Att göra tvärt om.

Nu ska jag ge er ett av mina främsta tips för att se saker lite mer från den positiva sidan, att se lösningar istället för problem och att även utveckla sig själv men även sin omgivning. Det är superenkelt men samtidigt lär du tänka till ifall du verkligen vill att det ska gå vägen. 

Allt handlar om att bryta rutiner, att våga göra på ett annat sätt än man alltid gör annars. I princip allt vi gör är på rutin, när vi vaknar på morgonen gör vi saker precis så som vi alltid gjort, vi klär på oss i en viss ordning, vi sitter på VÅR plats för att äta frukost och vi dricker helst kaffet ur vår favorit-mugg, dessutom tar vi alltid fram sakerna vi ska ha i samma ordning som vi alltid gjort tidigare. 

När vi alltid göra lika så behöver inte hjärnan tänka speciellt mycket eftersom allt sker på automatik. Men om du BYTER plats, klär på dig i en ANNORLUNDA ordning eller om du väljer en ANNAN smugg att ha kaffet i behöver du tänka till för att få det att fungera. Du behöver välja en annan plats att sitta på, välja en annan mugg att dricka ur och besluta vilket platt du ska ta på först. 

Plösligt blir hjärnan mer aktiv, den blir inställd på att saker blir inte så som den tänkt och det alltid varit, vi blir fortsättningsvis beredda på att se ANDRA vägar även i annat. Vårt sinne öppnas för andra möjligheter eftersom vi ger oss själva det verktyget, genom att bara bryta sånt vi gör på automatik, vilket är typ allt i vår vardag. 

Inte nog med att det får oss att kunna se saker på ett annat sätt, vi kan även förstå varandra bättre, eftersom vi försätter oss i andra situationer och har själv testat se saker ur en annan synvinkel än den vi är vad vid. 

Så, bryt av dina fasta rutiner, gör dig öppen för att testa en annan mugg, gå en annan promenadstig, sitt på någon annans plats, byt plats på dina morgonrutiner, ta fram glasen först vid dukningen istället för tallrikarna, lägg nycklarna i din vänstra ficka istället för den högra, ta den andra vägen till jobbet, bryt hjärnans lathet och få den på så sätt att börja behöva tänka lite mer. Automatiskt kommer du sedan inför svåra situioner eller val i livet kunna se saker ur ett annat perspektiv, för det har din hjärna då blivit van vid och du kommer bli både mer öppensinnad och på så vis mer lycklig. 

Lycka till 😄❤️











Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

RSS 2.0