärlek du gett oss med ditt liv. Helt plötsligt finns du hos oss, precis som ingenting någonsin varit annorlunda, det är som om du bott i vårt hjärta hela tiden, bara det att vi inte fått se ditt vackra ansikte förrän nu. Din pappa är fantastisk Merlin, du skulle se hur han ser på dig, hur mycket kärlek som finns i hans ögon. Han älskar oss, vår familj. När du kom till livet passade han massor på mig, gjorde allt för att jag skulle känna mig trygg och älskad för att jag skulle kunna må så bra som möjligt, för att sen ge mig de bästa förutsättningarna i världen för att bli en sån bra mamma som möjligt till dig! 


Jag gör mitt bästa, det är svårt eftersom du saknar kraft då du varit sjuk sen du föddes. Redan sen du låg i magen hade du en hög puls, nästintill varje dag åkte vi in till sjukhuset för att ligga där invirad i slangar för att höra ditt hjärtas slag, inte konstigt du var påverkad med tanke på att jag som bar dig var helt slut som människa, dels hade jag en diabetes som gjorde att du växte mer än du skulle i min mage, du var redan i vecka 34 lika stor som en fullgången bebis, jag hade dessutom en havandeskapsförgiftning som skapade mig en stark oro, sömnen var inte att leka med, den fanns inte och Ernst jul kom att bli min bästa sällskapskompis på nätterna. 


När du föddes var din navelsträng lindad tre varv runt din hals, du var blå över huvudet och även andra delar av kroppen, personalen på förlossningen skyndade sig med dig ut i rummet för att få igång din förlorade andning igen. Jag förstod ingenting men jag minns kärleken och känslan när pappa bar in dig till mig i förlossningsrummet igen, all smärta var som borta och allt jag någonsin kunde känna var sån enorm glädje, där var du inlindad i en filt i din pappas armar, så full av liv! 


Nu är det vårt jobb att ge dig ett värdefullt och lyckligt liv, att göra vårt yttersta för att du ska känna dig trygg och älskad, att livet ska vara värt att leva även under de stunder som kommer vara jobbiga för dig. Vi kommer vårda dig ömt och stötta dig genom dina beslut i livet, vi kommer lära dig förstå hur viktigt det är att respektera andra människor och alltid göra sitt allra bästa, oavsett hur jobbigt det är! 

Jag är evigt tacksam att jag får vara din mamma och ha din pappa vid min sida, det betyder allt för mig! 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tips! Krom, diabetes, gravid

Efter x antal veckor in i graviditeten fick jag reda på att min insulinproduktion inte riktigt fungerade som den skulle, jag hade råkat ut för graviddiabetes och speciellt hade kroppen svårt för att reglera under natten och jag vaknade ofta med ett högt blodsocker fast jag somnade med bra siffror. 

Jag höll på att gå i taket för jag kämpade så jäkligt med att få bra siffror utan att behöva ta insulin. Jag googlade runt och av en slump dök tillskottet KROM upp i någon text, jag kollade närmare på ämnet och bestämde mig för att gå till närmsta apotek samma dag för att införskaffa en burk och sedan tog jag en tablett på kvällen med mina andra gravidvitaminer, redan dagen efter hade värdet gått ner och dagen därpå hade jag kanonvärde (innan runt 8,0 på morgonen och nu runt 4,5) och så har det fortsatt sen jag började ta tillskottet! 

För att insulinet ska fungera i kroppen behövs det krom för att hjälpa till, dess uppgift är att hjälpa insulinet i kroppen alltså! Krom finns i mat vi äter men i raffinerad mat försvinner kromet och därav kan vi få brist och får vi det så brukar det bli kämpigt med blodsockret vilket kan innebära antingen diabetes typ 2 eller graviddiabetes som i mitt fall. 

Forskning som gjorts har visat på att de som får i sig krom lever längre och har minskad risk för hjärt och kärlsjukdomar. Man har även gjort annan forskning med otroliga resultat men ännu har inte livsmedelsverket snappat upp detta och därför informeras inte vår sjukvård om det vilket är väldigt synd kan jag tycka med tanke på att (i alla fall för mig) det fungerar bra! 

Det sägs kunna minska sötsug men det finns inte dokumenterat, dock finns det dom som påstår och tror på det! Själv har jag ingen uppfattning kring detta utan vet bara att jag tydligen hade brist på krom när jag blev gravid så jag fick diabetes, nu när jag tar tillskott kan jag äta vanlig mat dessutom vilket inte alls gick innan utan isåfall skulle jag vara tvungen att ta insulin! 

Det finns inga kända risker med att man skulle kunna överdosera krom, så att ta det som tillskott ska alltså inte vara något problem! Jag kollade med en farmaceut när jag köpte samt att jag informerade min barnmorska då jag är gravid, men det var inga problem! 

Kanske kan det hjälpa någon mer att slippa iaf lite insulin eller att kunna äta lite mer normalt? Mig hjälpte det i alla fall! 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0