att sätta ett barn till världen

Att sätta barn till världen är ett av det mest egoistiska besluten en människa kan fatta om man frågar mig. Det är en vilja om att ha något som är sitt och som man delar med den man älskar men det är ett beslut om ett liv vars varelsen som kommer leva det inte alls fått välja, dessutom sätter man ännu ett liv till jorden vi lever på idag, vilket i sin tur resulterar att vi sliter ännu mer på vår natur.

När vi väljer att skaffa barn tänker vi alltså enbart på vår egen vilja, för vi har ju trots allt ingen aning om individen vi sätter på jorden ens vill leva det här livet. Det är en kall och på många sätt hård värld vi lever i, värme och kärlek existerar också i massor men vi måste vara starka för att ha en chans i dagens samhälle med både stress och krav. 

När vi väljer att sätta ett liv till världen ska vi vara helt övertygade om att vi gör allt som står i vår makt för att göra dennes liv värt att leva, för precis som jag tidigare skrev så har barnet inte valt själv att få leva och med det sagt är det otroligt viktigt att man i alla lägen finns där i hela barnens liv för att stötta och vägleda. Vi som är vuxna människor bör föregå med ett starkt ledarskap och en vilja om att se sina barn framgångsrika och lyckliga. 

 Vilka beslut vi än fattar ingår ett ansvar, men är beslutet i högsta form av egoistiska skäl råder inga som helst tvivel om vilket ansvar vi har.

Vi bör vara medvetna om att det kan innebära att vi måste göra val i livet som är obekväma för oss men bättre för barnet vi satt till världen och då måste vi fatta det beslutet ändå, för att det är vår skyldighet som föräldrar när vi ger någon ett liv. 

Jag tycker faktiskt att alldeles för många människor fattar fel beslut när de väljer att skaffa barn av just den enkla men ändå så självklara anledningen att de är inte mogna alls för det ansvaret det skulle innebära och därför står vi i en värld som är både kall, orättvis och full av människor som aldrig fått känna varken kärlek eller värme. 
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0