Ta dig ur panikångest del II

När det känns tufft ska du inte blunda för det, det är viktigt att våga se och öppna dina sinnen för det du möter. Se dig omkring och ge formerna i tapeten en chans, fäst inte din blick utan dra linjerna med dina ögon och ta in det du ser, fokusera och ge en rörelse till allt du ser.
 
Din hjärna är helt ute efter att lura dig och den har klarat det, massvis av gånger har det hänt och alltså kan du dra slutsatsen att du ägen förmågan av att lura dig själv. Bra, kan vi nu lura oss själva att något är illa kan vi även utnyttja den kraften till att göra tvärt om, vi kan luras tillbaka med oss själva. Det är nu vi ska lura bort hjärnan i andra tankar genom former, precis som jag berättade om ovanför, det handlar om fokus och det handlar om att acceptera. 
 
Jag menar att vi saknar förmåga att faktiskt tänka på flera saker exakt samtidigt. Dock vill jag tro att vi har en underliggande tanke, vilken är påverkad av vår känsla, det är som en bas, en grund. Vi bygger sedan upp tankar och känslor som är tillfälliga, det är som skyddet mot vår negativa grund. Jag tänker att vi som sagt har en negativ grund i botten som försöker lura oss till att vi är både värdelösa och även till panik och har man en sån grundtanke kan den kanske lätt ta överhand. Då är här vi ska starta;
 
Vi ska (när paniken är på väg, eller när en tanke är för dum) börja fokusera på former. Fäst din blick vid en kvadratisk form, samtidigt som du gör det lägger du handen på magen och andas in långsamt (du ska andas överdrivet djupt, ner riktigt i magen), medan du andas in genom näsan låter du blicken vandra längs den övre linjen på din kvadrat, när du följer linjen neråt håller du andan "inne", nedre linjen är till för utandningen, den ska ske genom munnen och sist går ju linjen upp, där håller du andan igen, fast denna gång "ute". Så andas du tills det värsta släpper, alltså börja bara om igen när du är uppe. Det tar en stund att ta ett andetag på detta sätt och det är så det ska vara. Långsamma och djupa andetag ger oss trygghet. Dessutom är fokusen på både blick och andning så stor att den pressar undan våran negativ grundtanke för stunden. 
 
När vi är så pass erfarna av oss själva att vi vet hur vi ska tvinga bort panik eller negativa tankar andas vi samtidigt som vi tänker på det som faktiskt ger oss en strimma av hopp och det som gör eller någon gång har gjort oss lyckliga. 
 
Det är också väldigt viktigt att dela med sig om hur man känner till andra människor, inte ska vi skämmas för hur vi mår eller vad som händer med oss och tro mig när jag säger att människor runt om oss faktiskt förstår och gör sitt bästa för att finnas till, men så är det ju faktiskt bara om vi ger dom chansen att förstå. När du stänger in dig själv med dina egna känslor finns det kanske inte mycket som övertygar dig om hur fantastisk du faktiskt är. Om du däremot är villig att vara ärlig och öppen, att vara dig själv till fullo och börja lita på andra så kommer du märka hur underbara människor runt om dig är, de kommer att hjälpa dig att fylla det tomrummet du har med fina tankar om dig själv. De är även din trygghet när du får panik, de är dom som säger till att du är inte konstig, du är inte störd och inte heller helt sinnessjuk, du mår bara inte bra och du är ur balans. 
 
"Att älska sig själv är början på en livslång romans", tänk på det.
Hanna Rebecka Madelaine Skogsberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0