Mål & Drömmar

Jag har aldrig haft något nyårslöfte, mål har nämligen aldrig vart min grej! Jag ändrade mig den kvällen jag såg ett program på TVn där en person frågade en annan om;
 
"Är det är ett mål eller en dröm för dig att bli dansare?"
"Ett mål, såklart!"
"Då undrar jag givetvis hur du tänkt göra för att komma dit?!"
"Det vet jag faktiskt inte.."
"Då är det snarare en dröm än ett mål!"
 
De orden vände på hela steken om att ha mål för mig. Jag ska nu erkänna en vad jag ser som svaghet hos mig själv, nämligen att jag vågar inte sätta några mål, jag vågar inte heller dela med mig av mina mål. Men, jag har hela tiden trott att det varit mål jag haft, men inser idag att det varit drömmar, just av den anledningen att jag aldrig haft en plan för att ta mig till mitt mål, inte heller har jag trott att jag ska klara av att ha ett mål och därför aldrig satt upp några stolpar att stanna vid längs vägen, jag har hoppats istället. Drömt..
 
2014 ska det bli annorlunda, jag ska sätta upp mål för mig själv, tydliga, klara och obrytbara mål som är möjliga för mig att uppnå. När 2014 börjar är det inga drömmar jag har, utan mål och så även ett syfte med mina mål. Vad jag vill förändra och göra lite extra bra vet jag redan, men jag har imorgon på mig att klargöra för mig själv hur jag ska ta mig hela vägen fram. 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

God fortsättning!

 
 
 
 
 
 
 
Just för tillfället hatar jag faktiskt min telefon. Den krånglar något så kompiöst med mig, först handlade det enbart om att telefonen kunde dö när den hade lust, försöker jag mig på att slå på telefonen går det inte de första 3 gångerna, men sen så, och vips har jag 47% kvar i batteri ändå.. Detta händer ungefär 3-4 gånger per dag. Nu är det inte enbart detta som är problem längre, utan min käre kamera på telefonen har lagt av, själva kamera-appen blir som helt låst och bilden är bara svart, det går inte att trycka på någonting. Samma sak händer när jag använder kameran på instagram. Värdelöst. Min nästa telefon kommer förhoppningvis inte att bli en iPhone, förmodligen stannar jag inte heller hos min operatör 3 som jag tidigare varit väldigt nöjd med och jag kommer säkerligen inte köpa telefonen på samma ställe som sist. Vart jag än har vänt mig och försökt få svar och hjälp så blir man knuffad över till andra sidan. Tråkigt. 
 
Men, jag är inte den som enbart ser allt negativt och tråkigt, snarare tvärt om! Nu blir jag tvungen att använda min systemkamera lite mer och det är ju fantastiskt roligt. Det finns så många möjligheter med den, ibland förstår jag inte varför jag inte tar chansen att fota mer än vad jag faktiskt gör idag, det är ju ändå ett stort intresse jag haft en längre tid! För det andra så kanske jag vågar bryta min Iphone-vana jag haft nu i några års tid, men vi får se, jag är ju inte där än, utan har några månader kvar innan jag får byta! 
 
Bilderna är från julen i Stocksbo Bygdegård men inte de två översta, det är nämligen min egna tomtelatte som jag fixade ordning åt mig själv ikväll. 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tusen tack hörni!

Jisses vad många ni var som läste mitt senaste inlägg och tusen, tusen tack för era fina kommentarer och reaktioner här, på Facebook och i verkligheten. Det värmer jättemycket ska ni veta! 

Kramar i tusen!
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

HSP - Highly sensitive person

Sen snart ett år tillbaka så har jag levt med panikångest och panikattacker, det känns såklart hemskt att skriva så, som om jag vore helt borta i huvudet, det är ju inget man pratar om, men fel! Så ska det inte vara, det innebär ju som jag tidigare skrivit att jag ibland kan få panik, oftast handlar det om det blir för mycket för mig att gå in i butiker med mycket folk eller att jag känner mig instängd, det som händer märks oftast inte utåt om jag inte säger något om det, men fysiskt så får jag hjärtklappning, känner stark oro och börjar må jätteilla. Det går över om jag andas lungt och intalar mig själv att jag kan när som helst välja att gå härifrån eller avbryta det jag håller på med. Idag, nästan ett år senare kan det fortfarande vara fruktansvärt jobbigt att inte alltid förstå och att ibland tappa hoppet om att allt kommer en dag att bli helt som vanligt igen. 
 
Det jag egentligen vill skriva är att jag idag förstår varför jag sitter i just den här båten. Jag sitter i samma båt som en av fem av er som läser, HSP, highly sensitive person kallar vi båten. Med svenska ord man säga att jag är en högkänslig person. Vad det är går att googla sig till, men i grunden så innebär det att jag bearbetar sinnesintryck mer än de flesta av oss och har ett känsligt nervsystem, en för mig negativ känsla om något/någon kan "dra ner" en hel dag, det skulle innebära att jag försöker analysera och tänka mig in i det på ett sätt som gör att jag lever mig in i situationen och mår därefter. Jag har lätt att känna irritation för minsta lilla och funderar mycket över hur folk beter sig, varför dom gör så och hur det påverkar mig och andra. Ibland kan känslorna bli för mycket, och i sådana fall klarar jag inte av det. Egentligen är det svårt för mig att förklara, men vad jag hittills har förstått så är det så att det är en styrka att ha den här typen av personlighet (Det är en nämligen personliget, inte en diagnos!) om man lär sig hantera sitt tänkande, men tar man emot det på ett felaktigt sätt kan det lätt bli ett stopp i livet, och då som antingen en depression eller ångest. 

För mig är det alltså viktigt att vara tydlig med hur jag är, tydligt sätta gränser välja bort de som skapar drama. Det finns personer som påstår att jag skulle kunna vara en person som väljer drama, jag minns speciellt en person som sagt så, visserligen har jag blivit ledsen och funderat mycket över det här, men i grund och botten har det aldrig varit så, utan jag har bara inte haft kontroll och raka vägar i alla mina förhållande till vänner, utan någon gång hamnat i kläm, eftersom jag lätt snappat  upp situationerna och är en person som vill reda ut och fixa direkt har jag aoutomatiskt blivit den som vill kriga, men egentligen så har jag hela tiden bara velat förstå och lösa allt, för min egen skull! 

Det här har nog varit det jobbigase inlägget att skriva, någonsin, just för att det är så personligt. Men det är jag som person, och först när jag lär mig att acceptera och vara stolt över den jag är, ja då kan jag börja leva till 120% istället för 100%.
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Tacksam!

Är så tacksam idag! Har äntligen fått mitt riktiga schampo igen efter att ha varit dum nog att pröva en annan sort, Jörgen har beställt en ny moroccanoil åt mig i julklapp och har även fått massor av kläder av Sara efter att ha varit där på besök ikväll. Jag har redan hittat flera favoriter bland plaggen, jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig, men jag älskar att Sara älskar att handla kläder (Saras "jag-vet-inte-om-jag-vill-ha-dessa-kläder-kvar-eller-om-jag-ska-kasta-bort-dom-garderob har mer kläder än min vanliga!) och har en sån fin klädstil. Tusen tack Sara!
 
För övrigt har helgen varit full av julklappshandling, långa sovmorgnar, egengjord pizza tillsammans med Carro & Olle, glöggkväll med samma glada gäng, julpyntning och storstädning hemma, lekt frisör och verkligen övat på det här med att locka hår med plattången, lärt mig att sätta upp håret i en munk (superstolt att klara det helt själv!), ätit risgrynsgröt varje morgon till frukost, fått vakna till framdukad frukost och nyrastade hundar, kommit i fas med serien "äkta människor", skottat av bilen från massor av snö och framför allt, varit väldigt glad!
 
Här kommer det senaste från Instagram:
 
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Ugglemugg

 
Jag har så länge letat efter den där perfekta muggen, den som kaffet alltid smakar underbart gott ur, den som man alltid dricker upp allt ur och kollar ner i muggen om det verkligen kan vara slut. Jag har hittat den, eller ja, den har hittat mih! Jag fick den här muggen av min käre vän och syster Sara när jag var där och firade hennes födelsedag. Nog för att jag älskar ugglor jättemycket, men ugglemuggen är något utöver det vanliga! Den serverar jordens godaste kaffe.
 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Oslo

 
Lite konstigt känns det att sitta i baksätet på en volvo v70, någonstans ute i Sveries skogar, ca 3 timmar hemifrån och skriva ett blogginlägg från en bärbar dator med delat internet från en telefon som samtidigt spelar genom musiken vi har i bilen och fungerar som gps så vi hittar hem. 
 
Vi har haft en toppenhelg i Olso tillsammans med familj och vänner! Helt klart en energi-boost! 
 
 
 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0