Kaffe & ThéHanna Rebecka Madelaine Skogsberg

HemmaEn liten husesyn kan jag väl ge er.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

tVÄTT

tVÄTTAr
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hjärtar er


Jag älskar er, otroligt mycket.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Dagens blogg

Jag glor ständigt runt på andras bloggar för att hitta någon jag möjligen kan börja följa. I 90 fall av 100 så är alla bloggar ganska lika, "dagens outfit", lite vardag och det värsta som finns: "Dagens blogg". Många mindre, men ändå lite stora bloggar använder sig av detta för att få mycket kommentarer och fler läsare. Många vill vara med i dagens blogg för att få en chans till fler besökare, men ärligt?! "Skriv en kommentar och du är med och tävlar" Jag läser aldrig en blogg som blivit dagens blogg utan en motivering.

OCH! Eftersom dessa bloggare kanske uppdaterar tre gånger om dagen och förmodligen har 20 inlägg per sida, så blir de flesta inläggen i bloggen: "bli dagens blogg" och "BLA BLA BLA vann dagens blogg"

Månadens blogg med motivering till varför skulle vara lagom, inte en ny blogg varje dag som inte ens läses av den som utser den.

Men i vart fall, en blogg jag gillar är Emelie Ohlsson. Hon är fotograf och uppdaterar verkligen bara om bra och nödvändiga saker. Massor av inspiration finns att få också. Snygga bilder och hög kvalitet.

Punkt

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Sara & HenryHanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lugnt

Yeah, done.
Nu är det helg i en dag, sen är det pang på igen, en dag. Taperna flyger upp på väggarna, dock är allt inte klart ännu. Snart så.. Sovrummet kvar och det får ske någon gång i helgen. Det blir toppen det!
Jag är så nöjd med köket, det är mitt hjärta som fixat upp dom och valet vi gjorde blev klockrent med övriga saker vi har där, tex klocka och gardiner.

Nu måste jag kila till bussen om jag ska hinna hem och se lite tv inna  jag somnar. Hej!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Morgonkaffe

Ja jäklar vad jag är trött idag. Helt slut och pigg på samma gång. Det var skitsvårt att sova igår för grannen under satt och sjöng till en och samma låt i hundra år. Sen mellan varven hörder man MSN-ljudet. Jäkla jobbigt, hon sjöng inte vackert heller. Jag gick ut och la mig i soffan där hjärta titta tv och somnade, skönt. Det spelade ingen roll att jag kanske sov i världens dammigaste rum, för jag var så jäkla trött.

Men nu ska jag kila snart, börjar 8.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Det du inte visste

Jag får panik av att inte ka kontroll över mitt liv. Jag kan, beroende på vad bryta ihop när jag inte har koll på saker runt om mig utan lever på andras vetskap. Därav måste jag alltid dubbelkolla påståenden från andra och även mig själv.

Jag tänker för mycket på andra och för lite på mig själv, vilket gör att jag egetligen lever för andra och känner knappt mig själv. Eller jo, jag känner mig själv men nu börjar jag släppa andra och deras problem från min axlar och då börjar jag inse mer och mer saker om mig själv.

Jag har ett problem med att gärna ta över om jag känner att jag kan något bättre. Jag vill gärna ge andra råd om jag ser ett bättre/annat sätt att gå tillväga på.

Jag säger väldigt sällan att jag vet något, för jag är alltid osäker. Jag vet ganska mycket om mycket, men jag kan aldrig lova något utan att kolla upp. Det är bara gånger jag är tusen procent säker jag verkligen vet något, är jag bara 100% säker på min sak vet jag inte riktigt.

Jag tror jag haft problem med att ha fel, men inte har det längre, eller så är det det jag har? Kanske därför jag inte vill lova saker jag inte vet till 1000%. Eller jo, jag kan ha fel, det gör mig bara starkare och jag får ju trots allt veta sanningen, det är ju bra, så jag inte famlar i mörker.

Jag har full koll på hur andra äter eller dricker, eller ja. Alldra helst noterar jag hur varje person jag träffar dricker kaffe, eller om de dricker te. Jag brukar ofta minnas om personen i fråga tycker om något speciellt eller äter något på ett visst sätt. Konstigt...

Jag tror att livet formar man själv, jag kan enbart göra mig själv lycklig. Är jag olycklig är det jag som på något sätt skapat oblans i mitt liv.

Jag tror att jag är ganska smart och vis, vilket brukar slå helt galet om man tror så om sig själv. Ofta är det personer som tror så om sig själv som är tvärtom har jag hört i någon forskning, så alltså är jag ofta i kamp med mina tankar om hur jag själv ligger till. Det är ganska tufft måste jag säga, att inte veta om de tankar man har är bra eller dåliga?!

Jag blir ofta irriterad på andra. Dock tror jag någonstans att det bottnar i mig själv, jag har bara inte kommit på hur, men det kommer jag nog på snart.

Nu ska jag bada,
Hejdå

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

StoppVad som händer i din frånvaro kan du aldrig veta, bara hoppas.

"People come into your life for a reason, a season, or
a lifetime. When you figure out which one it is, you
will know what to do for each person."

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Glas


Ett glas med ja, svamp.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

TapetdammHela vårt hem ser ut såhär, täckt av damm. Tapetdamm. Vi håller på att slipar ner de gamla tapeterna så nya kan komma upp på väggen, dammet som blir är inte sådär skitkul. USCH!
Men snart är det över hoppas jag. Jag vill bara få ordning igen, blä.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Snabbis

Jag 'r helt slut och helt ovan att jobba i kassan på konsum nu. Men det grejar jag snabbt ska ni se!
Nu ska vi till bror och vän och sen ska vi köpa pizza. Hejs
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Objektiven

Två nya objektiv har flyttat in i min kameraväska. Ett zoom/tele på 55-250mm 4-5.6 IS från Canon. Det är alltså ett objektiv med bildstabilisator som jag kan använda till vardags då de startar på 55mm (den bredd ögat kan se är på 50mm) samtidigt som jag kan zooma med det.

Det andra objektivet är ett fast objektiv på 50mm 1.8 ii. Det är alltså inget objektiv jag kan zooma något alls med, dock har den ett lågt bländarvärde och jag kan exempelvis ta snygga porträttbilder med det eftersom födemålet blir otroligt skarpt och bakgrunden blir suddig. Eftersom bländarvärdet kan vara så lågt kommer slutartiden att bli kortare och personen man tar kort på kan röra sig utan oskärpa.

Aja, kanske låter detta som arabiska, men jag försökte iaf.50mm


55-250 mm

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lunchpromenad
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Objektiv


Sitter just i raw med bilder som jag hjärta tog på mig idag.

Jag har inte sagt det, men jag har fått nya objektiv av mitt hjärta i för tidig födelsedagspresent. Jag älskar objektiven. Tack! Berättar mer om dom sen! Nu ska jag hantera bilder, tjohej.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kära dagbok..

Idag har jag:
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Nuläget

Evelina kom hit igår, hur mysigt som helst och jag måste säga att jag märker nu hur mycket jag saknat henne. Hon är ju trots allt den person som följt mig genom min uppväxt och jag är glad att det är så.

Vad gäller allt annat har jag inte gjort annat än att bara gå hemma och låta tiden utvisa vad jag ska göra. Jag har otroligt tråkigt och vill fota människor, men jag känner att jag inte riktigt har några kandidater. BLÄ BLÄ. Jag vill ju utvecklas, jag vill jobba mer i RAW och bli bättre. Nu har jag enbart kameran inställd på att ta raw-format och det blir så mycket bättre! Scott Kelby och hans bok hade jag inte klarat mig utan kan jag ju bara säga.

Aja, ni får en bild så länge så ska jag se om jag inte kan få någon snäll människa att ställa upp på lite kort inom kort.Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Noll koll

Jag har ingen aning om hur den här dagen ska bli faktiskt. Jag vet inte vad som kommer hända om tjugo minuter eller ens om fem minuter. Evelina kanske kommer och hälsar på, det vet vi inte än, beror helt på om hon kan ta sig hit på något sätt men jag hoppas.:) 

Har lust att ta kort idag, men inspirationen är inte på topp. Vi får se.
Nu ska jag se tv. Tjohej

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

BilderHanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Gonzo

   
Bild nummer ett är original och den andra är tagen i raw och redigerad i adobe camera raw. 
 

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Camera raw

Jag har just klarat av min första bild tagen med raw-format. Dock ingen bra bild tekniskt, men jag ville testa ta i raw och fixa. Såhär blev resultatet i alla fall:

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ont

Oh, jävla skit. Nu sitter jag här med bamseplåster på kläet och håller på att dö av smärta efter att ha varit i stan. Jag ramlade på snorhal is med grus som hade frysit fast. När jag ställde mig upp var mina leggings helt trasiga och och det sved som fan i händerna. Rann blod från knäet gjorde det också. Jag reagerade som ett barn skulle ha gjort och började böla i hjärtas armar.

Vi avslutade i alla fall det vi hade tänkt att göra i stan, jag samlade mig och vi gick in och beställde nya tapeter till hemmet. Tre rum fick nya tapeter och nu väntar jag bara på att mina tapetserare ska få tid. Alltså mamma och pappa. Kanske jag kan passa på att lära mig?

Aja, nu ska vi äta räkmacka. Tjohej.
 Ps, tyck synd om mig!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Latmask

tv och lata sig, toppen!
Hela dagen..
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Pigg!

Ohoj, told you. Nu är ju jag vaken och pigg som en jäkla jag vet inte vad. Jag kommer inte somna på några timmar. Äggklockan tickar i bakgrunden, jag har nämligen en lasagne står inne i ugnen. Sjukt, klockan är ju tio över tio.

 Jag och hjärta bestämde såhär på slutet av dagen att vi skulle åka in på bio och se Narnia 3d, den har ju gått på bio ett tag nu så folk skulle det vara ganska tomt med, skönt! Det var vi och 4 till så jag låg och kollade filmen i en biosoffa längst upp. Det är faktiskt första gången jag ser en film i 3d och jag är inte så imponerad faktiskt.

Annars är det tyst här hemma. Mörkt också, ute alltså. Ska kolla lasagnen och sen ska jag gå till Hjärta och se tv med honom. Hoppas jag kan övertala honom att se något annat än idrottsgalan?!

Hejs

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Wenja

Har sovit dåligt inatt, inte mått sådär 100. Men nu börjar jag vara på fötter igen efter att ha sovit någon timme i soffan. Gissa om jag kommer ha svårt att somna ikväll eller? Men i alla fall har vi just vart ute med Wenja och jag passade på att ta en likadan bild som jag gjorde förra gången vi var här och solen lös.
.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

..

Inte sådär jättevaken, men ändå vaken.
Vi åker till Kågbo idag.
När vi kommer hem är allt styädat och fint.
Jag ser på TV och glor runt på bloggar.
Det blir nog en bra dag idag!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Redigering
Den under är redigerad. Dock är vita micken för vit..
Inte min bild, men jag har gjort redigeringen på bilden under. Bild tagen av Emma.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Vårt hem förr och nu

Den 1 maj 2009 flyttade vi till vår lilla etta här i Forsbacka. Dock har nästan allt ändrats sen dess. Vi har dels flyttat till större lägenhet, vi har även bytt ut nästan alla möbler, det enda som finns kvar är stolarna i köket och sängen. Även all elektronik är också bytt.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

LipsSjöng Lips med Carro och Karin igår kväll. Mysigt och längesen nu.
Tack för en bra kväll.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Idag

Målat naglarna rosa.
Städat.
Duschat.
Ätit.
Kollar nu på Det okända.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Idag

Jag har gått rask promenad idag under två timmar. Tog en på morgonen med Henry och musik i öronen. Nu på kvällen tog jag med mig Sari från Konsum och hennes dotter Marika. Mysigt och trevligt.

Min dag har varit toppen! :)

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Bilder från Sommaren -10 Tänka sig, ungefär för ett halvår sen fick jag min Canon 400d av familjen i studentpresent. 400 har nu blivit 550, men jag använder inte kameran så ofta som jag vill. Jag har ingen inspiration till bilder och dåligt med utrustning. Tänk om man hade haft något till objektiv och lite sånt? :)

 Alla dessa bilder är tagna första månaden med systemkameran, skillnaden är att idag kan jag redigera bilder, här under följer exempel. De bilder jag la upp då var obehandlade, nakna. Idagens läge är jag tacksam för photoshop! Jag tycker att photoshop är en kameraägares bästa vän. Det är inte det att jag tar fula bilder som måste göras om för att se snygga ut, utan det är det att det är jobba med färger och spegla ögonblick.
Det kameran inte kan förmedla kan photoshop göra. Jag har sett lite här och var att man kan anse photoshop som fusk till snygga bilder, men för mig är det resultatet som spelar roll, inte vägen dit.Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Hej, här är jag
Fan, jag är dålig på att ge er minuter av mitt liv i form av text märker jag. Allt flyter på kan man säga. Jag ska nu sova, imorgon kommer Henry på besök en hel förmiddag. Jag hoppas han inte biter mig med sina 4 nya tänder bara! Hehe, gullunge.

Skavsår fick jag på fötterna också efter att ha tagit en promenad med en jobbarkompis, det var värt skavsåren för det var så jäkla skönt att komma ut.

För övrigt är eliten tillbaka till Forsbacka sen några dagar.

Dock hatar jag våra grannar. Redan andra dagen vi bodde här ringde som på dörren och klagade på att Wenja hade stått och skällt en hel dag, vi visste att detta inte stämde då vi var hemma hela den dagen. Nog hade hon skällt, men inte oavbrutet som de sa. Denna gång har vi vart borta i tre veckor, kom hem i förrgår. Idag ville vi lyssa på musik kl halv ett medan vi gjorde lunch. Efter fyra låtar ringer hyresvärden på dörren för grannarna har klagat. Allvarligt? Jävla skitgrannar. Gå o dö...

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Wenja

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

%¤#%/%&%¤

JÄVLA SKITHEKTOR...
Han åt upp antiskällhalsbandet för 1500 kr.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

%¤/(/¤%##"/

TJAT TJAT TJAT!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Räkna

123456789101112131415... Vart var jag nu igen? 14?16?15?17?

Jag har pysslat med inventering på konsum hela kvällen och kommer därav drömma om siffor. Lätt värt 600 kr för någon timme, plus fika och jag fick ju även present!:)

Jag har inte glömt att jag älskar konsum ännu!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

2 Januari 2010

  Jag sålde min martello från OBH norica och köpte något vettigare. En ny vinterjacka. Jag tyckte ju om kapselmaskinen, men jag tror nog att jag vill ha något större och bättre faktiskt. ganska enformigt med 4 smaker kaffe och 1 dl i koppen.. Men kaffet var super och annars var jag riktigt nöjd! Men vinterjackan var ändå bättre än kaffemaskinen så så fick det bli!

  Nu ska jag göra absolut ingenting. Bara fortsätta leta runt lite på internet. Man vet aldrig vad man kan hitta och vad man göra med det.. ;)

Todilodi

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Julgranskulor

Fotade julgranskolur idag.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

2011

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0