Kennabus tigger

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Dagens bilder

Jag, Jörgen och Johan dorg iväg och och fotade lite idag. Vart vi var kan jag nog inte riktigt säga, för vi har varit överallt och ingenstans. Hittade vägar runt om i valbo och lite sånt. Sen när vi kom hem var det dags för hundarna att få komma ut och bada. :)

Wenja tycker om att bada men det är annat med Kenna.. Hehe, hon går bara i en bit. Hon fpr panik nör hon mpste simma och inte känner botten. Nu i sommar ska jag ta tag i det och lära henne att vara lugn vid vatten. Kanske hon kommer tycka om det kin lilla sötgurka :)



Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Perfekta stilen

Egentligen borde jag sova nu men jag har spenderat kvällen hemma hos Pia tillsammans med henne och en vit målarfärg.

Nu när jag kom hem kunde jag inte låta bli att sätta mig ner vid photoshop och trixa och fixa. Det jag gör är att jag försöker göra den ultimata copyright-texten och fixa in min namnteckning i datorn. Vilket jag har lyckas med och vet hur man gör men det blir inte snyggt tycker jag. Det jag behöver är en snygg svart penna att skriva med! Så det är min nästa sak att fixa, då kommer det här bli toppen!

Jag vill ha något enkelt, stilrent och snyggt!

Detta är en simpel copyright-text som tog typ fem minuter att göra. Denna är utan min underskrift och jag tycker att den är lite för klumpig.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Vår skattkista

Mamma hade den här ursnygga kistan hemma hos sig, där stod den mest och samlade till största dels påskprylar men även en massa damm. :) Jörgen gjorde en deal med mamma och nu är kistan vår. Jag totalt älskar den, hur charmig och snygg som helst. Detaljerna och slitningarna är så jäkla snygga tycker jag. :)

En riktig skattkista! Den står under vår pirates of the carribean-tavla, passar hur bra som helst där.





Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Där rök min plan

På bara en minut så sprang min plan lååångt bort. Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra men är helt övertygad om att det löser sig. Kanske inte till det bästa men det kommer ändå att gå bra! Jag kan ändå inte fatta riktigt hur det gick till och varför man ens gör på det viset?!

Vår reservplan kanske kan komma att bli verklighet, som det ser ut nu.

 

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Design Hanna Svensson

God morgon!

Igår kom Jörgen hem med två muggar till mig efter att ha varit till valbo en sväng. Jag har kollat på dem ett flertal gånger inne på "smaksak" men aldrig köpt dom. Varför vet jag inte riktigt, de är ju så otroligt fina. Dessutom tror jag att det är hur gott som helst att dricka te eller kaffe i dem!

Idag avnjuter jag alltså morgonkaffet i en av dessa muggar:


Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Duschen nästa!

Jag ska ta mig en dusch nu, sen ska jag sova för imorgon väntar en grymt bra dag på Konsum! Jag kunde inte ha det bättre. Plus är att jag snart är helt återställd efter all förkylning och sånt skit.

Min tanke är att när jag är HELT 100% frisk ska jag ut och springa/gå ett varv i spåret varje morgon innan jag börjar jobba. Jag tror min arbetsdag kommer bli lättare och jag kommer må bättre. Först måste jag bli helt frisk, så jag inte drar på mig något igen!

Christer och Saras katt Kaj får pryda detta inlägg. Mest för att han är så otroligt söt!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

...

Skyll på mig, anklaga mig, gör så. Om du mår bra av det tycker jag det kan fortsätta. För mig spelar det ändå ingen roll, för jag vet sanningen. Jag vet vad jag säger och inte säger. Jag kan dock aldrig veta vad du hör ur mina ord.

Jag är värd bättre än så.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tråkigt idag!

Jag sitter för stunden helt själv hemma och dricker kaffe i soffan framför något värdelöst skitprogram på trean. Har skittråkigt kan man säga men på något sätt så är det skönt att ha tråkigt idag. Jag vet inte vad det beror på men det är tyst och skönt runt mig. Jag behöver inte prata med någon utan bara sitta här och göra precis vad jag vill! Jag vill ha tråkigt idag!  :)

Kanske ska jag ta en promenad i spåret eller bara sitta kvar här och lyssna på musik som bara jag tycker är bra?

Vi får se vad kvällen har att erbjuda. Förhoppningevis kommer Carolina hem. Då ska jag terrorisera henne, för nu var det längesen vi sågs!

Jag delar med mig av en bild på en av världens bästa hundar:

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Midsommarafton

Jag firade midsommar genom att först jobba på Konsum och sen åka till mamma & pappa och käka grillat. Tog fyrhjulingen och drog ut på en sväng för att fota lite. Nu vill jag enbart ha nya miljöer att fota på. Kanske ska man ta sig en sväng någon dag och utforska nya place! Sommaren var ju lätt den bästa årstiden för foto måste jag säga. Jag har ju haft min kamera ganska precis ett år nu, så jag har fått testa på alla årstider.

Tiden har gått fort och jag har lärt mig otroligt mycket under tiden som gått. Från att ta kort på "auto" eller "ingen blixt" till att faktiskt fota hela manuellt och verkligen förstå vad jag gör och hur man redigerar.  Idag kan jag alla inställningar och förstår helt hur en kamera fungerar. Nu är det photoshop jag jobbar på och där kan det aldrig ta stopp. Visst, jag har kommit en bit på vägen och kan en hel del men långt ifrån mycket!



Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

The tourist

The Tourist med Johnny Depp var hur bra som helst tyckte jag!
Tror att den typen av film passar mig alldeles utmärkt! :)

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

What Are Words

Carolina visade mig den här låten först och redan då gillade den. Sen när jag hörde den på radion så tyckte jag ännu mer om den och nu är jag liksom fast med låten. Låten kommer typ aldrig bli av med mej.

Chris, som sjunger låten medverkade i amerikanska idol och han skrev låten till sin flickvän. De hade varit förlovade ett tag och när några veckor var kvar till bröllopet råkade hon ut för en olycka och hamnade i koma i 1 månad. När Chris flickvän vaknade efter koman hade hon en grov hjärnskada. Lyssna på texten.. Finare finns inte.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Fotobomb Leyla

Jag fick äran för några veckor sedan att föreviga en dag med Leyla. Jag har verkligen velat publicerat bilderna och berättar om dagen men bilderna skulle vara till ett hemligt projekt idag, så därför har jag inte kunnat lägga ut några bilder förrän nu!

Tänk vad roligt vi hade! Är hon inte hur söt som helst, vackraste Leyla? :)













































Ingen bild är tillåten att ta utan att fråga Leyla eller mig först!



Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Lunchrast

Halva dagen på Konsum avklarad. Nu är jag helt övertygad om att det bara är att fortsätta och köra fullt ut. Igår kväll var jag nog inte riktigt övertygad om den saken men jag har tagit det lugnt och nu är jag enbart täppt i näsan och har lite ont i halsen. Dock har jag inte riktigt börjat komma in i rutinerna än och vet inte riktigt vad vi har att göra men tiden kommer utvisa det!
Nu ska jag käka min lasagne och sen åka tillbaka. Ikväll är det foto som gäller verkar det som! :)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Förkyld!

Egentligen så vill jag enbart gnälla just nu men då inbillar jag mig att jag bara mår sämre, så jag försöker vara positiv och se framåt. Saken är den att jag just nu är förkyld och har de senaste två dagarna bara velat gräva ner mig. Men imorgon är det dags för att jobba på Konsum igen, så jag är glad ändå!
Nu ska jag ta ett VARMT bad och eventuellt lägga mig på spikmattan ett tag för att sedan kunna sova.

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Mandarin

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag är helt såld

Jessie J och B.O.B har ju gjort en låt, Price Tag heter den och jag kan ju säga att jag är helt sålt på den. Kan som inte sluta lyssna!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Bilder från Kågbo

På de två första bilderna har jag försökt att ge mig på HDR igen. Mycket svårt måste jag säga, tid tar det också.. De två andra är bara roliga sommarbilder. :)







Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

I Kågbo

Jag befinner mig för tillfället i skogen. Eller i alla fall långt ifrån staden! Här hemma hos mamma & pappa kan man hitta så mycket som en sur katt :)

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Jag i HDR & Evelinas katt

Tänk om jag alltid kunde få hålla på med foto? Det är helt jäkla sjukt hur mycket jag tycker om att hålla på och trixa och fixa med både själva bilderna och med redigering. Kanske jag inte är så vidare värst jätteduktig egentligen, men jag älskar det jag gör!





Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

HDR, försök två

Jag har nu under kvällen varit ut för att fota så jag kan träna lite mer på att göra HDR-bilder. Dock har jag nu känt att det är ganska svårt att hålla på med och att det är svårt att se vad som är bra och vad som inte riktigt håller i längden. Staketet i inlägget under tycker jag är snyggt, men förmodligen kommer jag skratta åt att jag en gång tyckt så sen när jag gjort några fler HDR-bilder. Det är tur att man blir bättre med tiden och kan se sin utveckling!

Här får jag passa på att bjuda på tre bilder jag fixat idag:





Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

HDR

Jag har äntligen testat att fota och redigera i HDR (High dynamic range). Det är en teknik som bygger på att man tar flera bilder på exakt samma ställe med olika exponeringar. När man sedan lägger ihop dessa kan man trixa och fixa med färger, ljus och kontrast. Det var verkligen en superkul process att hålla på med, så nu ska jag bara fundera ut perfekta ställen att fota för att få till lite snygga HDR-bilder.

Idag har jag nämligen bara gått 10 meter utanför huset för att enbart testa!




Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Blomma


Blomma jag fotade i boulongern :)
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Coca cola

Tack för en superbra dag! :) God natt.



Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Just nu

Vilka dagar alltså!
Igår spenderade jag 4 timmar på ålansbåten med god mat, taxfree och bara lugn. Senare på kvällen drog vi in till stan och såg bio med Johan. Det fick bli baksmällan part II, vilken var huuuur grym som helst.
Idag har jag spenderat dagen med Leyla och Johan ute i Forsbacka! :)
Nu är jag hos mamma och ska väl säga hej tänkte jag!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Något jag gör

Jag sitter för tillfället med en kladdig espresso i huvudet skulle man kunna säga. Hehe, nej, men i alla fall så köpte jag hårfärg som heter espressobrun så vi får se vad som blir av det. Egentligen vill jag bli ljusare och gå mer till blont igen då jag tröttnat på det mörka, men det är för mycket jobb för att jag ska stå ut nu. Jag ska gå till en frisör och fixa håret ordentligt i framtiden. Först ska det få växa ut en bit å så.

För övrigt så har vi precis städat och jag är så gott som redo att åka iväg redan nu till Kågbo. Det jag ska ha med ligger på sängen och ska bara ner i en väska, sen så! Vi åker ju till Åland imorgon så lite packning måste jag ju ha! Haha! Kameran kommer givetvis att få följa med mig. Så kanske blir det lite bilder till folket sen!

På tal om bilder så har jag fått ett litet uppdrag till på söndag. Vad som kommas skall är dock hemligt än så länge! Det ska hur som helst bli riktigt roligt för min del. Det börjar ta sig nu känner jag! :)

Ikväll hoppas jag få träffa Evelina! Det skulle vara otroligt mysigt, jag har saknat så!



Pusshej

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Något jag ångrar

Det känns hemskt att tänka på det. Det är som ett tomrum, det är saknad. Jag tänker på det, numera är det oftare än förr. Jag saknar det vi hade, jag ångrar att det blev som det blev mellan oss.

En gammal vän la upp bilder från förr på facebook, vilket gjorde att jag fick något flipp och ville kolla alla mina bilder från förr. På den här datorn finns inte många men jag har några på bloggen och på min bilddagbok. Jag kom på den dumma idén att titta tillbaka i ditt album på bilddagboken, vilket fick hjärtat att brista en aning. Fan alltså.. Varför?! Det är det dummaste jag gjort, att ryka ihop med dig. Att ett stort bråk skulle leda till att vi aldrig mer skulle prata kunde jag aldrig tro då, för några år sen. Jag sparade våra bilder på datorn och jag läste varje kommentar du skrivit på bilderna. Det var ett misstag att göra. Inget verkar kunna ändra vår situation, hur mycket jag än önskar så. Jag saknar dig.







Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Rör inte min hundjävel!!!

FAAAAN va arg jag blir.. Jag blir helt jävla fucking galen.. JÄVLA MONGOKOTTAR!!

Vi jobbar på att ha Kenna gå lös, vilket inte är något som helst problem egentligen. Kenna vet vad ett nej är och hon vet även vad "kom" betyder. Vi vill gärna inte gå vid vägen för risken för bilar, så vi väljer hellre att gå inne på gårdarna. Där finns det massor av barn, hundar och vuxna människor. Kenna älskar människor och djur och vill hälsa på alla. Jag säger nej till Kenna och hon lyssnar på mig. Jag visar på ett otroligt tydligt sätt för alla som är runt mig att jag och min valp tränar. ÄNDÅ kommer det jävla käppmongon fram och ska gulla med henne.

Igår gick vi förbli kanske tio barn på ett ställe här i närheten. En vuxen var ute. Jag sa nej till kenna vid varje barn hon försökte hälsa på, vilket den vuxne hörde.. Ändå sätter hon hon sig ner och klappar och matar min hund med pommes utan att be om tillåtelse?? Vafan är det för JÄVLA stil?

Idag ville jag ta steget längre. Kenna ska ligga tills jag sagt något annat. Jag beordnar Kenna att ligga, går därifrån och ropar kom. Kenna kommer. Jag beordrar henne ligga igen springer iväg runt hörnet, väntar ett tag, går tillbaka förbi kenna som fortfarande ligger. Går 20m bakom henne, vänder igen och går förbi, då ropar jag kom och hon följer hur bra som helst. På vägen in beordrar jag henne ligga en port bort, går till min port och stannar där. Då ser man mina grannar komma som bor i samma port som hon ligger 5m ifrån. Bra tänker jag, för då måste hon ligga fast det kommer andra. När Kenna ser mannen och kvinnan börjar och vifta på svansen säger jag "nej, ligg". Det säger jag för att vara tydlig för både Kenna och de som kommer. Men den DUMME JÄVELN kallar på Kenna och sätter sej ner för att gosa med henne.. HUR FAN TÄNKER HON??????? JAG TRÄNAR JU FÖR FAN MED HUNDEN, LÅT DEN VARA!!!!!!!!!!!!!!!

Jag kallar på Kenna, som kommer direkt, går in och blir helt jävla fucking galen på folk som inte fattar att man ska ge fan i andras hundar, speciellt om dom är under träning..

AAAARRRRRRGGG!!!!

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Middag

Har haft en mysig kväll med vänner här hemma, det kan verkligen behövas ibland. Jag och Hjärta gjorde tacos som vi bjöd på.

För övrigt har jag jobbat och slitit idag på Konsum. Finns inga ord som kan förklara hur mycket jag längtar till i sommar. Äntligen är det snart dags att få jobba med världens bästa. Jag läääängtar!

Nu ska jag sova. Imorgon är jag ledig och jag ska se till att ta mig ut i spåret på en runda..

Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0