Välj dina strider!

Strider med andra människor kan jag utan att tveka påstå att alla har och varför det är så är väldigt lätt att svara på, vi är helt enkelt olika! Vi har olika värderingar, vi resonerar olika, vi tycker olika och vi gillar olika. Eftersom de flesta anser att de själva har rätt så anser man alltså givetvis oftast att den som tycker annorlunda har fel, alternativt lite mindre rätt. 
 
Det är okej att tycka olika, det är okej att känna att någon annan tycker och gör fel, det är okej att tänka att någon annan tänker lite tokigt, det är när vi börjar ta steget från tanke till tal vi bör tänka efter en gång extra! 
 
Vissa människor går man inte ihop med alls (oftast beror det på att man är för lika eller för olika), men har ni tänkt på att det är väldigt viktigt för oss att "sätta dit" dessa personer när de gör minsta lilla fel? Om det däremot är någon vi står nära som gör samma tabbe skulle vi troligtvis inte alls reagera lika starkt och vilja påpeka detta för denna person. 
 
Att välja sina strider har vi hört talas om och det är utan tvekan det vi måste göra när vi tycker och tänker, vad kostar en strid och vad får vi ut av den? Att det blir en strid kan jag nästan garantera, för går man på eller försöker "sätta dit" en person man inte riktigt tycker om så mycket kan man helt enkelt och klart räkna med att denne kommer troligtvis inte reagera positivt, vi har snarare tänt eld på bensinen och frågan är hur mycket man är beredd att bränna ner för att ha rätt eller för att sätta dit någon annan. 
 
Ibland kan det vara enklare och mer värt att bara tycka något och sen hålla det för sig själv. Det är faktiskt skönt att ibland bara sticka huvudet i sanden, hålla tyst och hålla sig till tankarna istället för att göra värderingar till handlingar som påverkar både oss själva och andra negativt. 
 
Anledningen till att man vill "sätta dit" eller tala någon till rätta tror jag beror på att man antingen vill ha rätt själv eller få den andra att förstå att den har fel. Men, tar vi en funderare och tänker efter en gång extra så kommer vi inse att det spelar ingen roll hur mycket vi försöker intala någon annan något som denne inte tror på, har hon eller han en stark åsikt kommer jag oavsett inte vinna något på diskussionen vi har, i slutet kommer vi ändå stå där med samma åsikter som tidigare, bara det att båda parter kommer vara lite mer envisa om att "jag har rätt".
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0